Ahojte. Cely zivot som to neriesila, nosila som veci XXS/XS 😏 este v 3m tehotenstva som mala 43kg. Ale aktualne mam uz dve deti a nocne jedenie, sladke atd...si vybrali svoju dan. Vyzeram hrozne. Zial nemam cas chodit do fitka a ani neviem ako zacat. Neviem ako cvicit. Date mi rady na nejake videa, pripadne mate nejake odporucania? Nieco co pochopi aj uplny zaciatocnik. Vdaka
@caroline_ a z jogy ma nezlomi v pase? 🤪
tu sa pridam lebo som tiež dnes rozmýšľala, že by som si zakúpila nejaký program s videami na cvičenie.. nemám čas chodiť do fitka, bohužiaľ ani do toho domáceho čo mame nejaké stroje, lebo s malou som prakticky cely deň sama a keď ju uspim večer okolo 21:30 som total off, tak mi napadlo cvičiť cez deň keď sa motá pri mne 🤷🏽♀️
Asi vieš, že budeš zbytocne cvičit, ak neupravis stravu.
Začni skákať na švihadle
Ja som si zaplatila fitshaker, su tam 30-minutove videa, mna uplne nakopli a snazim sa mat kazdy den zeleny "kruzok"= odcvicene. V piatky a nedele su motivacne videa, ak chces, vies si aj zacvicit. Je to kazdy den zamerane na inu partiu tela. Idem program "vyzva do plaviek" , ale su tam rozne programy, alebo si vyberies sama cvicenie, na ake sa citis. Tych 30 minut denne si ozaj uz za den musim najst, aj keby mam milion vyhovoriek, ze na to neni cas. Okrem toho vyuzivam kaloricke tabulky, super vec. Ja potrebujem schudnut do 10 kg (resp.chcem), kila nejdu tak rychlo dole, ale veru centimetre ano, co sa tesim viac. A uz mam aj lepsiu kondicku.
v prvom rade zmeniť stravu a na začiatok stačia nejaké 20-30 min z youtubu. Alebo aspoň 1 hod rýchla chodza vonku.
Prepáč ale koľko preboha meriaš keď si mala 43 kíl?? A si si istá, že ti treba chudnúť? Možno práveže konečne vyzeráš zdravo 😄 za mňa určite pilates, joga a celkovo cviky s vlastnou váhou - vyformuješ a spevniš si telo
Ja som sa momentalne zamilovala do wall pilates😅
Ja mám tiež 47kg, 163cm, čo mi vychádza ako podváha ale brucho mám ako tehotná . tiež by som rada so sebou niečo spravila, tak sa pripnem a budem rada ak by ste mi poradili ako so stravou, lebo ja milujem jesť , všetko , rezne, knedle ..... takže neviem čo môžem . viem, že nemám jesť biele pečivo , nič viac.
@puertorico v tvojom prípade skoč k fyzio ohľadom diastázy. Možno na gastro ohľadom intolerancii.
Ahoj, mozes zacat cvicit u mna online cvicenie poskladane z jogy a posilnovania s vlastnou vahou. Som lektorka s takmer 10 rocnymi skusenostami, sama cely zivot sportujem, venujem sa joge a bojovemu umeniu.
@puertorico presne tento problém mám aj ja 🙄 48 kg, 165 cm a nemožné brucho... A tiež viem, ze najväčší problém umňa je zle stravovanie, lebo ja rada jem, ale čas mam tak hocijako, niekedy večer po uložení malej dojedam celý deň.
Autorka, tiež pomaly začínam cvičiť, zatiaľ len doma a vlastnou váhou, toto mi vyhovuje. Nechala som si vypracovať cviky na doma, dvakrát som bola s trenerkou, ktorá odkontrolovala, ako cvičím, ci nerobím chyby a zostavila mi plán, aj jedálniček. Takže idem podľa toho. Len ten jedálniček, no... Veľmi nedodržiavam, aj keď obmedzila som sladké, slané a také blbosti, ale nevarím podľa toho vždy. Ale tak to je len taky vzorový. Ja chudnúť nechcem, len upraviť a spevniť. Držím palce.
Ja cvicievam podla Pamely Reif. Ma rozne cvicenie okolo 10-15min, takze to stiham aj pri detoch. Ked je cas, tak si dam aj viac cviceni za sebou. Ale este by som mala upravit stravu, aby to malo efekt 😁.
ja som si zaplatila fitlaviu, nevedela by som si dat dokopy nejake cvicenia z netu, tam su programy aj jedalnicky (tie sa snazim zhruba dodrziavat, nie vzdy sa mi da varit, ale tak viem, co jest a co by som nemala, druha vec su chute 😀 ). ja som sa na to dala nedavno - tiez na letnu vyzvu, zatial som spokojna, zaplatila som teraz druhy mesiac a som nastavena, ze budem platit aj dalej
Ak si platíš netflix tam nájdeš tréningy aj s vysvetlením ako cvičiť. Ak nie tak kniha stojí 10e. Žiadne činky ani nič podobné zo začiatku nepotrbues takze odporúčam si ani nič nekupovať aby to neskončilo tak ze vyhodis desiatky eur a nakoniec aj tak nezačnes cvičiť.
Na tvojom mieste by som však začal venovať skôr pozornosť strave a cvičenie mat len ako také vedľajšie. Až keď sa ti podarí strážiť stravu a príjem potom venovať pozornosť cvičeniu. Cvičenie ti bude zbytočne keď ho aj tak zabiješ stravou.
