nemate niektora skusenosti ako zostavit realny jedalnicek ked treba schudnut 5 az 7 kil?
ja odmietam ratat nejake jouly ani sa v tom nevyznam a nikdy doteraz som nechudla, tak by pomohla kazda konkretna rada.
kolko to moze tvrvat pri takom normalnom zdravom chudnuti? ked sa prida aj pohyb ale sa nezije len na "vode"?
@xlucia a este si daj ze kedy budes najneskor vecer jest. zavisi to kedy ides vecer spat. ked az okolo pol noci tak nie je realne jest naposledy o 6. daj si tak ze 4 hodiny pred spankom lebo potom ta bude chytat vlci hlad a to tiez neni dobre. ja to robim tak ze rano jem iba ovocie. o 12 si dame s malym obed. ale nie kazdemu to sedi takze ked budes mat z toho moc kyselinu tak si daj radsej zeleninu so syrom sunkou. ja ked som chudla tak som uplne vylucila chlieb lebo viem ze z toho som ja osobne najviac priberala.
@zaneta333 u nas idu polievky na litre, velmi ich lubim. vyprazane moc nemusim. pohybu som od leta zial ubrala, mala som zdravotne problemy, ale inak nie som leniva sa hybat. mladsi ma 15 kg a este ho podchvilou musim odniest na plieciach, takze aj posilujem 😀
ani inak sa stadardne nejaj extra neprezieram, len som chcela nejake konkretne recepty. ja neznasam rajciny a vsetko z nich a ani jablka v ziadnej forme, ale inak sa da.
poptrebujem hlavne zhodit na stehnach, resp. celkovo nohy.
hladala som cviky na nete, ale zatial som nejak nemala stastie
Pozri si nieco o Norbi update-je to zivotny styl ,nie dieta.
Su tam urcite pravidla stravovania-nehladujes a chudnes ako sa ich držis.
Ja mam touto metodou za 4m dole 14 kil.
A ide sa dalej.
Samozrejme aj cvičim-bez toho je to o nicom,podla mna.
@xlucia ahoj.. na leto som potrebovala zhodiť do 5 kg a docielila som to tak, že som jedla všetko, čo som jedla aj predtým, akurát som nejedla po 18:00 a pila som viac tekutín, resp. vody. Podľa mňa stačí naozaj nenapchávať sa neskoro, piť len vodu a nie tie sladké žbrndy a keď sa k tomu pridá trošku pravidelného pohybu, kilá pôjdu pomaličky dolu 🙂
za posledné dva mesiace som schudla 8,5 kila. Pri druhom pôrode som mala 90 kil, teraz 59,5 kg. Jedla som ako moja ročná dcérka- mini porcie všetkého každé dva hodiny. Základ nepocítiť hlad. Raz týždenne som si dal niečo za odmenu- najčastejšie Kaštany, polovicu TUC, Mila keksik... Cvičila som 3 x denne po 12 minút- čo je 35 minut denne moju zostavu, pri ktorej som sa spotila a spevnila zaroveň. Inak som pila zelený nesladený čaj a vodu z vodovodu. Nič slané, nič sladké. V piatok už končím a už sa neviem dočkať ked začnem jesť viac. Predtým som žrala ( viac ako manžel) a teraz tak pomenej. A som na seba hrdá, lebo mám menej ako pre svadbou. A ešte super motivácia- svagrina mi dala 5 nové, značkové rifle lebo ona sa do nich nezmestí(kúpila a nato rapídne pribrala) takže mám aj čo nosiť.... Manžel ma síce nepodporoval(jedol každý večer sladkosti a slané a chcel aby som varila vysmážané...) ale teraz sa mu páčim ešte viac. Kto chce vidieť fotky pred a po tak v sobotu ich zavesím na svoj fotoblog 🙂
a ešte ja som príklad že chudnúť sa dá aj doma a zadarmo ked má človek motiváciu. Každý obdivuje. Každý sa sťazuje na postavu ale nič s tým nerobí a ked zacne tak po dvoch dnoch to vzdá- treba mať vôlu a naladiť sa, veľa sa hýbať a neprijať viac ako 1000 kalorii denne. Dá sa to v pohode bez hladovania. Miesto celeho teglika jogurtu si dám len polovicu, miesto celého rožka len tretinu, miesto velkého taniera jedla som si dala na dezertný tanier.... Takže telo má aj vitamíny, aj minerály.
