Ako ste začali cvičiť vo fitku?

31. aug 2024

Caute,

zial nemam peniaze na trenera/rku, tak by som chcela od vas radu/ skusenost ako ste zacali cvicit vo fitku? Predsa len je to mnozstvo strojov, cvikou, ktore sa daju robit.. Pozerali ste si to na internete, planovali dopredu alebo ako nato?

Dakujem 🙂

ivik4
31. aug 2024

Nie ja vobec , cvicim od zaciatku len tak , sama.
Vzdy si dam kardio nejakych 20min a potom stroje. Raz ruky, raz nohy, sem tam na brucho. No a vahy som si postupne zvysovala

biba_18
31. aug 2024

a nemáš peniaze ani na mesic alebo 2? aby si si sa tie cviky naučila správne?

ssimusska
31. aug 2024

Nezačínaj na strojoch. Cvič s činkami, jednoručkami, veľné váhy. Na ytb sú dosť vysvetené techiky, natáčaj sa a opravuj sa. Určite nezačínaj na začiatok kardio, najväčšia blbosť čo niekto môže spraviť. Kardio vždy po silovom cvičení. Tréneri ponúkajú aj prvú hodinu zdarma.

lucia13022023
31. aug 2024

Pozri si videa na yt, ako sa tie cviky robia spravne.. Veľa ľudí si myslí, že keď cíti napr zadok pri nejakom cviku, tak ho robí správne, ale to, že krk, kríze atď trpia to už nevidia.
Ideál je zostaviť si plán, nie každý cvik je vhodný pre každého. Ja som si zaplatila trénera, naučil ma správne robiť cviky, no potom som si už tréning zostavila sama, podľa môjho tela, cieľov atď.
Prv sa rozcvič, potom si daj max 5 min kardio na zahriatie a ideš na to. Neboj sa opýtať niekoho vo fitku, ak si niečím nebudeš istá. A po tréningu ak chceš daj ešte kardio, najväčšia hlúposť je robiť kardio pred silovym tréningom.. A po celom tréningu aj s kardiom si daj taky cool down stretching.

zuzika87
31. aug 2024

U nás v posilke majiteľ tréner ochotne pomohol ukázal popísal aké cviky na čo sú, opýtal sa vo chcem cvičiť a podla neho som cvičila, začiatok u mňa vždy kardio, nohy, ruky, zadok, brucho a nakoniec činky s končím vždy na stepperi a paráda som mu vďačná nič zato nechcel a cvičím tak už roky, ale tak my sa poznáme roky, ale čo tam prišli baby nikdy nemal problém poradiť ako začať. Treba sa pýtať nie je to hanba

michaela329
31. aug 2024

Sú fitka, kde máš prvú trénerskú hodinu zadarmo. Využi to, pretože potrebuješ zoznámiť so strojmi. A určite aspoň jednu týždenne si plat. Aby si potom neskysla len na kardio strojoch.

maminkadeticiek
31. aug 2024

Ak nemas peniaze na trenera,tak odporucam bud zohnat nejaku partacku,ktora sa v cviceni s naradim vyzna a bude ochotna ti poradit,alebo napozerat videa.

mclissa
31. aug 2024

@ssimusska podla toho co chces. Ak chces schudnut treba zacinat kardiom, ak si chces navysit svaly treba zacinat cinkami a ukoncit kardiom.

Zacinala som ako @ivik4 teraz cvicim podla nalady. Niekedy iba cardio, niekedy iba cinky, niekedy iba so svojou vahou, v iny den mam viac stretching.

zuzikak
31. aug 2024

Myslim, ze usetrit si nejake tie peniazky na trenera stoji za to. Nemusis s nim byt dlho. Staci 1-2 hodinky. Ukaze ti stroje, vysvetli ti, kde sa co cvici, v akych seriach a kolko by si mala ty (neboj sa pri ich skusenostiach videli kadejake druhy ludskej postavy) a potom mozes pokracovat kludne aj sama. Ale rozhodne prve 2 hodinky s nim ti len pomozu a navedu ta na spravne pouzivanie vsetkeho.

