Ako utlmiť chuť do jedla?

dollynkaa
4. máj 2015

Zeny poradte nieco na utlmenie chuti do jedla.. stale jem sladke slane kysle.. Take ze zabav sa niecim inym atd nepomaha.dost myslim na jedlo. Aj dost vela fajcim ale i tak stale jem. Poradtw prosim nieco ucinneeee ;))

drobecbobo
4. máj 2015

Všeobecne platí, že čím viac ješ sladké, tým väčšiu chuť naň máš. Pokiaľ sa dokážeš na týždeň vzdať sladkého, chuť naň sa zníži. Nastav sa tak, že ak predsa len príde slina na cukry, daj si ovocie, prípadne med, napríklad malú lyžičku. Jedz menšie porcie 4x denne a medzitým nič. Nájdi si niečo, choď von, čítaj, na chladničku si pre prípad nalep ceduľku 😀 , otvárať a konzumovať len vi vyhradenom čase 😀 . Ak Ti príde niečo na chuť, daj si radšej zo 5 kúskov orechov. A najlepšie, je chodiť skoro spať, pretože v tom prípade nebudeš tlačiť večer pri telke. Telo si na to zvykne a potom Ti to už nebude chýbať,

malabiba
4. máj 2015

@dollynkaa pomáha iba jediné - NEKÚPIŤ, nemať doma 😀

nikawero12
4. máj 2015

@dollynkaa konečne nejaká reálna téma na MK 🙂

sviecka
4. máj 2015

Mne pomaha len jedno - NEKUPIT. V obchode si poviem, ze radsej usetrim peniazky na nieco ine - nova kuchyna je aktualna ;) a akosi ma uz netaha v obchode k sladkym regalom... doma pride chut, ale ked nemam - nezjem. Vela odhodlania!

dollynkaa
autor
4. máj 2015

no zeny fakt som este nenasla nic co by ma dokazalo odputat od jedla. a tyzden bez sladkeho? to jedine keby ma na tyzden uspia ;))))))) a zijeme 4 dospely jedno male dieta takze nekupit nerealne.vzdy sa tu nieco najde cona mna kuka 😉

sardinka333
4. máj 2015

@dollynkaa nechýbaju ti nejaké vitamíny/minerály? Kdesi som čítala že nedostatok chromu može sposobovať nekotrolovatelnu chuť na sladké...Čiže bud je to naozaj nedostatok niečoho v strave, alebo je to psychický návyk. Zakazovať si niečo, striktne to odmietať je cesta k tomu že možno to nejaku dobu vydržíš, ale potom spravíš taký ,,nájazd,, na špajzu, že zješ všetko čo ti pride pod ruku. Jedlo sa nedá ničím nahradiť - na chvilu človek odputa pozornosť, ale len čo pozornosť ,,polaví,, tak je to tu zase.
Takže moja rada napr : každý den si vyhrad čas, chvilu kedy si v klude sadneš a vychutnáš si napr. 2ks tých malých kinder čokoládok...(vraj je to malo kalorii, tie dva pasiky) alebo si dáš kusok čokolady, nie tabulku - napr. tá horká s pomarančom z Lidla mi chutí. Proste kusok si daj a vychutnaj a DOSŤ. Podla mna to tovju váhu nejako neohrozí a psychika sa upokojí. Druhá vec je čo som aj ja skušala je krátka relaxácia - proste ked nebol nikto doma, pustila som som si nejaku prijemnu hudbu, lahla som si doma v detskej na koberec alebo kde mi bolo pohodlne a oddychovala myslela som na to ako sa ,,nepotrebujem prežierať,, ,,počuvam svoje telo,, a podobne. Vyčítala som to z knihy Vysoká škola chudnutia, že vela je aj o psychike. Prídeme domov unavené z roboty, sme unavené a potrebujeme rýchlu energiu. Šupneme rýchlo kávu a dzobeme kdesi čosi .....proste jedlo mnohým z nás prináša tie prijemné pocity, tá chuť či už sladká, slaná stimuluje naše prijemne pocity a tak vzniká určitý navyk. Nakoniec zistíme že sme pojedli omnho viac ako sme chceli a vládali. Nehovorím, že je to tvoj pripad, ale má to istu logiku. Proste je to návyk a dá sa s tým niečo robiť - musíme hladať to čo nám konkrétne sadne. Ešte som čítala od tých manželov Hofmanových zo ,,školy chudnutia,, že exisuje nejaký akupunkturny bod na tele (klopkanie na čelo - srandujem) neviem kde a aký to si treba vygoogliť a ze jeho stimuláciou sa odburava chut na sladké vraj za niekolko minut. Takže treba skušať, niečo zaberie.