napis mi tvoj mail poslem ti dietku, ja som nou schudla 6 kil...teraz si len davam pozor a dalsie dve kila sli dole...
ahoj, ja som uplne vylucila sladkosti, zo zaciatku pecivo a mucne jedla, menej priloh, viac ovocia, zeleniny, tekutiny, ziadne omacky, zaprazene polievky... Na ranajky jogurt-normalny ochuteny, doobeda jednu kavu s cukrom a mliekom, nejest neskoro vecer, po piatej som jedla len masko(chude)zeleninu. Zacala som v polke augusta a do oktobra slo dole nejakych 6kil. Potom som zacala postupne aj pecivo(sem tam)obcas kolacik...a dokopy mam -9,5kg. Hlavne sa neprejedat a racionalne stravovat. No a jediny pohyb co mam je okolo malej 😀
baby nedá mi nereagovať.. pri niektorých diétach typu nejesť nič sladké, múčne a jesť len dve sústa a nie viac ako 1000 Kcal za deň mi ide rozum zastaviť. Je síce pravda, že možno rýchlo schudnete, ale tak si pokazíte zdravie nehovoriac o tom, že akonáhle sa vrátite späť k normálu (pretože toto sa nedá robiť celý život) naberiete kilá naspäť, ak nie ešte viac. Ak chcete schudnúť a novú váhu si aj udržať, radšej by som sa poradila s výživovou poradkyňou a chudla pod odborným dohľadom. Každopádne držím palce 🙂
súhlasím takmer so všetkým čo sa tu popísalo, základ je hlavne pravidelne jesť malé porcie presne ako napísala
@nercia proste nesmieš cítiť hlad.
- Pri redukčnej diéte treba taktiež obmedziť jednoduché cukry - sladkosti, koláče, sladené nápoje a džúsy
- Piť tak 2-3 litre vody/nesladených čajov denne
- Zelenina okrem mrkvy či karotky v neobmedzenom množstve
- niekde som čítala, že ak si nevieš odopriať nejakú sladkosť alebo múčne jedlá, tak ich treba jesť do 12hodiny, potom sa už ťažko trávia a podporujú ukladanie tuku
- ak je tvoj problém zobkanie večer pri telke (ako môj) tak si 3-4 hodinky pred tým než pôjdeš spať, daj niečo s veľkým podielom vlákniny (ja som si dávala knäckebroty alebo teraz mám taký koktejl určený na redukčné diéty s vysokýým obsahom vlákniny, takže večerný problém mám vyriešený 😅 )
- v niektorých diétach je písané nejesť po XY hodine, no tým by som sa neriadila, posledná porcia by sa mala jesť tak 4 hodiny pred spánkom, ak vydržíš tak aj viac (ak to chvílu budeš dodržiavať, tak si proste zvykneš)
- no a cvičiť 🙂 ale v tomto veľmi nesúhlasím s @nercia , lebo spaľovanie tukov sa "spúšťa" po cca 30minútach a je teda najefektívnejšie cvičiť cca 45 min. Netrebe vobec žiadne veľké výkony, základom je mať proste zvýšenú tepovú frekvenciu, prípadne sa zamerať na "problémové" partie (ja cvičím každý deň 😕 musím)
- inak pozor aj na ovocie, aj to obsahuje cukry takže žiadne veľké "porcie"
- jaj a ak si chceš troška "dopomôcť", tak nájdeš veľa doplnkov stravy s obsahom karnitínu (ten je potrebný pri spaľovaní tukov), alebo chrómu, ktorý má znižovať chuť do jedla. Najlepšie je ich kupovať v špeci predajňách pre športovcov alebo na nete, nie v lekárňach
Hm, tak som sa vyrozprávala.. 😀 Toto sú moje rady a veci, ktoré fungujú na mne - osobne si myslím, že tebe bude stačiť aj omnoho menej, ja mám totiž nejaké zdr.problémy a mne to tak jednoducho nejde.. Držím palce 😵
Baby, ktorym som poslala dietku....je to jedalnicek, ziadna drasticka dieta. Jest 5 krat denne, zdravo. Nic hrozne. Nechcem tu zo seba robit nejaku Sipeky, ale ja sa takto stravujem uz 4 mesiace a schudla som 8 kil. Ked som sla rodit mala som 100 😀 😀 😀 😀 😀 z porodnice som prisla 90 kilova, o mesiac ma syn rok a ja som sa vcera dostala na vahu ked som otehotnela, teda 82, do vianoc chcem dat dole 2 kila a potom do leta 5...ide mi to pomaly, ale ja mam taky hrozny metabolizmus...
