Chcem sa opýtať. Baby, ktore ste schudli viac ako 15kg,ako ste si udrzali motivaciu? Ako ste sa vobec nakopli do toho? Ja stale ked sa snazim rozbehnut chudnutie,tak schudnem cca 5kg a potom idem do starych kolaji. Nejake rady?
Motivacia? No ty musis vediet, preco to robis - zdravie, vzhlad, tie drahe rifle co chces nosit kym vyjdu z mody, mladsi frajer… kazda ma inu motivaciu. A niekto nema ziadnu a spokojny je tak ako je.
A hlavne chudnutie nie je o diete a premahani sa - je to o zmene zivotneho stylu a musi ta to bavit. Treba si najst aktivity ktore ta bavia a jedalnicek, ktory ti chuti. Ak sa do pohybu musis nutit a jedlo zjes nasilu a predstavujes si rezne s majonezovym salatom, tak tadeto cesta nevedie…
@nika11103 presne,mňa to cvičenie nebaví. Nemám problém s chôdzou,bicykel. Ale nejako cielene cvičiť v posilovni,ach. Najhorsie je,že pracujem v kuchyni a tam je ťažké odolať ako sa hovori dat si nieco pod zub. To je moj najvacsi problem,to sebazaprenie. No a motivacia pre mna je samozrejme byt atraktivna,ja som po porode 2 roky a pri moje vyse 165 cm mam 70kg to je o 15 kg viac ako som mala ked som otehotnela. Velmo by som tu vahu chcela naspat,ale stale si najdem nejaku vyhovorku. Necitim sa vo svojom tele dobre,ale nejako ten potrebny impulz proste nie a nie prist
Vždy, keď budeš chcieť prestať, tak si predstav, ako chceš vyzerať o rok. Kam sa chceš dopracovať. Nedávaj si žiadne nereálne ciele, ani presnú váhu, koľko chceš schudnúť, lebo inak vyzerá 30 kíl tuku a 30 kíl svalu. Vždy, vždy si spomeň, prečo to robíš. Nesustreď sa na to, čo musíš vyradiť z jedálnička ale na to, čo nové doň môžeš pridať 💪.
A môj typ k zmene: keď som chcela prestať fajčiť, som čítala články, kde je napísané ako to škodí, čo v tom škodí, aké to má riziká atď. Áno, všetci poznáme riziká ale bola som tým tak obklopená, až sa mi fajčenie úplne zhnusilo (fajčila som 10r). Môžeš to isté spraviť pri obezite, čítať jej zdravotné riziká, až budeš na takej vlne, že budeš chcieť všetko schudnúť, lebo sa ti predstava chorého tela zhnusí
Po druhom pôrode som mala 90 kg. Čo ma nakoplo? Nemohla som sa normálne zdvihnúť z drepu. Nenávidela som svoje telo a svoju kondičku Začala som s Vitaboxom. Schudla som. Teraz fungujem na prerušovanom pôste 16/8. Funguje to. Mam 65 kg (175cm). Som OK so svojou postavou.
A posilka je jedina pohybova aktivita na svete? Plavanie, tanec, milion skupinovych cviceni (pilates, joga, bodywork, dancebox, zumba…), korcule, beh, tenis, squash, bicykel… okolo posilky nemusis ani prejst. Ale 80% uspechu je strava, ako sa hovori - buchty sa pecu v kuchyni. Vies si v tej kuchyni vybrat, co si strcis do ust - ci to bude mrkva alebo vyprazane kura…
Ja som vyradila sladkosti,to uz bolo neunosne...orvorila som bonbonieru a neprestala jest,pokial nebola prazdna 😊alebo velku cokoladu..to iste,som 2 tyzdne bez sladkosti..zatial odolavam 😊
Ako sa nakopnúť? Bud chcem alebo nechcem. Iné neexistuje. Každé kilo ma motivuje ďalej a ďalej. Je to veľa o obete, odriekani, ale výsledok stojí za to.