loliki
4. máj 2015

@dollynkaa A stitnu zlazu mas v poriadku? Treba ist k doktorovi na preventivku, kazdy extrem skodi.
Mozno mas vela kyseliny zaludocnej a v kuse musis nieco travit. Ja neviem, kde je pes zakopany. Alebo hlad je utajeny smäd- mozno potrebujes viac tekutin. A aj priberas? Vidiet na tebe, ze jes viac, ci ani nie? Odkedy to mas? Neriesis s tym nejake psychicke problemy?

timea7
4. máj 2015

@dollynkaa keď budeš jesť 5-6 krát denne malé porcie jedla, v ktorom bude zastúpené všetko, čo tvoje telo potrebuje, budú tam teda aj sacharidy - celozrnné pečivo, chlieb, zemiaky, ryža, cestoviny, chuť na sladké by mala klesnúť. Pozri si na nete niečo o glykemickom indexe potravín, ozrejmí ti, že si vlastne v začarovanom kruhu. Hoď sem, čo si dnes jedla, možno je skladba tvojho jedálnička nevhodná, ináč si myslím, že sme tak trochu od prírody nadstavení na to, že uprednostňujeme alebo sladké, alebo mäso a pod. Vidieť to už na deťoch - súrodencoch, doma majú stravu rovnakú, ale každý z nich preferuje niečo iné. Mňa sladkosti nepohnú, ale zemiakových lupienkov by som dokázala spakovať za fúrik 😝 😝 😝 😝 😝 riešim to tak, že ich nekupujem. Aj ty môžeš postupne obmedzovať u detí sladkosti, nepotrebujú ich. Nahraď ich ovocím, orieškami rôzneho druhu, deti si postupne zvyknú. Raz za týždeň, dva upeč koláč - ovocný, tvarohový, budete spokojní všetci, keď si dáš z neho pár kúskov, tak sa svet nezrúti.

jankastubka
4. máj 2015

Okrem toho, co radia baby, tak pit cistu vodu. Ako sa hovori, hlad je prezleceny smad. Pred kazdym jedlom vypi 3 deci vody a menej sa ti zmesti,
ku kazdemu jedlu treba jest aspon 100 g zeleniny, po case zistis, ze nevladzes zjest tolko peciva alebo prilohy ked mas zeleninu. Ma malo kalorii a zaplni zaludok.

gapre
4. máj 2015

Pevnu vôlu treba,ja ked dostanem chut na sladke a nemam doma nic,tak si upeciem 😀.Tu muku,cukor,vajcia...mam doma stale.Takze pevnu vôlu,mozno nejaky ten ciel kam to chces dotiahnut a vyzerat a nalepit na lednicku 🙂

bonaqa2013
4. máj 2015

ak dostaneš chuť niečo papať - umy si zuby štipĺavou zubnou pastou. dobre je aj žuvačka - tiež pálivá. ešte choď si zabehať - to je super, uvidíš že ťa aj hlad prejde. A sladkosti prestaň kupovať - radšej jablká....

stellamaris
4. máj 2015

@dollynkaa najucinnejsie bude vyriesit si problemy.Ak stale nieco do seba ladujes,tak to moze byt pricina.Tiez som sa v case najväcsich problemoch prezierala vsetkym moznym...........................

Mne pomohlo napr.dat na chladnicku vlastnu najhorsiu fotku,som na nej v plavkach a mam na sebe dost tuku.......staci mi pozriet a dovi dopo chladnicka. 😀 Sladkosti jest iba rano,vecer pred telkou chrumem zeleninu.

katrinka8
4. máj 2015

No ja mávam takéto sladké obdobia vtedy, keď som unavená a vyčerpaná. Ale je to také podvedomé hľadanie náhradnej energie. Vtedy to mávam presne poobede (to si dám ku káve niečo malinké) a večer - to sa obvykle snažím ovládnuť a nejak to potlačiť, a keď sa nedá, tak si buď dám jablko, a keď ani to nepomôže, tak kocku horkej čokolády (takej 70%). V týchto obdobiach mi ráno vôbec sladké nejde na chuť. No a náhrada, že zelenina večer pred telkou - no to v situácii, že má človek neodolateľnú chuť na sladké, vôbec nezaberá 😀 A jedine, čo zabráni tomu dôsledku, čiže jedeniu je, že nič človek doma nemá sladké 😀

fivecat
5. máj 2015

Zeleninou a sportom, ja ked mam chut na sladke tak jedine toto pomaha. A ja dokazem mat naozaj "zrave stavy". Ale ked si dam namiesto sladkeho kalerab, zapijem vodou, pockam 10 minut a som plna (plati aj pre mrkvu). Rovnako sport, po sporte nemam chut na sladke.

