Ako skombinovať kardio a silový tréning?

27. nov 2024

Ahojte,

je v poriadku dať si silový tréning a po ňom ešte napr. 30minut kardio (orbitrek) alebo je lepšie si dať kardio zvlášť na iný deň?

Ďakujem

michaela329
27. nov 2024

Vieš čo...na toto som odpoveď nenašla za tych 20 rokov, čo cvičím 😃 Každému vyhovuje inak. Ale teraz sa hovorí, že radšej kardio po silovom. Ja behávam v iné dni ako robím silový, ale ja rada behám ráno na lačno. A ak sa mi chce, tak si dam po silovom kardio na eliptickom - ale v deň silového je ten silový priorita.

tina1549
27. nov 2024

kardio je lepšie skôr na začiatok na zahriatie - alebo si to rozdeliť 15 minúť pred a 15 minút po

lucia13022023
27. nov 2024

5 min na zahriatie pred tréningom a keď veľmi chceš tak potom 30 min po tréningu. Ale ja osobne robím kardio v iný deň.

anitka63
27. nov 2024

ja by som to kardio dala len ne zahriatie na zaciatok. ale ked to chces ako zvlast cvicenie tak je uplne v pohode ak si to rozdelis na dni. alebo ked zahrnies 1x do tzydna hiitko 🙂

nyusika
27. nov 2024

zaklad je mat spravne nastaveny denny kaloricky prijem.
potom je v podstate jedno, kedy mas kardio a kedy silovy trening - pokial netrenujes na nejaku sutaz

thirstymonk
27. nov 2024

Nikdy som nedával dokopy. Keď už, tak som dával 4 dni silovy, 2 dni kardio (pol hodiny beh) a 1 deň day-off.

Ale mal som aj take dni, že rano v posilke drepy a poobede 25km na bicykli :D

carrot_apple
27. nov 2024

ja si myslím, že treba najskôr kardio a potom silový, si rozohriata a nabudená na dvíhanie činky👏

alexandra022
4. dec 2024

Na rozohriatie stačí pár minút kardia ak si dáš 30 minút pred silovým tréningom unaví ťa to a už nebudeš mať takú silu. Takže 30 minút radšej po silovom tréningu alebo prípadne aj úplne iný deň ako silový tréning