Ahojte.. Nepise sa mi to lahko a vlastne teraz placem ale fakt ma to trapi, za posledne 3 a pol roka som pribrala 43 kil (171cm a 110kg). Nejdem to zvalovat na zdravotny stav pretoze ten je vporiadku, nemam ziadne problemy so stitnou atd cize z toho to byt nemoze. Je pravda ze vacsinu casu sedim, lezim a mam rada dobre jedlo, ale neviem ako so sebou zacat nieco robit... Nemam rano silu ani vstat do postele nie este zacat cvicit alebo vymyslat a varit zdrave recepty, nevydrzim nejest sladke. Neviem co vlastne chcem pocut ked to je lahke ako facka a mozem schudnut ale fakt nemam silu sa ani o seba postarat.
Hmm....no isto treba prestať sa prejedat...jesť radšej 5x denne v menších dávkach....úplne by som vylúčila pečivo, najmä kysnute.... sladkosti nahradiť ovocím (jesť doobeda)...slabsia večera najneskôr o 18.h..a pokiaľ neholdujete sportu, tak aspoň rychlochodzu večer denne praktizovat....a výsledok sa isto skoro dostaví ✊👊
@zuzana9415 neuzivam ziadne lieky praveze
@jankamiskova dakujem, skusim
Ahoj, najskôr by si mala zmeniť celkový prístup k svojmu životu, začať ho vnímať viac pozitívne, tešiť sa z neho, lebo toto mi pripadá ako taká celková životná kríza...Neseď a nelež doma, začni dlhšími prechádzkami - s kočiarom, so psíkom, po meste, či len okolo bloku, choď niekam pešo pár zastávok namiesto busu, skús cvičiť aspoň doma, hoci len poskakuj na hudbu, tancuj...možno by Ťa časom začalo baviť nejaké cvičenie v skupinke žien (taebo, zumba, aerobic...) Jedz menej, nevymýšľaj zložité recepty, skús šaláty, bylinkové čaje, nemusíš prestať jesť sladké úplne, občas si dopraj, nájdi si nejakú záľubu - a hlavne vyrieš ten hlavný problém, kvôli ktorému si taká negatívna a smutná. Aspoň ja mám z toho pocit, že Ťa trápi aj niečo iné, ale možno sa mýlim 🤔
zacat treba v hlave. ty musis citit potrebu, chcenie s tym nieco urobit. a potom pytat radu ako na to.
musela by si najst nejaky velky dovod - motivaciu sama v sebe preco by stalo za to zatnut sa. ja ti ich tu mozem vymenovat 100 ale to by ti bolo aj tak na nic. a navody na schudnutie - no tych je net plny. snie je nic horsie ako plytvat casom radami ked ten clovek to nakoniec aj tak neurobi. a ty nevyzeras ze by si naozaj chcela nieco robit. pretoze ak ano tvoj prispevok by znel inak. najdi dovod. tam zacni.
Je super že si si to takto otvorene priznala že viacero veci nie je ako má byť.. nie som odborník a nechcem aby sa ťa moje slová dotkli, myslím to najlepšie a najpozitívnejšie ako viem....
Mám pocit že sú ženy ktoré napríklad majú 165cm, 65kg, majú celkom dobré stravovacie návyky, aspoň trošku pohybu ale napríklad majú sedavé zamestnanie a niektoré partie kde majú možno viac tuku. A povedia si že chcú schudnúť 5kg aby boli eňo ňuno vo svojich očiach. Tak to chce dosť námahy ešte viac vyšperkovať už aj tak celkom dobrý jedálniček a nájsť ešte ďalší priestor na pohyb tréning a tak. Tým chcem povedať že tie posledné kilá idú dole ťažšie.
