Alkohol pri chudnutí

rraspberry
9. aug 2023

Ahojte, niekde som čítala, že alkohol by sa pri chudnutí nemal konzumovať, že viaže tuky. Ale neviem čo presne to znamená. Ak sa mi to zmestí do kcal, ktoré mám denne prijať (fungujem na kalorických tabuľkách) tak si môžem dať pohár vína či šampanského? Alebo aj keď sa mi to síce zmestí do príjmu bude potom ťažšie chudnúť?

lenuska9999
9. aug 2023

@rraspberry alkohol blokuje metabolizmus, vďaka čomu má tvoje telo potom problém s chudnutím. Prečítaj si o Tom viac tu https://gymbeam.sk/blog/vplyv-alkoholu-na-chudn... . Vážne potrebuješ ten pohár vína alebo šampanského ?

petamich
9. aug 2023

pohar vina/sampanskeho raz za x a navyse ak sa ti zmesti do denneho kalorickeho prijmu urcite nesposobi, ze nebudes chudnut

bagre
9. aug 2023

záleží ako často ho chceš zahrnúť do jedálnička, ak 2x za polroka lebo je na to fakt dobrá príležitosť /významná/ tak ok

martinka13
9. aug 2023

U mňa to tak nefunguje. Kľudne si cez víkend dám, keď je príležitosť. Nič sa nedeje.

veselo_neveselo
9. aug 2023

Ak sa ti zmesti do kalorii, tak si daj. Vsetko ostatne su take polopravdy.
Ak nepijes kazdy den, a zvysok kalorii bude kvalitnych, tak sa nic nedeje.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
9. aug 2023

@rraspberry poznam baby,ktore kvalitne pribrali kazdodennym popijat piva,ci vina. Darmo,ze si povies,ze len poharik,na vahe sa to odrazi.

nikha2809
9. aug 2023

@marca12 napríklad ja 😂 sobotné striky, samozrejme s presadenou Pepsi a k tomu korbáčiky mi postupne za rok prifarili krásnych 12 kg navyše 😂 konečne som to tento rok zhodila 😃

rraspberry
autor
10. aug 2023

tiež som to myslela, že napríklad raz do týždňa si s manželom dať pohár vína nie sa opíjať každý deň :D