bandura
9. máj 2015

@fivecat ja hryzem mrkvu ak ma postihne mlsna ...a pomaha 😉

mana85
9. máj 2015

Ja som dávnejšie skúsila chróm a naozaj to fungovalo teda v tom čase 😉 chuť na sladké nebola postačilo ovocie hlavné je vsugerovať si že nemám chuť na blbosti že ako to super pomáha a nie naopak 😀 a teraz zase každé ráno mám : strúhanú mrkvu +jablko + orechy + hrozienka a med je to chutné a sladkééé a počas dňa vydržím bez sladkého alebo si dať do bieleho jogurtu med a orechy no proste napchať sa zdravým sladkým iba na raňajky u mňa to funguje lenže príde obdobie keď sa " rozožerem " a nemám problém nacpať do seba 4 mäty po sebe och joj keby nechodia na mňa tieto stavy tak by to bolo super , väčšinou keď príde mrcha tak aj pocit že bez sladkého neprežijem aká hlúposť pri tom je to len v hlave ... 🙄

michaelakarasy
15. máj 2015

michaelakarasy Do TV relacie hladame damy s hmotnostou cca 100 kg, ktore maju seriozny zaujem schudnut pod dohladom timu odbornikov. Viac info do spravy.

babulik3
28. máj 2015

@dollynkaa no skutočne sa čudujem, že práve ty hľadáš niečo účinné na utlmenie chuti do jedla a na chudnutie, pretože práve ty si mi posielala a doteraz takmer dva mesiace posielaš nejaké podľa teba účinné tabletky na chudnutie, za ktoré som ti poslala aj na účet 16,50€? No a výsledok ? Nemám ani peniaze ani tabletky. 😠

bandura
28. máj 2015

@babulik3 to ako je mozne? ved treba upozornit admina...

babulik3
28. máj 2015

@bandura no v dnešnej dobe asi je to úplne normálne, ja som v dobrej viere, previedla peniaze dopredu, pretože, keď som aj v minulosti, niečo kupovala tu na modrom koníku, vždy mi všetko prišlo v poriadku aj pri platbe vopred, no teraz to tak nebolo, stále sa len vyhovárala a naťahovala ma, tak ma veľmi prekvapilo, že práve ona teraz hľadá tabletky na tlmenie hladu, keď práve také mala predať mne. ☹ ☹

timea7
29. máj 2015

@babulik3 ale máš poznatok, že tabletky na tlmenie hladu účinkujú iba na odlákanie peňazí z tvojho účtu. Inak to je sila, že ty si jej peniaze poslala a ona tebe nič 😝 😝 😝 😝 😝 😝

dollynkaa
autor
29. máj 2015

Nebudte mudre ked neviete ako to bolo!!!

babulik3
29. máj 2015

@dollynkaa ale ja viem presne ako to bolo, ja som zaplatila za niečo, čo mi vôbec neprišlo, a veľmi ma zaráža, že keď si mne predávala niečo účinnééé na tlmenie hladu, tak načo to tu hľadáššš?

applede
29. máj 2015

...toto akoby som citala osobe....presne, slane sladke....furt by som nieco tlacila do seba :/ ..a to sa mam zajtra navliect do svadobnych siat....a ze nejedz aspon den pred tym nech to dobre vyzera vsetko....OMG

babulik3
29. máj 2015

@applede po mojich nie práve najlepších skúsenostiach s hľadaním niečoho na tlmenie hladu, je určite najlepšie zaťať sa a jesť zdravo, cvičiť, pretože takto chudne iba môj účet v banke ☹ ☹

bandura
30. máj 2015

@babulik3 suhlasim len sa zatať ...

libka1
30. máj 2015

@gapre presne, ja tiez ked nemam doma nic sladke hned zhladuvam nejaky rychly recept na kolac 😀

libka1
30. máj 2015

@dollynkaa teraz zacina inac obdobie melonov, ten vie byt super sladky a zaroven je to zelenina 😉 skus ist touto cestou...

applede
30. máj 2015

@babulik3 ja by som chcela len brucho dat ...do "peknej formy" inak extremne chudnut nepotrebujem ale nedooooooooookazem odolat nijakemu dobremu jedlu ....🙂 😖 😀

bandura
30. máj 2015

@libka1 ja som z melonou pribrala 😒