biba_18
31. aug 2024

@maminkadeticiek taká edukácia zadarmo, parťačka toho veľa nepocvičí a bude edukovať…

biba_18
31. aug 2024

@zuzikak 2 hodiny sú bohužiaľ málo. aspoň mesiac by som odporúčala…

prasiatko30
31. aug 2024

Skus si pozriet fitka kde maju v cene mesacnej permanentky aj skupinove hodiny - kadejake zumba/pilates/ silove/a pod - kedze tam je hodina vedena trenerom, ktory vysvetluje cviky a vedie celu skupinu a urcuje kolko opakovani sa robi

zuzikak
31. aug 2024

@biba_18 nemyslim si. Na prvotne spoznanie strojov a aby jej ukazal co je pre nu potrebne by jej 2 vstupy stacili. 1 kardio, brucho a vrch, 2 kardio, brucho a nohy. Ale nejdem sa hadat. Mozno by stacili a mozno by si to rozmyslela a zavolala si trenera aj na dalsie. Osobne si myslim, ze je to individualne z toho dovodu, ze niekto s trenerom cvicit chce, niekto radsej sam.

biba_18
31. aug 2024

@zuzikak ty si nemyslíš ale ja viem. nesprávne prevedeným cvikmi si ublíži a ak to aj nebude cítiť hneď, raz sa to prejaví…

mirka414
31. aug 2024

Pridam sa sem

ssimusska
31. aug 2024

@mclissa trénerku robím tak asi viem čo písem, kardio max 5 min a ani to sa neodporúča. vždy zásadne po silovom tréningi, hlavne keď chceš schudnúť

zobaka
31. aug 2024

muz ma zaucil, mam aj dobru knihu a tiez som pozerala youtube

lakebabe
3. sep 2024

Keď som kedysi začínala cvičiť, mala som trénera asi dva mesiace, čo bolo super, lebo samu by ma v živote nenapadlo ako niektoré stroje funguje. A keď ich nevieš nastaviť môžeš si aj ublížiť na chrbát alebo na krk. Prebrala som s nim aj stravu a odvtedy som cvičila sama. Už za tie roky viem čo na mňa funguje a mne sa neosvedcilo chodiť cvičiť s kamarátkami ale sama. Viac sme prekecali a vzdy uz niektorá chcela ísť domov. Určite skus nasporit aspoň na pár cvičení s trénerom. Nech ti ukáže stroje čo a ako trochu aspoň vysvetli.

mandzula
3. sep 2024

Ja chapem, ze nie kazdy ma na trenera, no ak sa chces naucit spravnu techniku, ktora nie je len o vysledkoch, ale aj o tom, aby si si neublizila, tie peniaze by som obetovala.

mclissa
3. sep 2024

@ssimusska mne bolo povedane, tak ako som napisala.

ssimusska
3. sep 2024

@mclissa Dobre 🙂 nie každy tréner je Tréner..

mclissa
3. sep 2024

@ssimusska vzdy bude viacej nazorov. Tak isto ako 100 doktorov ma 100 nazorov.
Mne cardio vyhovuje pred zatazovymi cvikmi 😉

ssimusska
3. sep 2024

@mclissa presviedčať ťa nebudem 🤷🏼‍♀️ Každý môj klient robil vždy kardio po silovom tréningu a výsledky boli hop šup 🙂 Samozrejme + upravená strava

mandzula
3. sep 2024

@ssimusska @mclissa ja som mala spickoveho trenera a pri nom bolo 5 minut kardio ako zahriatie a 10 minut po treningu. Je to podla mna take individualne, ze kazdemu to proste zabera inak.

lakebabe
3. sep 2024

@mandzula ja som mala kazane pred silovym desať minút kardio na zahriatie a po silovom desať minút aspoň kardio. Myslím ze to ma každý tréner inak nastavene.

mandzula
3. sep 2024

@lakebabe presne tak a kazdemu to zabera inak. Len som babam chcela povedat, ze je zbytocne sa o tom dohadovat a ze samotne kardio nema v suvislosti s kvalitou trenera ziadnu vypovednu hodnotu.🙂