Ahojte dievčatá, ako to máte s chudnutím počas dojčenia, veľmi mi chýba aerodynamicky pohyb ako behanie , skakanie , aerobic ... to je ale zrejme neprípustné počas dojčenia, ako ste to riešili vy?
Ja beham od 3 mesiacov maleho, bicyklujem, cvicim aerobic. Kup si dobru podprdu sportovu a neries. A preco to ma vadit, nemam nejake info?
@majkakrellova Häääääää to pocujem prvy krat, ze NEPRISTUPNE. To mas pre pana jana odkial? Moje nervy. Co ma kojene a dynamicky sport spolocne s kojenim? Skysne ti mlieko ci co?😵😨😅
Takze, kludne mozes vsetko. Najmladsia ma 18 mesiacov, 17 som kojila, prvych 6 vylucne len kojenie, od jej 2 mesiacov som zase zacala behat, od 5. intenzivne, v jej cerstvych 7 mesiacoch som odbehla svoj prvy polmaraton po porode a odvtedy trenujem takmer kazdy den, tkamer kazdy vyíkend nejaka sutaz (behy, triatlony atd.). A nikomu sa nic nestalo, kojila som, pokym mala chcela. Odstavila sa sama.
Podotykam, nie som vrcholovy sportovec. Cisto len hobby ale uz aj pred otehu intenzivne. Behala dom viac krat tyzdenne po 10 km do 25. tt a prakticky az do porodu plavala najskor mojich 2000 m, potom 1000 m a tesne pred porodom 500 metrov takmer kazdy den.
Takze ak mas chut, cas, dobru kvalitnu sportovu podprdu, co ti brani?
@majkakrellova ako? 🙂
ked som mala chuť hýbať sa, tak som sa hýbala 🙂
to kde si čítala že pohyb je počas dojčenia neprípustný 🙂
áno max. tak extrémne tréningy vrcholových športovcov.......veď pohyb je to najnormálnejšie čo človek môže robiť.....
to už fakt si ľudia musíte pýtať povolenie na jedno koliečko okolo domu, lebo v príručke či na nete sa píše to a to......???
Ja som zacala s chudnutim po 6tyzdnoch od porodu, krpec bol cisto dojcemy, chodila som pol roka behat a doma cvicila JM, ako pisu baby vyssie treba len nahodit sportovu podprdu a tiez cviky, ktore mi boli neprijemne som nerobila (najma teda prsia).
Cvicit sa samozrejme moze, ale nemala by si cvicit tak intenzivne aby si mala svalovicu, kvoli kyseline mliecnej, ktora moze pozmenit chut mliecka, babatko ho potom moze odmietat.
Ano,pri svalovke sa uvolnuje kyselina mliečna do mliečka a chudnutim sa uvolnujú toxíny,takže. ....cvicit mozes,ale sa odporúča kojit 1-2 hod po cvičenI. Ja som rok kojila a cvičila, nakojila som bábo pred cvicenim a potom čo najneskôr po cvičení, podľa toho ako bolo hladné, ale tú hodinu som vždy vydržala nekojit.....
@angd to nie je len pri svalovke. Laktat sa uvolnuje pri velkej intenzivnej dlhsej namahe, na ktoru telo nie je zvyknute. Ale vzdy plati, moze, nemusi. Tiez svalovku clovek moze "schytat" a nemusi.
Ja som no hadam uz aj 10-15 rokov nemala svalovku. Aj po dlhsej dobe bez intenzivneho sportu som nemala svalovku. Ked clovek pozna svoje telo, neprehana to a ide na zvysovanie vykonnosti a vytrvalosti postupne a s rozumom.
A vtedy nic nehrozi.
Cize, ked si da zakladatelka par koleciek okolo domu, o tyzden o kolecko viac, o dva tyzden o dalsie kolecko viac, potom prida postupne na rychlosti, tak jeje nic nehrozi. A ked bude mat aku taku kondicku a vydrz, tak zabehne na zumbu a nemusi sa bat, ze jej mlieko "skysne". 😀
@majkakrellova Ja kojim a cvicim kazdy den a vsetko je v pohode 🙂
Mozes cvicit aj behat bez problemov. Ja som pocas kojenia trenovala na maraton a mliecko malej chutilo aj tak. Hovori sa, ze by mohlo byt kysle ked vela trenujes, ale aj to je individualne a to by si musela podavat extremne vykony. Takze veselo do cvicenia.
Ano, pri svalovke sa uvolnuje kyselina mliečna do mliečka a chudnutim sa uvolnujú toxíny, takže. ....cvicit mozes, ale sa odporúča kojit 1-2 hod po cvičenI
@majkakrellova normalne som cvičila aerobik, chodila bicyklovať a nosila som aj dieta v nosiči pocas túry na horách