Ahoj mamičky,prosím poraďte.prestala som fajčiť a pribrala 30 kg 🤦♀️ ako ich zhodiť?len nie kalorické tabuľky,to sa mi nedá popri práci.dakujem za každú radu
@jahodicka je dobré poznať aspoň zhruba, koľko môžem cez deň zjesť a koľko skutočne zjem v kalóriách. Tie tabuľky sú skvelá vec, lebo už po pár týždňoch je človek zorientovaný a nemusí všetko vážiť.
Za mňa je najšetrnejšie chudnutie bez pocitu hladu pomocou zníženia sacharidov (príloh a pečiva) a pridanie veľkej porcie zeleniny ku každému jedlu.
@jahodicka strava, potesim ta, mozno, aj mna to caka ;)
sledovat co zjes. darmo mas vydaj ked je vysoky prijem
do konca roka mam ciel dat dole aspon 10kg.,
30kg zhodíš presne tak isto, ako 15kg, alebo tak isto ako 3kg. Rozdiel je len v tom, že to bude dlhšie trvať.
Prestala si fajčiť a pribrala 30kg, to je blowmind.
Každopádne - cesta je kalorický deficit. Kalorické tabuľky ti v tom pomôžu a že počas práce ich nemôžeš dodržiavať je len tvoja chabá výhovorka, ktorou sa snažíš ospravedlniť samú seba. Prepáč, že som hnusný, ale tak to proste je.
Nikto netúži vkuse vyvárať, ale keď som ja cvičil (a vyzeral som fakt celkom dobre), tak som si našiel skulinku, počas ktorej som varil. Môžeš to skúsiť s trénerom, ja s trénermi nemám dobre skúsenosti. Oni si žijú vo svojej bubline, kedy celý deň nemusia riešiť nič iné len žrať a cvičiť. Ale my sme iní ľudia, máme roboty, rodiny... schválne... koľko trénerov, čo sa pretŕčajú po nete má aspoň jedno dieťa? Takmer žiadny...
Takže nejakú trénerovu predstavu o tom, že budem každý deň variť 200g iného mäsa, nech si strči, na to nemám čas, ani náladu.
Čiže ako na to? Ja ti odporučim dať si tri hlavné jedla. Raňajky, obed, večera. Pomedzi to zdravé snacky aspoň dva (ja som dával tri). Obed som varil vždy na tri dni, čiže kilo mäsa (lebo aj deti jedia, manželka je vegetarian) a z toho som si potom dávkoval podľa KT das 150g mäsa na obed každý deň. Aby to bolo jednoduchšie, do KT som zapisoval tepelne upravené mäso (hovädzie varené, kuracie prsia pečené bez kože), atď, toto všetko kaloricke tabuľky majú.
Pomedzi to si popripravuješ tak, ako ti to vyhovuje v práci. Niektoré jedlá studené, alebo zohriate v mikrovlnke, sú vyslovene nechutné, ale také toasty so šunkou syrom a k tomu zelenina, to sa dá!
Nemáš čas si pripravovať jedlo? Tak vynechaj večer farmu a podobné sračky v TV a namiesto toho si var.
V našom prípade to bolo úplne ideálne, keď sme cvičili obidvaja. Deti sme uložili spať, nabehli sme do kuchyne, ja som varil mäso, žena tofu, sóju a pod, pripravili sme si jedlo na ďalší deň. To nám trvalo tak hodinku, ktorú by sme inak preprdeli na gauči a žrali pri tom čipsy. Posexovali sme a šli sme spať. To boli ideálne časy...
Pochop, že oklameš len samú seba a to je krajne nerozumné...
No za pekne oci to nebude, ale vacsinou taka vaha ide pomerne rychlo dole tych 10-15 kg a zvysok je vacsia makacka
Nijako, musíš len čakať kým sa ti zase zrýchli metabolizmus. Ja som nárazovo pribrala 10kg, ale už to po pol roku ide dole🙂
@jahodicka nuz nepotesim Ta. Vediet kolko a ake kalorie prijimas je uplny zaklad zdraveho chudnutia, este ked si sa spamatala az po 30 extra kg.
A nech mas akukolvek prac poziciu, vlastne zdravie musi byt priorita.