Aky druh chudnutia sa vam najviac osvedčil, bez jojo efektu
Kalorický deficit a beh
@alofinka Tak ja som si kalorie nepocitala a schudla som 23 kg za pol roka. Vyradila som "nezdrave"potraviny ako udeniny, salamy, sladkosti, vyprazane jedla, sladke vody. Inak som jedla vsetko. Pecivo celozrnne , prilohy klasika ryza, zemiaky, cestoviny, bulgur, kuskusMaso vacsinou kuracie, bravcove som nejedla. Rano som mala napr. celozrnne pecivo s lucinou, sunkou syrom a vela zeleniny. Alebo nejaku natierku, cottage prip. Ovsenu kasu. Desiata ovocie. Obed bola vacsinou kuracina s nejakou prilohou plus zelenina. Olovrant som si robila vacsinou rozne jogurtove dezerty prip. Som si dala proteinovu tycinku. A vecera vacsinou zeleninove salaty bud s tuniakom, grilovanym syrom, varenym vajickom a sunkou, grilovanou zeleninou, lososom alebo ine ryby, kuracie maso. Postupne som pridala pohyb kardio 30 min. 5 krat tyzdenne. Uz rok si vahu drzim stravujem sa stale zdravo samozrejme si semtam dam aj nieco nezdravsie.
Ako schudnúť bez jojo efektu? Zmeniť životný štýl.
Ak budeš držať akúkoľvek diétu schudneš ale potom sa vrátiš k rovnakému "nezdravému životnému štýlu" tak sa ti to všetko vráti. Ak chceš schudnúť a váhu si udržať, pridať pohyb do života, zmeniť stravu ale tak, že ťa to nebude obmedzovať a nebudeš trpieť. Radšej chudni pomaly ale tak, že si to udržíš do konca života ako rýchlo za 3 mesiace extrémna diéta a potom naspäť do takého štýlu, ktorý ťa dostal do stavu pred. To nikdy nebude dlhodobo fungovať.
vypestovat si nove a udrzatelne navyky. u mna - konecne pit dostatok vody a chodit na 1,5-2h prechadzky 4-5x tyzdenne. uz len toto mi dalo dole nejake kila plus snazim sa jest viac bielkovin a dostat do seba lepsie makra. pouzivam kaloricke tabulky. osvedcilo sa mi byt v deficite, schudnúť tak 4-5kil, dočasne si navysut jalorie na udrziavaci rezim a bum, znova deficit, zas pojde dole atd. uz mam tak 14kg dole
@janulka__87 a toto mňa zaujíma ako si dala preč tie sladkosti. Co zabralo?
U mña sa najviac osvedcila dieta NASA, drzala som ju pred rokmi, schudla som cca 5kg za dva tyzdne a po cca dalsich 3 tyzdñoch dalsich 5kg za dalsie 2 tyzdne, a tu vahu som si aj velmi dlho drzala. Je to doslova kaloricky deficit, pre ludi, co nemaju dlhodobo disciplinu, ale su schopni ju dodrzat tie 2 tyzdne. Ci to je zdrave-neviem, je tam vela masa, ale ja som podvadzala, namiesto sunky som jedla tuniaka, namiesto masa ryby....a islo to aj tak, vela zeleniny, vajicka, aj ovocie, jogurt....vygooglite si. Nijako mi to neublizilo a ani sa nekonal ziadny jojo efekt, kedze som po skonceni tej diety jedla ako clovek a neprezierala sa (a ani teraz)
@arivederda No nebolo to lahke bola som na sladkostiach doslova zavisla. Ked som dostala chut na sladke tak som si dala proteinovu tycinku objednavala som z netu nie tie z obchodu. Potom napr. Ovocie jogurty grecke aj tie ochutene ale iba Milko. A casto som si robievala rozne dezerty alebo zdravsie kolace sladila som cakankovym sirupom
tabulky + 8/16.. a necvicim..
Rozchod, depka a alkohol 🤣🤣✌️🥂
Výlučenie prázdnych kalórií, fast foodu, sladkých nápojov, redukcia tukov, obmedzená konzumácia sacharidov, pridala som bielkoviny a začala sa hýbať.
Na kalorické tabuľky ja nemám nervy ani na dodržiavanie nejakých vzorových jedalnickov, alebo vazenie porcii. Jem veľa a často, ale dobre si rozmyslim koľko čoho zjem.
@alofinka Jest mensie porcie.
@karinx https://www.operacionbikini.es/dieta-de-la-nasa/
musis si to prelozit cez google prekladac, je to po spanielsky
@alofinka najlepšie delena strava v kombinacii s kalorické tabulky... ja osobne si radsej dam polku zakusku na ranajky ako rizoto ci jedlo z ryze na obed alebo veceru... cize tiez treba dat bacha co sa je rano a co vecer... a samozrejme bez peciva... clovek prezije aj bez chleba a miesto neho dat zeleninu
No toto rozhodne neodporúčam 😁 ale u mňa to v minulosti boli veľké stresy, mínus 10 kg za 2 mesiace, ale jedla som nič až minimálne, 1 banán za deň...
@alofinka s kalorickymi tabulkami