aaaa, este som chcela povedat, ze cvicim, ziadne chudnutie nie je iba o jedle. snazim sa 4 - 5 krat do tyzdna na orbitreku 30 min....a mam aj taky stroj na brucho ab roller sa to vola, na nom kazdy den 100 krat.
takto stravovat som sa zacala, ked som tu na MK videla ze sa to da, uzivatelka irsina83...staci si pozriet jej profil, to od nej mam jedalnicek. vela stastia baby 🙂
@bebaa
@bebaa
@gumkacik
@xlucia
@len.petra výživová poradkyňa poradí vynechanie jednoduchých cukrov 😕 ako úplne prvé.. tiež tie malé porcie a časté stravovanie.. Inak tiež nesúhlasím/nechápem to počítanie tých Kcal.. Bola som u takého výživového poradcu či čo to bolo za človeka, a ten mi pripadal ako jehovista či ako to mám nazvať 😅 ako zanietene rozprával o tom počítaní kalórií, no mala som dosť.. Doma som si hovorila, že šak to skúsim.. Len raňajky som si počítala 15 minút 😀 a vyšlo mi, že môžem len 1 plátok knäckebrotu s priesvitným plátkom najviac nízkotučného syra a pohár vody či ako to bolo 😀 Proste psycho.. A inak samozrejme, že ak chce niekto schudnúť 5-6 kilo, lebo sa cíti tučný a chce to docieliť len vynechaním určitej zložky potravy tak je to blbosť.. Hlavne keď vynecháva niečo, čo má rád.. Ale keď má niekto zdr.problémy, prípadne má patologickú nadváhu tak jednoducho ak chce byť zdravý, tie zložky potravy proste vynechať musí.. No je to zložité, bodaj by to bolo jednoduchšie
@xlucia ahoj a kolko vazis ze chces schudnut????
Ja byt tebou kaslu na diety a podobne hluposti.... Nestoji to podla mna za to... Matka mojho muza stale drzala diety az z toho dostala cukrovku a podobne... A aj ja mam kamaratku co ma 28r. a uz od 18ky drzi diety a dopadla tak ze ma nadahu a nevie to schodit a uz aj sproste tablety na chudnutie zere :( a ma jojo efekt...
ziadna tvrda dieta,dosiahnes akurat tak jojo efekt...staci vyradit z jedalnicku zemiaky a biele pecivo(chlieb)cize len grahamove,celozrnne,alebo sojove mozes..sladke si dam,koli energii(a aj preto,ze ho zboznujem😉) a 4x za tyzden si zabehnem taku 20 minutovku..a hlavne vypit aspon 3 litre vody denne..a uvidis ako ti to pekne a pomaly pojde a bez jojo efektu.. 😉 drzim palce.. 🙂
je rozdiel ako človek cvičí: niekto urobí 100 brušákov zle a mne stačí urobiť 10 dobrých. Tu nejde o počet ale o kvalitu. Mna naučila špeciálne posilovacie cviky Pidaná- učiteľka kondičnej prípravy a je to fakt rozdiel cvičiť tak efektívne. Preto mne stačí 12 minút a som spotená a niekto cvičí 30 minút a sa mu ani tep nezvýši. A hlavne treba uvažovať nad každým pohybom, lebo ked kukate telku tak sa nesustredite a cvičite zle. Ja som mala 90 kil pred pôrodom, 10 zostali v nemocnici, 5 išlo dole do dvoch týždnov (v podstate voda, lebo som bola naliata) a zvyšné kilá som tvrdo makala. Polovica mojich kamošiek aj bezdetných sú obézne a nechápem že s tým niečo nerobia. Len stotina týchto báb majú fakt zdravotné problémy ktoré im spôsobujú nadváhu a aj keby neviem čo robili tak neschudnú. Ale 99 % báb s tým môže niečo robiť. Mám svagrinu, ktorá má v 20 rokoch 85 kíl čo bude po deťoch? to bude mať cez 100.