@misanthropicdann prosím Tá a ako to na netflixe nájdem? Sú to nejaké konkrétne programy? Netflix mi fakt nenapadol 🙂
@petracandle meriam 164cm 🙂 a urcite mi treba schudnut, resp.minimalne spevnit telo celkovo. Mam postavu v tvare hrusky, priberaj na zadok, stehna a hore na ruky a ramena 😌😌😌 prsia mam mensie a uz vyzeram ako rambo, podbrusko cele vypukle von ako ked som bola v 3-4m. Hroza. Moj najvacsi problem ani tak nie je extra nezdrava strava, ale to, ze cez den nejedavam a dojedam vecer/v noci. Mam nezdravy spanok, aha, i teraz pisem 2:35...ale nedokoncenu pracu dorabam vzdy po nociach, ked mi deti zaspia (muz ma casovo narocnu pracu a nema mi kto iny pomahat ani s detmi, ani s domacnostou), takze to platam ako viem.. a vecer ma uz boli od hladu zaludok, sem tam zobnem nieco sladke, v noci pecivo samozrejme...a kila idu hore ako nic.
@mamamasama ďakujem, ale odmietam hadičku do brušinka cez krk 😂 ale tá diastáza mi veru nenapadla. 🙏 vždy som mala brucho , od kedy si pamätám .
@nika23t ďakujem, dúfam že aj ja sa k tomu dokopem . aj tebe držím prsty
Pridavam treningovy plan na zacatie behania. Mam ho uz veky, neviem odkial, moj nie je, asi stiahnuty z netu, no zo vsetkych mi vyhovuje najviac, lebo tempo razjazdu je pomale, nenasilne a viem pri nom vydrzat 🙂 Mne ako cloveku, ktory z duse neznasal beh, pomohol zacat a zamilovat si behanie.
Ako sa stat bezcom za 6 tyzdnov - pre uplnych zaciatocnikov
Najprv trochu teorie
- Kazdy tyzden sa beha 3x
- Medzi jednotlivymi behmi je vzdy aspon jeden den volna. (ja som napr. chodievala behat vzdy v stredu, v piatok, v nedelu, kedze tie dni som mala pracovne volnejsie)
- Trening pre zaciatocnika by mal trvat 20-30 min + strecing pred a po. Na strecing pre bezcov su nejake dobre videa aj na youtube.
- Staci behat uplne pomalicky, male krociky. Ked som zacinala ja, behala som tak pomaly, ze moja rychla chodza bola rychlejsia ako ten beh. Podstatne je, aby si telo - hlavne klby zvykli na zataz, na iny druh pohybu a na pravidelne dychanie pri behu. Na zvysovanie rychlosti alebo dlzky byhu bude cas potom, ked clovek zvladne odbehnut uz tu polhodinku vkuse.
- Prve treningy sa mozu zdat uplne jednoduche, ale je dolezite zacinat pomaly, neprehanat to, kym si telo na pravidelny pohyb nezvykne. Tiez je tak mensia sanca, ze to clovek hned vzda.
- Na konci budete vediet polhodinku behat bez zastavenia 🙂
Samotny treningovy plan
1. tyzden, 1.beh = 30 s beh, 30 s chôdza (to celé opakovať 20x)
1. týždeň, 2. beh = 1 min. beh, 1 min. chôdza (opakovať 10x)
1. týždeň, 3. beh = 2 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 5x)
2. tyzden, 1.beh = 2 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 5x)
2. týždeň, 2. beh = 3 min. beh, 4 min. chôdza (opakovať 4x)
2. týždeň, 3. beh = 3 min. beh, 3 min. chôdza (opakovať 4x)
3. tyzden, 1.beh = 4 min. beh, 4 min. chôdza (opakovať 4x)
3. týždeň, 2. beh = 5 min. beh, 5 min. chôdza (opakovať 4x)
3. týždeň, 3. beh = 5 min. beh, 4 min. chôdza (opakovať 4x)
4. tyzden, 1.beh = 7 min. beh, 4 min. chôdza (opakovať 3x)
4. týždeň, 2. beh = 7 min. beh, 3 min. chôdza (opakovať 3x)
4. týždeň, 3. beh = 3 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 3x)
5. tyzden, 1.beh = 9 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 2x)
5. týždeň, 2. beh = 10 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 2x)
5. týždeň, 3. beh = 12 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 2x)
6. tyzden, 1.beh = 12 min. beh, 2 min. chôdza (opakovať 2x)
6. týždeň, 2. beh = 15 min. beh, 1 min. chôdza (opakovať 2x)
6. týždeň, 3. beh = 30 min. beh (gratulujem 🙂)
Autorka nehnevaj sa ale 43 kíl pri 164cm mi naozaj nepríde v poriadku. Zrejme máš PPP a vidíš sa skreslene. Pri takej výške je optimálne do 60kg a zvlášť pri postave hruška. Som si istá, že vyzeráš dobre a stačí ti spevniť.
Ahoj, ja mam nulovu kondičku a do fitka resp nstriasat sa medzi ludi sa neodvážim. Cvičim len podľa videi. Joga s Miou, alebo potom fast walking sa to vola, to je super, jednoduche a síce to nevyzerá náročné-extrémne som sa z toho spotila