Kedysi som veľmi veľa cvičila, pred 5-15 rokmi, teda v tom období. Posledných 5r som si prechádzala ťažkým obdobím a prejedala som sa. Pribrala som 36 kg. Každý pohyb je teraz pre mňa utrpením, ako mám začať cvičiť? Stačí keď urobim 10 drepov a budem oddychovať 10 minút? Mám cvičiť po troške napríklad 20 výpadov 10x za deň? Nebude sa to brať ako "žiadny tréning", teda ako žiadny asi nie, ale teda že nebude to regulérny tréning. Hrozne mi je zo seba. Rady ohľadom stravy nepotrebujem.
pokial si cvicila, mas svalovu pamat, co je tvoja vyhoda...zacala by som pomaly a skor kardiom - idealne chodza, rychlejsia chodza, chodza do kopca, aby si nabrala kondicku...silovy trening zlahka...ja som takto zacala a po 2mesiacoch citim velky rozdiel...tazky silovy trening ta vycerpa a demotivuje
Skus si na začiatok pozriet nejaké nenáročné 20 minútové videa napríklad.. S cvičením s vlastnou váhou a bez nejakých skokov.. Alebo môžeš vyskúšať k tomu napríklad nejakú jednoduchú jogu alebo pilates 🙂
a kazdy pohyb sa rata..aj 10drepov denne...o mesiac das 30 ani nebudes vediet ako...len vydrzat
Pokiaľ si roky cvičila máš úžasnú výhodu.Telo si pamätá.A hlavne vieš,ako a čo máš cvičiť.Ked nemám čas,dám si ráno 50 drepov,na obed tiež,večer tiež.Ako priklad-rozlozit si tak môžeš akýkoľvek cvik.Chodim po 2 schodoch.Zaklad je vôbec začať a postupne pridavaj.Najlepsia si myslím je chôdza pri vysokej váhe.Bicyk.Lahsie jednorucky.Cviky pri každodenných povinnostiach.
Môže sa začať s menším počtom drepov a postupne zvyšovať, ja som tak začínala behať, že najprv som zabehla len 100m a postupne predlžovala, až som sa dopracovala k 800m, ale to som chcela dostať dobrú známku na telesnej za beh.
BetterMe - túto aplikáciu mám. Tiež mám nadváhu 35 kg, a tie cviky mi vyhovujú a zvládam. Dala som si cvičenie 10-15minut a podľa toho urobili plán cvičení. Platí sa aplikácia.ale je to najlepšia pre mňa aplikácia,ktorá má nezničí hneď na začiatku,ale cvičím ďalej každý deň. A to sa m pred tym vždy vzdala,lebo mi bolo až na vracanie ako som cvičila.
ak si pribrala 36 kil - ziadne klasicke cvicenie. odpalis si klby. zacni chodzou. najskor pomaly, kratsie, potom pridavaj - rychlost aj vzdialenost.
(stravu radit nechces, takze predpokladam, ze vies, ze to je az 90% uspechu)
Tak začni si pomaly skús najprv 10 min aspoň týždeň. Potom pridávaj po 5 min, každý týždeň. Telo si na cvičenie musí zvyknúť a zo dňa na deň to nepôjde.
@martinami274 Ahoj. Koľko stojí tá aplikácia?
@mergimar mňa stojí 23,99 na mesiac.
Mozno pozri fitshaker, pilates od nich.. alebo len nejake take natahovacie, rozcvicovacie lahke cvičenia na zaciatok...a casom uvidis na čo sa budeš citit..
Klasická rozcvička - hlava (predklon, záklon, točenie), plecia, ramená, trup, nohy, až potom drepy, mačací chrbát, nožnice nohami, bicykel... Kukni videá. Nehovor, že nevieš cvičiť. A veľa chôdze. Pekne som ti poradila, od zajtra sa k tebe pridám. 🙂