@alenka2101 držím Ti palce, nech Ti to vydrží. Ja neviem vydržať bez sladkostí. Môj max.bolo 2 týždne. Vlastne to vždy stroskotalo, keď som chytila za niečo nervy. No keď potrebujem ukľudniť nervy, tak čokoláda to vždy vyrieši 🥴
Moja motivacia chudnúť po pôrode bola a aj je oblečenie a aby som sa sama sebe páčila. Cítim sa omnoho atraktívnejšie, keď som chudsia. Ešte mám 12 kíl do pôvodnej vahy, ale som mesiac po pôrode (+30kg) takze ide to postupne dole
A ako chudneš keď zakaždým zlyhávaš? Jesť dosť tukov, sacharidov, bielkovín na svoju váhu? Máš dosť vlakniny? Odriekaš si obľúbené jedlá lebo sú "zlé" a potom si ich dáš a už to vzdáš? Jr dôležité vedieť ako chudneš a či je to správne a dlhodobo udržatelné
@evia13 je to normalna zavislost na cukre (tak ako na alkohole, cigaretach, heroine…). Zaciatok je tazky, ale ked budes mat vyvazenu stravu a trosku pevnej vole, tak sa toho da zbavit. On totiz cukor je takmer vo vsetkom co jeme a uplne to staci, tie cokoladky a keksiky su fakt navyse a zbytocne. A neriesia problemy, presne ako alkohol ci ciga.
Ja začínam práve dnes🙈. A musím naozaj tých 15 kg🤣tak si mi prišla do rany. Motivovaná som. Nielen že má už neskutočne začína bolieť kŕčová žila no keď som sa videla v plavkách tak som sa zľakla😱. Veď ma budú malé deti na pláži oblievať vodou čo si budú myslieť že vyplavilo veľrybu a oni ju chcú zachrániť🤣🤣🤣. Ale hlavne covid skončil 👍takže celé leto akcie ( svadba, krstiny, okruhliny ) a hádam sa nenechám dourazat že krstná mama je asi tiež v tom tak deti budú vyrastať spolu😂. ( Už sa mi to raz stalo na letisku keď sa ma letuška opýtala či môžem letieť a v ktorom tt som 🤣. Keď som jej vysvetlila že som pol roka po pôrode asi by sa bola pod zem prepadla a ja s ňou ), takže motivovaná som,uvidíme večer🙈.
@kamatopo tak to držím palce,nech sa ti to podari
mam dole 33kg, este tak 10-15 a bude to super. chodzou a stravou. k cviceniu som este necuchla 😂inak by to bolo privela zmien naraz - odrazu nachodit 200-300 km mesacne (prakticky zo skoro nuly), dobry pitny rezim, hodnotna strava... pomaly dalej zajdes. aspon u mna to funguje
@missviolet wau to za koľko si dala dole?
Ahoj, nato aby si mala peknu postavu nepotrebujes akutne fitko, stacia ti cviky vlastnou vahou , skus k tomu aj yogu, dolezita je intenzita ked cvicis , musis zapojit aj tie silove cvicenia pretoze aj keby si schudla a nesnazila by si sa k tomu zapajat cviky na posilnenie , tak by si bola chuda ale ochabnuta , silove cvicenie ti vytvara tvar a dava silu,aerobine cvicenia ti pomahaju chudnut spalovat kalorie,a dodavaju kondiciu , dolezite aby si sa tomu venovala aspon 3x do tyzdna napr 2x yoga+silove a 1x aerobinne cvicenie ak nemas vela.casu , aj plavanie je idealne lebo tam.posilujes a zaroven aj spalujes ale musis.mat intenzitu , nie ,,plavkat,, . Aj jedalnicek sa da upravit tak aby ti to chutilo ,.len treba pozriet.co.ti chuti a vediet to urobit am v nizkokalorickej verzii , je vela fitness a keto receptov na internete ktore su nizkokaloricke vhodne na dlhodobu dietu aj chutne kolaciky 🙂
NZNAcili mi to lekari a precitala som si clanok o tom ze obezita vytvara zapalove bunky v tele a cele je to velke svinstvo..to ma nakopne
nakoplo
@missviolet tak to ma zaujíma, ako sa Ti to podarilo. Ja môžem chodiť do ohluchnutia a nič. Tri mesiace nám robili výťah a chodili sme pešo niekoľkokrát denne a nič. A to bývam na siedmom. Môžeš dať detailnejšie info, ako si to docielili?
