Ako zvýšiť fyzickú aktivitu?

25. aug 2024

Ahojte,

Od malička som veľmi nemala vzťah k športu, no chcela by som to zmenit, nakoľko sa v poslednej dobe začal ozývať chrbát a aj sedací nerv.
Koľko krát do týždňa cvičíte a aké športy? Nemám nadváhu, mám normálnu váhu no od kedy mám sedavé zamestnanie tak vnímam že sa hýbem malo a to aj cez víkend. Väčšinou mam denný počet krokov od 6000 do 8000. Chodite každý večer na prechádzky alebo len občas? Ja keď prídem domov z prace okolo 6 sa už k ničomu nedonutim a dosť má to hnevá.. takze tie kroky mám len po obchodoch a popri práci čo nechodím. Kráčať má baví keď sme na poznávacke tak som schopná aj 30 000 denne len skôr to musí mat nejaký cieľ.. takto bežne sa neviem k tomu až tak donútiť.

viestta
25. aug 2024

Vsak vystup z busu o zastavku skor a ten kusok dojdi peso, alebo zrus pouzivanie vytahu, tam kde sa da dojst peso chod peso alebo MHD aspon pobliz a zvysok dojdi po svojich

autor
25. aug 2024

@viestta do prace chodím autom lebo je to 15km. Keď som chodila busom som tie kroky mala..takto mi začínajú chýbať. Schody jasne to uprednostňujem všade.. ale aj tak mám pocit že mi to až tak nestačí.

lucia13022023
25. aug 2024

Ja mam pohyb každý deň. 3x do týždňa mam silový tréning, 1x kardio vo fitku. 1x do týždňa pilates a 4x do týždňa korčule. Každý deň 15000 krokov. Ale som na materskej, čize je to možno jednoduchšie.

viestta
25. aug 2024

tak potom uz len parkovat dalej od roboty, ak je kde a ak sa da

autor
25. aug 2024

@viestta pracujem v BA a mimo prace veľa možnosti prsveze nemám :/ chodím 3 krát do týždňa na fyzio tréning tam viem zastať ďalej a prejdem sa 20 min tam a 20 naspäť, to je super. Len čo ostatne dni :/ rozmýšľam že do potravín už nebudem chodiť autom ale zase nájdem obchod kúsok ďalej od nás a nakúpim si tam.

barka1
25. aug 2024

Ja sa snažím chodit plavat 2x do týzdna. 2km za hodinu, takze je to celkom intenzivne. Okruh 5km rychlou chodzou, do uši hudba alebo nejaky podcast, to je tiez fajn.

lubossi
25. aug 2024

Ja tiež BA. Zoberiem ruksak a idem 3-5 aj viac km do obchodu.
Do prace chodím na bicykli. (30min) sem tam aj pešo (1.5h)
Sem tam idem do Rakúska aj nakúpiť. Alebo všade kde treba ísť idem nie autom. Všetko pešo, alebo bicyklom.
Chodiť po turach alebo sa voziť na hrádzu ma nebaví.
Ale sem tam idem sa prejsť s kamošom po lese si pokecat, a s kolegami mame cyklo krúžok a niekde sa vyberieme

xux
25. aug 2024

Neda sa ti do prace na bicykli?

pralinka86
25. aug 2024

Joga/pilates po praci? Alebo plavanie? Vecerne hodiny by mohli zacinat kolo 18tej a najst nieco co mas cestou domov alebo blizko práce..

pukina
25. aug 2024

@xux do BA na bicykli pocas najvacsej premavky je samovrazda, aj ked uz su celkom vybudovane cyklotrasy.

xux
25. aug 2024

@pukina dochadzas z mimo mesta? Hmm, tak to chapem obavu. Tak asi jedine po praci si najst nieco co ti vyhovuje. Aj ked sa ti nechce. Ked sa prinutis tak budes nakoniec rada. A bude to uz len jednoduchsie. Ver mi, viem o com hovorim 😂

domak2
25. aug 2024

Ja som zistila ze nie som na suchozemské cvicenie. Nebaví ma to, pot mi kvapka do očí...tak som začala plávať 😅 chodím kedy môžem, zatiaľ ma to baví 😁

xux
25. aug 2024

@domak2 toto ti riadne zavidim inak, ja milujem plavanie ale neznasam bazeny. Ked som pri mori tak plavam pol dna, z jednej plaze na druhu. Ale v bazene ma ide porazit od nudy 😂

mimirka32
25. aug 2024

Ja byvam tiez v BA a mna nebavi cvicit to iste dlhodobo. Tak to striedam. Niekedy idem do fitka, obcas na plavaren, na jogu, nejake skupinove cvicenia, niekedy cvicim doma. Mam aj pokupene permanentky, tak ich minam podla nalady, casu a energie. A chodim vela peso. Skus aj ty striedat, mozno sa skor prinutis

ina2405
25. aug 2024

Pred telkou večer pocvič dáke zostavy z youtube, stačí 15-20 minút.

espeo
25. aug 2024

Nemôžeš chodiť cez obed na prechádzku? Moji kolegovia si spravia vždy po obede 15 min okruh... Ja na obedy nechodím, snažím sa 25 min denne tiež okruh...

domak2
25. aug 2024

@xux ja sa snažím zabaviť tým, že striedam všetky štýly, keď sa nikto nepozerá aj kotrmelce 😅

veselo_neveselo
26. aug 2024

Chod cvicit rovno z prace. Nrmusi to byt rovno fitko, ale moze to byt joga, plavanie, tanec, korcule...proste neist z prace domov, ale ist robit nieco.

Aj keby si mala ist na prechadzku, tak rovno z prace nech to mas za sebou a az potom domov.