Som rok po pôrode. Ale váha stále stojí. Viem, že cvičenie a strava ale možno niekto máte skúsenosť nejakú ako sa Vám podarilo rýchlejšie spáliť tuk ? Neviem čo mám robiť uz 🥴 poraďte mi niečo najúčinnejšie
plavanie, odkedy som zacala plavat, velmi mi schudli nohy. a to plavam iba raz do tyzdna, ale dam tak 1-1,6 km v bazene.
na mňa tiež funguje plávanie a krátké intenzívne cvičenie v bazéne. Uvažujem, že budúci rok kvôli tomu necháme bazén v prevádzke po celý rok, pretože do žiadneho iného pravidelného cvičenia sa nedokopem a chýba mi.
Strava to je jasne a potom pohyb, za mňa beh alebo plávanie.
Byt trpezlivý a disciplinovaný. Ako sa ten tuk menazbiera za krátku dobu, tak sa ani za takú krátku dobu nestratí. Strava a striedať kardii so silový tréningom
@fashionshop88 sleduj na IG Kristian Hulak , alebo na tiktoku máva tiež videá kde radí a všetko do podrobna a stručne vysvetľuje možno sa inšpiruješ 🙂
@fashionshop88 ja chodím do takého štúdia, cvičím na takom akokeby bežiacom pase, ale sa tam chodí, nie beží, mam takú neoprenovú sukničku okolo pása a na ten bežiaci pas má "zavrie", počas toho cvičenia sa tam kumuluje teply vzduch a pomáha spaľovať tuk...
Stroj sa volá vaccu shape, pozri či ho majú niekde vo vašom meste. Cvičenie trvá 30 minút alebo 45 minút, podla toho koľko chceš, nastavuje sa tam sklon pásu a rýchlosť chodenia. Prve výsledky vidno uz po 10 cvičeniach. Tiez som chodila po pôrode a teraz som začala zase po dvoch rokoch. Z veľkosti M na neoprenovej sukni som sa dostala cez veľkosť S na veľkosť XS.
@negymama ja plavam 2x tyzdenne 1400m a v lete tak 5-6x a nohy mam ako valce 🙈 Cely zivot 🫢
@fashionshop88
ahoj, ja som vybadala na sebe, ze pokial primalo spim, nechudnem.
Jasne, aj strava a pohyb robia zazraky, no dostatocny spanik, idealne tych 8 hodin pomaha chudnúť. Teda samozrejme pri normalnej strave 🙂.
@simsalabim tak mas asi ten typ postavy. Ja mam nohy geneticky stihle, ale ked priberiem, tak do stehien a zadku, a na to mi pomahaju presne tie aktivitz kde zaberam nohy. a behat ja kvoli klbom nemozem. cize bicykel alebo plavanie.
@negymama bude to asi tak, vzdy som mala take sirsie nohy... a plavanim sa nevytvarovali ani o 1mm. A ja tiez behat nemozem, takisto kvoli klbom (artroza na viacerych klboch). U mna tiez plavanie, bicykel na rovinnatom terene a rychla chodza. A joga.
@svetlonos spanok je naozaj velmi dolezity, to potvrdzujem... krasne sa mi to ukazalo cez lockdown, kedy som napriek obmedzenemu pohybu schuda bez akehokolvek pricinenia iba tym, ze som vstavala neskor (inak do prace vstavam o 5).
@simsalabim ano aj ja napr. pocas uzavierok priberam, lebo malo spim. a to aj v pripade ze menej jem, lebo kvoli praci nestiham. a tiez vela pit je dolezite, ja malo pijem, a vzdy ked si to strazim a doslova sa nutim pis sa mi zrychli metabolizmus.
Inak tu je dobry clanok , ktory vyslovene nie je zamerany na chudnutie ale vela vysvetluje ako funguje nase telo, a ako sme nastaveni na setrenie kalorii.
komu sa to nechce cele citat, alebo nema predplatene tie novinz tak vyberam..
" Naše telo bolo vytvorené zoči voči určitému prostrediu. O tom, koľko trvá vývoj ľudstva sa stále diskutuje, no povedzme, že v takej podobe, ako ho poznáme dnes, existuje približne dvesto tisíc rokov.
Dôležité však je, že sa vyvíjalo vo veľkom nedostatku energie a bielkovín. Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. Mal by to byť náš templát, a to aj v prípade, že žijeme hoc aj v New Yorku.
Možno je to aj najdôležitejšia vec, ktorú si dnes v tomto rozhovore povieme.
Pre naše telo sú dôležité kalórie a bielkoviny, teda esenciálne živiny. Dokonca až natoľko, že sme nastavení tak, aby sme nič nestratili.
Ľudia s obezitou dnes často hovoria: “Mám zlý metabolizmus.” Pritom je to úplne naopak. Takýto človek má najlepší metabolizmus, nepotrebuje takmer nič na to, aby jeho telo existovalo.
Je to ako keby sme povedali, že auto, ktoré má spotrebu tri litre na sto kilometrov je zlé. Chceme také, ktoré má spotrebu pätnásť litrov na sto kilometrov. Povedať to, je vlastne veľký hriech.
Práve ľudia trpiaci obezitou sú totiž tí, ktorí by prežili hladovanie a ťažké časy. A na to je naše telo nastavené.
@negymama ja zas pijem dost, takze na toto sa vyhovorit nemozem. A ten clanok som citala aj ja. Vlastne sa da povedat, ze byt pri tele je zelanim matky prirody 🙂
@simsalabim tak tak... sme ti stastlivci s dokonalym metabolizmom, nastaveni na dlhe chodenie po krajine a zbieranie korienkov a plodov v mnoztve par kalorii na hrst bobuli do huby.
a to ze sme tie bobule vymenili za kaloricke rezniky a krajce chleba s maslom a sunkou, nie je vina matky prirody...ona si vzdy mysli ze este zbierame tie bobule! 😅
@simsalabim Ano, tiez to mam odskusane na sebe, ked som po polrocnej stres praci dala vypoved a bola 3 mesiace doma. Jedla som cokolvek a nie 15 minut aj s nalozenim a umytim upratanim riadu po sebe.
@negymama tak ja mozem s cistym svedomim povedat, ze rezniky sa ma netykaju 😅 Vegetarianka vyse 30 rokov a maso som od detstva neznasala. Slaninu ci klobasku som v zivote nevzala do ust (teda mozno raz a hned som ju vyplula 🙈). Ja stale jem tie bobule 🤣
@fashionshop88 no len to co si napísala, cvičenie a strava 🙂 treba vydržať, výsledky sa ukážu 🙂 🥰