Ahojte . ..vždy som bola chudunka v tehotenstve som pribrala 20kg po pôrode schudla 10kg .. všetko bolo ok no teraz bude mať malý rok a ja sa neviem zastaviť v jednom kuse zerem stále som hladná nedokážem to zastaviť priberám a maskrtna za sladké vy som vraždila 🤦🏻♀️ kedysi som skúšala očistu nejesť niekoľko dní (v kľude som vydržala týždeň niekedy 10 dní) teraz nevydržím nejesť 3 hodiny😔 prosím poraďte ako to zastaviť
@stela1996 je pravda že strašne zle spíme spavam tri hodinky niekedy keď sa podarí tak štyri už dobrého pol roka takže máš očividne pravdu že chýbajúcu energiu nahrádzame sladkým ale proste toľko veľa ?🙈
Pockaj s tym.. ešte si pokazis zdravie. Telo ma teraz extremnu zataz, nespanie, hormony, iny rezim, dojcenie(ak dojcis) to vsetko dava zabrat. Chyba ti energia, telo si pyta sladke, ako rychly zdroj, kedze asi strava nie je vyvážená. Ved aj nema kedy byt poriadne. Skor sa sustred na to, aby aspon to co zjes bolo kvalitne
odkedy sme mami nestarame sa len o seba ako predtym, ale uz sa starame o 2 ludi (my a dieta) takze ano aj teraz jeme za dvoch...
Keď si toto čítam tak mám až strach.Ešte, že som tomu neuverila.Ženy v mojom okolí stíhajú cvičiť aj pri 3 deťoch a niektoré to nestíhate s jedným.Nehovoriac o tom, že športovali aj v tehotenstve a aj keď ich detičky mali pár mesiacov.
Majú totiž aj otcov.Nech sa starajú.
Prečo píšete, že už to nikdy nebude ako predtým?
V okolí mám minimálne 5 žien ktoré majú fantastickú postavu a niektoré aj tesne po pôrode.Jedna má 5 detí.Majú svalstvo namiesto tuku pretože namiesto sladkostí jedli vyváženú stravu a tú postavu si tvrdo odmakali.Sladkosti vám nedajú nič okrem kalórií.Žiadna výživová hodnota.
Aký príjem taký výdaj.Tiež mám také stavy prejedania ale je to len moja chyba.
Žiadne jedenie za dvoch.Tak isto sa ja môžem vyhovárať na hormonálnu antikoncepciu.Som vlastne chemicky tehotná.Nikto vás nenúti toľko jesť.Namiesto čokolády si vezmite jablko alebo lyžicu medu.
Prestaňte sa vzájomne klamať, že to prežieranie je v poriadku a, že žena ktorá rodila nemôže vyzerať lepšie ako pred pôrodom.To sú veľmi často prezentované hlúposti.Keď vidím tie fotky na internete kde žena má 150kg a nadpis :,,Takto vyzerá žena po pôrode,,.
No nevyzerá.Žiadna čo už v tehotenstve nelikvidovala chladničku a nič nerobila tak nevyzerá.
@stela1996 to čo je za hlúposť?práveže odkedy sa žena stane matkou by mala viac dbať o zdravie, lebo je zodpovedná aj za dieťa.Nikdy nebolo toľko prerastenych deti po pôrode deti bežné vážia 3,5-4 kg a žien s vysokým tlakom a diagnózami, lebo žijeme v nadbytku a ženy sa v tehotenstve spustia.
Si unavená a telo si žiada sladké.Treba zameniť sladké za rožky, ovocie, polievky normálnu stravu.Ked budeš lepšie spať nebudeš taká pahltna.cukor To sa rýchlu energiu, ktorá hneď vyprcha a si ešte hladnejsia
@littlebubble aká si hašterivá!
Každý má inú situáciu.
Aj ja poznám ženy,ktoré majú vyšportovanú postavu po 3 deťoch, cvičia stále a deťom sa nevenujú, alebo sa ich zbavujú aj na týždeň u babky. Deti krepé a mater ani nepoznajú.
Je iba unavená. To prejde za pár mesiacov a v lete bude jesť zdravšie a viac vonku na vzduchu. Trošku upraví stravu a bude 😉
A máš dostatok spánku? Ja som sa takto vždy rozjedla, keď som malo spala. Telo si pýtalo energiu z iných zdrojov
Ešte môže byt, že nemáš vyváženú stravu -minerály, vitamíny, telo si to pýta a ty cítiš hlad, aj keď ješ... i keď ješ nesprávne veci, ktoré telo v skutočnosti nepotrebuje. Niekde som čítala, že ak napríklad máš chuť dať si aj po normálnom (napr. varenom) jedle ešte sladké, tak je to nedostatok horčíka. Skús jest viac zeleniny, ovocia, šalátov, jogurtov, syrov, atd. Mat takú rozmanitú stravu.