mne sli kila po pôrode dole samé, stačilo nejest sladké, a pila som čistu vodu. ziadne koláče a ani biele pečivo, jedla som 5-6x denne malé porcie a ostatné tak ako pred tym, len tie sladkosti a schudla som na pôvodnu váhu za pár mesiacov, teraz čakáme 2 mimi, a budem sa riadiť tymto spôsobom stravovania ako po prvom tehu.ziadny spatny jojo efekt som nemala, len to chcelo pevnu vôlu, preto sme doma sladké pre istotu nemali, a ked prisla kriza a zozrala som malému brumika, tak som sa potom sama pred sebou hanbila 🙂
@ajca123 ja nechcem drzat dietu, nemienim sa stravovat podla hociakej. nemam na to cas ani nervy. a diety ako take neuznavam.
uz som obmedzila sladkosti, viac pijem to jemoja slabina. a postupne zas pridam viac pohybu. myslim takeho cieleneho. teraz mam 61.vaha sa mi zastavila resp. uz mam 60, cize uz to zacina ist dole.
mam velku diastazu, takze nemozem cvicit brusaky a pod. ale potrebujem spevni stehna a zadok
ja som cakala nejake konkretne recepty, ktore maju niektore odskusane. napr. co na veceru. nejake konkretne jedla ktore uvolnuju pomaly cukor.
inak varim tak normalne. niekedy mame aj vyprazane, inak skor zdravo. biele pecivo mame malokedy. a take ze nejest chleba alebo zemiaky. no neivem co by som potom jedla..
@xlucia to aj ja budu potrebovat spevnit zadok a stehna po porode 🙂 🙂
Aj ked chodim kazdy vecer na prechadzku s mojim nufakom do takeho kopca a ledva fucim ako lokomotiva 🙂
Uz aj 8rokov skacu po mojej polovicke skoro kazdy den tak nie a nie spevnit 🙂 zadocek :(
Asi si kupim nejaky posilovaci stroj 🙂 Aj deti daju zabrat a beham za nima a nic....
Idem piect s detickama cukrovinky a medovnicky,potom je klud a nehadaju sa 🙂
@xlucia ahoj, normalne chudnutie by nemalo byt velmi rychle. Za mesiac stacia aj 3 kila, ked sa postasti, tak 4 🙂 Dobre, ze sa Ti chce aj cvicit, tym to podporis. Mne sa perfektne chudlo po porode tak, ze som jedla ovela viac polievok ako predtym (vecer namiesto chleba, alebo vyprazanym jedlam). Skratka naplnis brucho tekutinou a potom zjes trosku aj toho normalneho jedla, lebo predsa pri detoch treba sily 😉 A vecer vyslovene nizkokaloricke jedla, napr. tofu (nelubi to kazdy, ale spravne okorenene s paradajkami, bazalkou je to mnamka 🙂 ) vseobecne paradajky, uhorky so syrom, tvaroh (bez cukru), joghurty, vajicka, cottage chese, zeleninova polievka alebo brokolica, mrkvu chrumkat pri filme 🙂
Ak budes mat chut na sladke, urcite si daj, ale iba malicko a este cez den, lebo vecer sa to uz neda prekonat 😀 a prave vecer by sa nemali take jedla, ako chlieb, vyprazane, mastne, ryza, zemiaky, sladkosti.
Inak od tych dietnejsich jedal sa Ti bude aj lepsie spat. Ja som zhodila 12 kg ako nic 😀 Dalsich 5 islo tazsie, ale taka zumba pomohla (2x za tyzden). Vela stastia 🙂