@missviolet wau,tak to gratulujem,klobuuk dole
@evia13 ale samozrejme, ze cokolada pomaha na nervy - presne ako cigaretka, poldeci alebo nova kabelka. Lebo je to potesenie, mozog to vnima pozitivne, ale realne ani jedno z toho neriesi pricinu stresu a vyraba ti dalsi problem. Pomaly kazdy obezny clovek ti vo finale povie “zajedal som stres”. Lenze ten stres by ti este lepsie odbural tanec, plavanie, beh alebo len prechadzka…
A nedaj sa vysmiat s tym kakaom v cokolade - v tych najbeznejsich, ktore najviac “pomahaju proti stresu”, je zalostne malo kakaa (ak vobec nejake). Je to hlavne zmes tuku a cukru. Taku 90% malokto da na posedenie celu, na rozdiel od nejakej mliecnej milky 😃
Ja ked mam stres..idem si nieco pekne kupit 😊
@summer23456 priblizne 16 mesiacov, ale niektore mesiace som sa ani nejak extra nesnažila (napr minule leto)
@missviolet krásny ubytok
@evia13 3 litre vody denne (kedysi som pila liter), 2h prechadzky v rychlom tempe s tepom okolo 120 (pre mna ideal na spalovanie), mimo prechadzky este vybehnut na nakup, postu, kamkolvek peso - to mi da denne 12 000 - 17 000 krokov, ak nemam vybavivacky, tak ta prechadzka samotna 10 000. zapisujem do kalorickych tabuliek, dodrziavam kaloricky deficit a zameriavam sa na dodrzanie prijmu proteinu, okolo 120-135 gramov a vlakniny... a dobry spankovy rezim, 7-9h denne, zaspavanie v rovnakom case. tancovat si popri domacich prácach, nahanam macku v ramci hry po byte... a to je vsetko :D teraz pre finisom pridam cvicenie s kettlebells, cinky a pilates. to by mi malo dotuknut poslednych 10-15 kil
Ja som od 16. januara 2023 schudla 21 kíl zatiaľ. Ešte by som chcela cca 10 kíl. Išla som z 96, teraz mám 75 pri výške 177 cm. Tie začiatky boli ťažké a hlavne veriť, že to dám, ale povedala som si, že už sa nevládzem pozerať na to ako vyzerám. Cítila som sa hnusne a bojovala som. Zmenila som stravovanie, zatial som nenávidela zeleninu, teraz si dám či už na obed alebo na večeru zeleninovy šalát s kuracou šunkou a nejakym dressingom a som najefená. Predtym som sa prepchávala vyprážanymi jedlami, pila samé koly, tabulka čokolady musela byť každy deň a čipsy. Teraz si dámzo 3-4 kocky čokolády a hrsť čipsov a to je maximum. Mne aj pečivo vela robilo. A aby som nezabudla mám problem aj so štítnou žľazou tak som si myslela, že to nedám, ale dala som. Treba vydržať a hlavne urobiť trocha refresh jedálnička. Ak ti ešte môžem poradiť bravčové mäso nejedz, z toho keď si dám málinko vyskočí mi váha. A žiadne diéty, lebo keď skončíš bude to ešte horšie. Jedz tak, aby si si vedela na to zvyknúť a časom sa ti zapáči a zostaneš pri tom 🙂
@missviolet tak to naozaj veľa nachodíš. Ale asi najmä kalorický deficit urobí ten úbytok na váhe. Chcem sa opýtať na krokomer. Môžeš nejaký odporučiť? Nemám šťastie na to, vždy natrafím na taký, ktorý počíta aj mimo
Ahoj ale je rozdiel keď ideš chudnúť jak ja z 90 kg alebo trebárs zo 65 tam to už ide pomalšie … a moja odpoved chudnem pomaly po pôrode a tiež mám taký problém ako ty niečo schudnem a vráti sa to , ale podľa mna keby som na stopercent vylúčila sladké redbull a pecivo tak to pôjde rýchlo plus samozrejme pohyb . U mna je strašný problém cvičenie . Mna to proste nebaví a s malou zas až take strašne túry nechodím že by som z toho mohla chudnúť . Alw možno má dnes nakoplo že som bola v sinsay a majú tam totálne nádherne veci ale na mne aj najväčšie čísla vyzerali jak na obtiahnutej rozvarenej hurke 😀