Budem naozaj rada za akykolvek nazor radu skusenost pri mojom probleme…posledne 4 mesiace som bohuzial musela siahnut po antidepresivach a antipsychotikach kedze moja psychika nezvladna traumatizujuce obdobie … citim sa fajn chodim do prace fungujem normalnym zivotom ..len ma neskutocne trapi priberanie z tych liekov..psychiatricka mi povedala ze “to z liekov urcite nie je” ze oni len “spomaluju metabolizmus”..mozu tak max zadrziavat vodu ..no ja zatial 7kg navyse a viem ze pre niekoho je to nic ale pre mna ktora sa cely zivot zdravujem cvicim hot yogu cely den beham kedze pracujem v restauracii je to maximalne traumatizujuce a obavam sa ze ked som doteraz pribrala tolko ..kolko este mozem pribrat? Existuje nejaky liek nieco z coho sa tak nepribera pri tychto diagnozach alebo poradte nieco co ste vyskusali a popripade to fungovalo kedze na vysadzanie liekov je este priskoro a ja som zufala uz teraz …dakujem za precitanie a potesi ma akykolvek nazor rada skusenost…
Môže byť aj ja poznám babu, predtým normálna postava a odkedy berie tabletky vyzerá ako guľa
@3009 fakt toto poradis fakt? Nic vobec nic o tom nevies. Zda sa ze si nikdy mesiace neuzivala antipsychotika. hanbi sa takto znevazovat takyto stav. preco som taka ostra? lebo to studujem uz mesiace odkedy syn uziva antipsychotika a vobec neje viac ako predtym a extremne pribral. Viem to aj preto, lebo mam mrte cudzojazycnych for a studii precitanych a ti vravim, ze sa pribera ani nevies ako, doslova!
@yellow15 poslem tijeden link. Zial lieky potrebne su a toto je dan za to, ze ucinkuju. Ak mas moznost zmeny treba skusit,aksi trufas
@3009 a @lija22 dakujem za nazor a aj obhajobu ano je to neprijemne a doslova zufale ze clovek sa citi “dobre po psychickej stranke” ale na druhej sa citi zle vo svojej kozi takze je to zase zaber na psychiku …takze zacarovany kruh doslova .. a clovek nevie ako z neho von a po precitani vacsiny komentarov aj z inych diskusii to nevyzera dobre vo vyhlade ci uz s vysadzovanim alebo schudnutim pri tychto liekoch…kazdopadne budem rada ked sa pripoja podobny ludia neviem ako vam ale mne pomaha uz len to niekomu sa “postazovat” kto viem ze ma podobny problem lebo s “normalnymi” ludmi sa moc neda a nepovazuju to za tak dolezite ako je to pre nas ..
@3009 toto som uz tiez pocula ze clovek sa ukludni a ma tendenciu jest viac lebo je v pohode ale ja mam zdravu stravu obed ovocie vecer po siestej uz nejem mesiac a pol som nejedla totalne nic sladke a furt idem hore s vahou ..takze urcite za to mozu lieky ale dakujem aj tak vravim aspon mi do re padne niekomu sa zdoverit😉
@yellow15 ahoj...ja tiež pár mesiacov užívam AD,len Ad, antipsychotiká nie.A mám nočné Ad ,ktoré podporujú chut do jedla.Bola som podvíživená takže ja som to potrebovala.Ale už idem cez svoju váhu😳🫤.Začala som cvičiť a snažím sa rátať si kalórie.Moj cieľ je nie schudnúť,serem na tých 4-5 kg navyše ale už nepribrat🫤.Ale ja vidím,že mi chutí viac jesť 🙄.Ale čo som čítala tak po tých antipsychotikách sa dosť priberá ....možno časom ak sa ti podarí ich vysadiť tak bude to ľahšie....neviem.🤷Ale presne viem ako sa cítiš.
Pravdaže to môže byť z liekov. Mne antidepresíva zvýšili prolaktín, ten sa postaral o náhle priberanie... Tieto lieky to aj majú uvedené medzi vedľajšími účinkami. Ja som trvala na zmene liekov, no zistila som, že ešte jeden, ktorý užívam má na to stále vplyv. Zatiaľ som teda ohľadne váhy nič nevyriešila, len poznám príčinu. Zistila som to cez gynekológa, keď som si dala spraviť hormonálny profil, keďže mi to prišlo nezmyselné, že som odrazu pribrala a ani za nič na svete to nejde dole.