@gbgb Nemyslím si, že som hašterivá ale doslova ma poburuje ak nejaká žena napíše, že pribrala 30 kg kvôli tehotenstvu alebo, že po pôrode už nebude žiadna vyzerať tak dobre ako pred pôrodom a úplne najviac ma dostáva veta (jesť za dvoch).To je také opúšťanie a výhovorky na deti.Pravda sa ťažko číta.Lepšie sa je ľutovať.
Za 1.) Odrádza to bezdetné aj mužov, že žena sa zmení.Zmení sa ale nie na večnosť.
Za 2.) Jesť za dvoch.Alebo dieťatko má v brušku chuť na čokoládu.Žena má jesť zdravo a dieťa nevie ako chutí obložená bageta.Telo potrebuje živiny a nie hlúposti.Nejde o kvantitu ale o kvalitu.
Za 3. ) Obhajovať svoju lenivosť a pažravosť dieťaťom je strašne smiešne.Keď je čas na čokoládu tak je čas aj na jedlo.Čokoláda nikomu energiu nedodá.
Keď som videla fotky po pôrode tak to boli ženy ktoré majú brucho až po kolená a už pred pôrodom vážili 70 kg.Nech mi nikto nehovorí, že toto spôsobilo tehotenstvo.
Všetky čo mali nad 20+ kg sa mi samé priznali, že si dopriali jedla až až takže žiadne tehotenstvo ale papaníčko.Tie ktoré jedli normálne pribrali maximálne 10kg.
Myslím si, že deti prežijú 30 minút aj s otcom.Sú to aj ich deti.Žena nie je otrokom domácnosti.Neviem z kade sa nabrala tá ospevovaná veta, že deti patria len k matke.100 drepov netrvá ani 10 minút takže chúdence deti to prežijú.Zase nie každá matka ktorá sa o seba stará odloží deti ku rodičom.
Skôr ma zarazili tie komentáre a nie autorka.To čo popisuje ona poznám aj ja.Treba si nájsť čas zjesť niečo čo ju zasíti.A sladké si dať raz za čas.Treba jednoducho prestať jesť sladkosti a nedržať žiadnu hladovku lebo si spôsobí ešte väčšie problémy.
Jeden rožok so šunkou je oveľa lepší ako jeden keksík.
@littlebubble to mne hovorili v porodnici. Šunky, syry a fakt som bola tučná az do plaču pred pôrodom. Syry nemôžem a šunka ma naťahuje na vracanie. Mne stačil obyčajný pyridoxin 🤦🏼♀️ na toto. Neviem prečo ale 10kg šlo dolu..
Teraz som na tom tak isto ako ona. Pohybu mam za 3, a zerem strasne zo stresu. No co uz,raz bude lepsie.
Ja ked uz neviem, co by som mlsala, tak si dam zuvacku a zujem ako diva. Vacsinou zaberie.🙂
@gbgb Ako ja rozumiem čo je to jesť do nemoty až do prasknutia.Možno ani jedna z vás nezje toľko koľko som schopná zjesť ja ale ja keď priberiem 🤷 no smola.Moja chyba.
Ale snažím sa ovládať aby to bolo kilo/dve a nie 10.Aj to sa mi podarilo :D.
Hocičo čo zasíti je lepšie ako sladkosti.Potom si to telo prestane pýtať a keď deti začnú behať tak aj kilá pôjdu dole.
Ale tie sladkosti aj škodia.Nejde len o váhu.
Jeden keksík/ hamburger je aj hodina rýchleho behu na stroji (Vyskúšané)
To len taký príklad ako som skoro vypľula dušu keď som si odbehla to čo som zjedla 😂.
Ono sa to nezdá keď to zjeme ale toľko pohybu človek potrebuje aby spálil jeden keksík.
Takže potom vzniká nepomer vo výdaji energie a jedení a tak priberáme.
4 sladkosti denne sú celý denný príjem ktorý by človek mal celkovo zjesť.Toľko kalórií obsahuje jedna sladkosť.
Nepíšem to v zlom.Ale radšej sa naučiť odolať ako si zničiť zdravie a chudnúť potom aj 40kg. 🙂
1.Niekedy je dobré najprv sa napiť, lebo hlad je často maskovaný smäd. Druhá možnosť, zistiť, či máš v poriadku štítnu žlazu. 3. nenakupovať nezdravé sladkosti. Ak budeš chrúmať mrkvu s jablkom, potom banán, arašidy, určite ti to neublíži.
telo zeny sa po porode prirodzene zmeni,uz to nikdy nebude take ako predtym.. na sebe vidim ze uz tak lahko tie kila nejdu dole ako pred tehu+ nemam na seba vobec cas popri malom dietati a stratenu energiu a vycerpanost tiez zajedam sladkym... myslim ze casom ako deti odrastu to bude lepsie..