Ty máš viac zlých návykov a podľa mňa máš priestor čo upravovať a už len malé zmeny sa veľmi pekne odrazia na váhe. Ak by si len napríklad vylúčia sladké vody to sú možno aj stovky kalórií denne. To isté so sladkým. Ak ho ješ veľa, ked to obmedzíš na polovicu, už by sa na váhe po čase mohlo niečo odzrkadliť... A keď k tomu pridáš pol hodinku prechádzku paráda.. a uvidíš výsledky po čase a to ťa bude motivovať ísť ďalej. A čo sa týka zdravých receptov, je ich veľmi veľa ktoré sú veľmi rýchle.. neboj sa, zvládneš to a bude to stáť za to 🙂
hlavne je dilezite zemnit myslenie.
ňmusis si to dat do hlavy, musi to mat prednost, pred inymi vecami. musis sa dostatocne namotivovat. inak budes stale z toho rezimu utekat a porusovat ho.
netusim ako to uribit, lebo to si musi kazdy v hlave upratat sam. a teda toto rozhodnutie urobit napevno, je dost tazke.
nemam rada, ked mi nietko povie - " ja nemam pevnu volu" to nieje o voli, ale o rozhodnuti a motivacii.
ja tiez pevnu volu nemam, neviem sa dokopat k dietovaniu,a ni cviceniu, som jak zbity pes kazdy den a to mam dovolenku ( mala som aj pms- to som vzdy utahana ). neviem ci uz aj jarny unava, ale nejak nie som fit. zel spim. hormony asi este blbnu,a le uz by to malo prechadzat. do toho este take mizerne pocasie a aj cezdovolenku, mam nejake povinnosti.
kazdy rok cez sviatky mam tendenciu priberat, okrem toho tento rok sme mali uz 4 oslavy, cize soms a napchavala. dufam, ze sa teraz rozbehnem, par dni uz sekam dobrotu. no minuly rok sa mi nepodarilo mic schudnut.
no v r2020-21 som schudla dokopy 22kg.
cize je to urcite o nadstaveni - predtym to slo a teraz mi to akosi nejde. ale stale dufam, ze sa rozbehnem.
Pocuj, jednu vec by som ti chcela povedat:
Chudnutie je jednoduche, ale nie je lahke.
Preto to aj nezlahcuj v reciach, je to velky krok. Daj tomu dolezitost co chudnutiu prinalezi.
A teraz rada: kazdy den sprav nieco pre svoje zdravie. Zacni s malymi krokmi: nepridaj si druhykrat na tanier. Alebo nedaj si dzus ale cistu vodu. Ak pijes, daj si nealko namiesto toho. Daj si o lyzicu viac zeleniny na tanier. Chod na prechadzku. Kazdy den nieco, jednu vec. Po tyzdni pridaj dalsiu. A dalsiu. Takto postupne, pomalicky pridas zdravsie navyky namiesto tych zlych.
Ale POMALY. Lebo ked to vsetko spravis naraz, tak to vydrzis iba chvilu a prestane ta to bavit, lebo to bude tazke, nepohodlne.
Zapisuj si co jes. Nemusis menit jedalnicek, len si zapis. Toto pomoze na uvedomenie si, kolko toho zjes. A potom neskor mozes vidiet, aj sa inspirovat, co trebalo zmenit, ci nahradit pre svoje zdravie. Ale to nechaj na neskor.
Ahoj bola som taka istá, každý druhý deň objednavane jedlo ( hranolky, nugetky, rezne, kebab atď) , každý deň celá čokoláda Milka, keksíky, džusiky , malinovky
Necvičila som , iba som jedla a ležala , a všade len na aute chodila s 50kg na 85kg počas corony , začala som mať problémy zo žaludkom zápaly, reflux , nedokážem sa najesť už poriadne bez toho aby ma nenapinalo, mala som zahu a nebolo mi zle doplatila som nato , povedala som si dosť! Neneham sa zničit len kvôli jedlu , začala som jest viac zeleniny, ovocia , a zdravšich veci keďže ja si musím dávať pozor čo jem takže niekedy ani tie zdrave veci mi nerobí dobre , zvýšila som pohyb všade chodím peši , po jedle vždy dve hodiny počkám a idem sa okolo nášho činžiaku prejsť 20 krát , občas si zatancujem doma , nájsť správnu strednú cestu mne sa stávalo že som často hladná, tak som raňajky mala vyvaženejšie aj obed , lenže posledné dni vôbec nebývam hladná, zjem obed a nedokážem už zjesť nič ( pomalé trávenie) ,tak som si dokazila zo sladkosťami a dobrými jedlami žalúdok že to budem ľutovať do konca života, vôbec mi netravi ako má, ale robím preto všetko aby som bola zdravá, nečakaj tak dlho ako ja na zázraky , s ležanim a dobrými jedlami neschudneš, zapamätaj si že aj zdravé jedlá sú výborné! Len si ich musíš vedieť urobiť a mať k tomu vzťah napíš mi môžme ísť spolu do toho !😊
Nepracuješ?
