Ahojte , keďže už nevidím inu cestu ako schudnúť tak idem do kalorickych tabuliek . Potrebujem dať do leta dole 10-15kg viem že začínam neskoro ale lepšie ako nikdy . Dala som sa kvôli chudnutiu preradiť v práci preradiť na pozíciu kde mám za 8 hodin minimálne 20-25 tisíc krokov pretože len chodím a roznášam po celom pracovisku materiál . Plus som si sľúbila že dám každý deň pred alebo po práci (záleží od zmeny ) 46-60min ma stacionárnom biku.
Výška 171cm ,váha cca 87 kg
Cieľ 74
Viete mi niektorá pomôcť s nastavením ideálneho príjmu ?s tabuľkami viem pracovať ale neviem koľko kalórií jest pri takomto vydaji aby som nešla pod bazal a zároveň aby to chudnutie išlo ..
@laurikasarinkaq pošlem ti sem jednu aplikáciu kde si vyplnis svoj profil a ono ti to vypocita denný maximálny príjem kcal a ešte ti to nižšie rozpsie grafy koľko vlákniny koľko bielkovín atď a za každým co zješ si tam zapíšeš a ono ti stále zrata koľko ešte môžeš koľko si dala do seba bielkovín a podobne.. je tam aj čítačka na čiarový kód čiže keď zješ napolitanku iba ju naskenujes a ono ti ju hneď hodí k tomu 😊
Do leta 15 kg? Vsetky chcu v poslednom case zazraky do 3 mesiacov. 🙂 Preco si nezacala minule leto? Zdrave chudnutie je 2kg za mesiac ... Zhodit trvalych 6-7 kg za 3 mesiace bude uspech. A zvysok do buduceho leta ...
15 kilov do leta dá sa, ale to bude treba poctivo makať.
Pohyb (v robote) ten je OK, stacionárny bicykel však nie je úplne ideálny. Odporúčam chôdzu, ideálne nejaká ľahšia turistika (choď sa prejsť do lesa na hodinu, dve), základ je však strava. Raňajky - neprepchávať sa, zvoľ vysoko proteínovú stravu - to ti zabezpečí že nebudeš tak veľmi cítiť hlad. Obed normálny, jedno bežné jedlo denne ťa nezabije - pozor večera je kľúčová - odporúčam tiež niečo proteínové alebo ľahké, nízkokalorické, dôrazne odporúčam úplne vyradiť chrúmanie všelijakých sladkostí a iných somarín večer pred TV, to je spoľahlivý zabijak celého tvojho snaženia. Ďalej piť veľa tekutín, nie sladké nápoje, stolové vody sú fajn, môžeš skúsiť Aloe, to aj vie zmierniť pocity hladu. Ďalšia vec, jesť tak, aby si necítila hlad - toto by ti mala zabezpečiť práve vysokoproteínová strava - hladovka nie je správny prístup ako spolahlivo chudnúť. U mňa to bolo asi 16 kíl dole za nejakých 4-5 mesiacov, ale tak záleží od veľa, metabolizmus, vôľa, ako dodržiavaš postupy a pod.
Daj si 2g bielkoviny na kg hmotnosti aby si neschudla tolko svalov, aj tak je to ale nezdravé chudnutie toto co sa chystáš. Mas cez leto nejaku speci príležitosť ze si sa zrazu zobudila? Nebolo by lepsie chudnutie zdravo a snazit sa spravit postavu do dalsieho leta?
Vypočítajte si BMR. To je to co spotrebujes aj keby si robila hovno, lebo je potrebné pre organy a fungovanie. Ja som od 8.1 schudla už skoro 10 kíl. Ale základ je strava, zrušiť sladkosti, sladené vody, vyprážané, mastné a podobne. Ja jem 3krat denne a stačí mi to.
@laurikasarinkaq nastav si stredný a uvidíš ako to pôjde. Znížiť alebo zvýšiť môžeš vždy