Aku diétu ste volili pri dojčení?

3. jan 2024

Ahojte, po pôrode som sa dostala na váhu akú som mala pred ním, avšak teraz s v priebehu 2 mesiacov pribrala skoro 13 kg, nič som v strave nemenila a pohyb rovnaký ako predtým takže nechápem ale momentálne sa snažím schudnúť, každý deň chodím s dcérou na prechádzky, doma cvičím a behám občas keď vyjde čas, stravu som upravila ale nejako sa nič nedeje ešte som pribrala 20 dekov...je nejaká dieta vhodná aj pri kojeni alebo čo by ste pridali? Ďakujem

amonet
3. jan 2024

nemyslim ze je dobry napad dieta pocas dojcenia. mozno upravit jedalnicek s nutricnou terapeutkou. len mysli nato ze zmeny mozu aj negativne ovplyvnit tvorbu a vyzivu mlieka

autor
3. jan 2024

@amonet radila som sa s trénerkou s ktorou som niekedy cvičila poradila mi čo môžem jesť aby to bolo okej, ale aj po mesiaci stále nič len som pribrala

thereisabear
3. jan 2024

Kalorické tabuľky, ale daj si vyššiu aktivitu kvôli kojeniu. Niekto však popri kojení nechudne, nech robí čokoľvek...

lenkahvh
3. jan 2024

13 kg za dva mesiace? To zaváňa dákym zdravotným problémom. To sa normálne nemôže dať...Aj keby si jedla všetko, čo vidíš..

autor
3. jan 2024

@lenkahvh ešte v októbri som sa vážila na preventívne a mala som 73kg ešte má doktorka chválila že jak super ani nie polroka po pôrode som na svojej váhe ale začalo mi byť tesne oblečenie a sama sa cítim zle tak som sa vážila a 86kg skoro ma porazilo
Čo by som si mala dať vyšetriť? Štítnu žľazu mám v poriadku tam som bola v novembri

kiki68
3. jan 2024

Kaloricky deficit klasika, vyrazit zo stravy sladke, sladke napoje, vela peciva ( ale zase to neznamena vsetko pecivo prec), potom smotanu a slahacku prec z omacok, nesladit si caj, kavu, hlavne ziadne sladene napoje a rozne polotovary, krekry. Hybat sa a uvidis ako tie kila poletia dole. Neni nic lahsie ako chudnut dojcenim, kde spalis 800kcal iba tak

lenkahvh
3. jan 2024

Nie som odborník veru, možno hormóny, tie zvyknú ovplyvniť váhu. Ale isto je to mimo normálu za taký krátky čas. Skús sa spojiť znovu s doktorkou.

autor
3. jan 2024

@kiki68 toto poznám aj dodržujem ale výsledok žiadny

kiki68
3. jan 2024

No niekde tie kalorie byt musia,zapisuj vsetko co zjes, ochutnas. Potom by som sa pekne poradila s profi clovekom a dala si naozaj program na mieru. Ja som prave dojcenim velmi padla s vahou, az prilis jeden cas

banderaska29
3. jan 2024

skús popísať čo jedávaš. lebo áno, to je veľký nárast hmotnosti. možno ti budem vediet poradit. ale naozaj opiš uprimne napr. biela muka, cukor atd. mliečne vyrobky.

k47
3. jan 2024

Možno už vypije menej mlieka, tak ti tie kalórie ostanú 🤷‍♀️.

autor
3. jan 2024

@banderaska29 Raňajky ako kedy, niekedy ovsené vločky z bielymbjogurtom, niekedy omeleta zo zeleninou, alebo tousty z večerného chlebu ten od penam jedavam len ten zo šunkou a k tomu zelenina alebo dcére robievam banánové lievance tak si dám aj ja, cottage cheese z rajčinami
Desiatu mávam podľa toho čo dávam aj dcére takže nejaké ovocie väčšinou hruška alebo jablko alebo banán
Obed dusená ryba alebo dusene kuracie/morčacie prsia, losos
Rôzne šaláty z kuracím mäsom alebo zeleninový šalát so šošovicou
Ako prílohu občas ryžu občas zemiaky a každý deň zeleninu podľa toho akú robím dcére niekedy robím na obed cestoviny väčšinou špaldové niekedy aj normálne z brokolicou, kuracím mäsom, kukuricou
Brokolicove placky, kuskusove rizoto, tuniakove cestoviny, tuniakovy šalát
A na večeru mávam ten penam večerný chlieb z lucinou a rajcinami, hummus a ten istý chleba, skyr, celozrnnú tortilu plnenu niecim napríklad šunka, mozzarella, listovy šalát, niekedy tofu
Niekedy spravím banánový chleba alebo tortilovu pizzu, tvaroh z ovocim, šopsky šalát
Ja som už pri tejto strave raz schudla a aj teraz mi to trénerka s ktorou som predtým pracovala schválila ale váha sa nehýbe len pribúda

banderaska29
3. jan 2024

fiha, stravu máš super. a neskúsiš aj vyšetrenia ? štítna žľaza, hormóny atď ? celkovo komplexný krvný obraz... lebo ako ten príbytok hmotnosti je dosť veľký. ale zasa - dojčíš. tvoje telo má stále čo robiť, aby ustálo ten energetický napor. podľa mna ked raz ukončíš dojčenie tak tvoje telo sa dá do poriadku. ale pre pokoj by som naozaj absolvovala tie vyššie spomínané vyšetrenia 🙂

nwnw
3. jan 2024

Po 17:00 som jedla uz iba zeleninovy salat a teda gro bol denny pohyb. Sladkosti ziadne, pecivo menej. 10kg pri kazdom dojceni

autor
3. jan 2024

@banderaska29 vyskúšam určite ďakujem
Štítnu žľazu mi pozerali v novembri a bola ok

espeo
4. jan 2024

Nemáš pokazenu váhu? 13 kg je toľko, že to by ti nie ze boli tesne veci, to by si ich už neobliekla vobec.

autor
5. jan 2024

@espeo ťažko povedať mužovi ukazuje stále rovnakú váhu