no tu sa treba jedine dokopať. proste si povedať, že nepomôže ti nikto a nič, sama musíš chcieť. musíš nejakým spôsobom zmeniť zmýšľanie. mne keď sa nechcelo, tak som sa proste zobrala, vstala som a šla. kukni si extrémne premeny, možno ťa to nakopne.
Skús si pozrieť intermittent fasting. Ja som skúšala už kadečo a nič nebolo udržateľne... 5 malých porcií denne znamenalo, že som bola vkuse hladná. Váženie kalórií, aj krabickova diéta tiež hlad. Sladké si nedokážem odpustiť. Teraz držím to prerušovane hladovanie16/8 teda jem len počas 8 hodín denne. A keď sa za ten cas 2x normálne najem, tak viem vydržať aj to, že som večer hladná. Kilá idú dole, i keď teda veľmi pomaly.
S tymto najprv k psychologovi. Potom zacni riesit diety a cvicenie. Pribrat tolko kil nie je o lenivosti, alebo o dobrom jedle. To mi skor pride ako zajedanie problemov.
musis si ty uvedomit, ze bud nieco chces zmenit alebo nie, ina cesta nie je, ked chces rano vstanes a pojdes nieco robit, pri tvojej vahe aj len prechadzky denne nejaka hodinka ti velmi vela pomozu 🙂
bola som v rovnakej pozicii ako ty. 175cm, najvyssia vaha 118. xacal som kazdodennou chodzou - okolo 10000 krokov. to ma dostalo na 108. potom som sa zameralq na dostatočný prijem cistej vody - znova par kil slo dole. stiahla som si appku kaloricke tabulky a zavala zapisovat. ja ani varit neviem, fungujem na lar zakladnych potravinach, sledujem si hlavne prijem proteinu. a s tymto som teraz na 91kg po roku. este ln teraz realne zacinam cvicit... a inak sladke mam skoro kazdy den, zakomponujem si ho do vyrataneho deficitu v tabulkach...
@sanssa veru, ja som len chodzou dala -27kg dole + jedalnicek, ale vobec ziadne cvicenie, nic...
☹️ Určite choď k lekárovi. Mne sa nechce veriť, že niekto môže toľko pribrať len tak, z ničoho nič.
@h2 da sa to... ja som pribrala dokopy cez 50kil.... za cca 7rokov. doteraz neviem, ze co to ma byt, lebk ozaj nezjem 3 hamburgery denne q pod, donasku, fast food som nikdy nejedla, sladkosti ano, ale hodne 50kil? no neviem... ale z mojej skusenosti lekari nie su velkou pomocou. 10r som mala menstruaciu 3x do roka - od mojich 19tich rokov, ked som mala ukazkove vysledky, BMI 19, 19% tuku, vsetko idealne...ale menstruacia zmizla. nikto mi nepomohol, qni vseobecna, ani endokrinolog, nikto.... a to zena v najproduktivnejsom veku....
@missviolet Zle som sa vyjadrila, nemyslela som to tak, že lekári jej pomôžu. Viem, že veľakrát nepomôžu. Ale že sa mi nezdá, že za tým nie je žiadny zdravotný problém. Ty si podľa mňa tiež toľko pribrala kvôli nejakým zdravotným problémom. To, že ti s nimi lekári nepomohli, je už druhá vec. ☹️
Plac nepomoze, ak sa clovek nespamata bude to stale viac a viac kil, treba prehodnotit seba a zacat makat ina cesta nieje, ja by som tiez chcela jest a lezat bohuzial, ziadne sladke, pohyb a vecer uz nejest pit bylinkove caje a ked uz mega chut na sladke dat si colu zero
Ja som za rok schudla 42 kg. Keď som sa spamätala, na vahe svietilo cislo 114.... hroza :(
a vtedy som si povedala, ze bud zacnem teraz, alebo uz nikdy. Sama som si vsugerovala, ze cim dlhsie budem otalat, tym to bude len horsie a horsie.
Vrámci jednej nezavaznej komunikácie mi jeden trener povedal, že za mesiac dokážem zdravo schudnút 5 kg. Vtedy som zacala prepocitavat... a moje myšlienkove pochody boli: "len 3 mesiace odopierania a som na dvojcifernom cisle svojej vahy - paráda... to musim dať"....
70percent chudnutia je jedalnicek a strava. Samozrejme cvicenim si zrychlis metabolizmus a spalovanie ide rychlejsie. Avsak ak tvoje telo nie je naucene na pohyb, a zacnes cviciť tak organizmus dostane sok a prve kg pojdu velmi ľahko... musis si len nastavit svoju hlavu a myslienky v nej - nic mi nezabrani schudnut, urobim preto vsetko, lebo som silna a dokazem to.
vramci mentalneho nastavenia mi dost pomahali aj hodinky, ktore som si pri cviceni zapinala... tam vidis kcal, ktore treningom spalis (je to orientacny vypocet).... a ked zistis, ze celu hodinu si sa vo fitku trapila, a teraz to cele zahodis zjedenim cokoladky, tak ti aj prestane chutit jest take jedla...
avsak nebudeme si klamat... v nasom pripade je to boj na dlhe trate... ide o psychicke prejedanie sa.... na stravu si dávam pozor aj 2 roky po tom co som schudla... nie je to uz take "prísne", viac si toho doprajem ako ten prvý rok, ale trochu sa musim sa kontrolovat...
Ide vsak o nastavenie samej seba, o iný zivotný styl. cvicenie ma bavi, a zdrave jedlo dokaze byt aj chutne 🙂
je to ako pri fajceni... ak chces prestat, tak s tym musis prestat raz a navzdy a uz nikdy si nezapáliť, lebo je tam velke riziko, ze do toho spadnes znova...
Drzim palce. Ak chces s niecim poradit, kludne napis... ale pamataj - nikto za teba neschudne.
@missviolet chodza je najlepsia
Ak potrebujes pevnu ruku nad sebou co sa tyka diety a kontroly, tak by som odporucila osobneho trenera, ktory ti vystava jedalnicek a povie co jest a kedy jest na mieru. Mne tak pomohol schudnut 10 kil za tri mesiace len stravou a chodzou. Bohuzial ako uz viem byt chudy je o zivotnom nastaveni a neda sa prepnut spat na podobne zle zvyky ake si mala, ked schudnes, pretoze kila nabehnu spat. Ja neviem ale mne teraz chuti jest to zdrave a nutricne dobre rozlozene jedlo, mam viac energie, menej depky a aj ludia ma inac vnimaju. To co mas ty teraz, je vpodstate tucna mentalita, ktora vypliva z tvojej vahovej indispozicie. Telo ti hovori, lebo zlenivelo , ze naco, podme si sadnut, dat si daco fajne, oddychovat, je to boj prve dva mesiace ale ked si na to zvyknes, uz sa nebudes nikdy chciet vratit spat .
Preposielam link na pana trenera( stranka je sice po anglicky, lebo zije v UK, tak aby bola pre tamojsich hovoriacich, ale je to Slovak a ked mu napisete skrz contact , ze mate zaujem o schudnutie , tak s vami aj spravi zadarmo konzultaciu a navrhne co by bolo pre vas , je to nezavazne samozrejme - https://rudolfsoltes.com/pages/contact, na fb je Rudolf Soltesfitness, kde ma aj vlastnu premenu na videu ukazanu, kde sam schudol asi 40 kil tuku, Napiste mu 🙂