Ako si udržať po rokoch štíhlu postavu?

31. júl 2022

Nikdy som nemala problém s kilami.Bola som vysoká a štíhla.Teraz mám 175cm a 68 kíl.Mam dve deti,behám okolo nich.Plus domácnost,záhrada.Behame po vonku výlety prechádzky,do lesa atď.Mam 35 rokov.Nikdy som neriešila postavu,no teraz mi vadí že mám na bruchu "slaninku" ,bola som ako prútik,no teraz vyzerám ako v 4.mesiaci tehu.Neviem ako sa toho brucha zbaviť.Poradte niečo.Jem no snažím sa päť krát denne,niekedy postojačky pri deťoch alebo keď nestíham.Moj zlozvyk je večer keď deti zaspia dám si čipsy a čokoládu.Vtedy v kľude sedím a oddychujem.A vychutnávam si tie čipsy a čoko.Necvicim,neviem ani kde ako začať.Poradte prosím.Mate to nápodobne že a rokmi pribúdajú kilá a už sa ich nedá zbaviť?Chcem sa zbaviť brucha lebo mne sa to nepáči,cítim sa nepekné neforemné keď vidím ako mi previsa slaninka.Inac som stihla celé telo ruky nohy.Len to brucho

deti95060810
31. júl 2022

1. prestaň s čokoládou a čipsami
2. na you tube nájdeš kopu cvičení
3. s vekom sa chudne troška ťažšie resp. udržuje postava....😉

annamarin
31. júl 2022

Ja som chcela tiez schudnut tiež hlavne z brucha slaninku. Neviem ci to je pravda, ale viacerí mi poradili, že mam cvičiť na brucho. Čisto len strava nepomôže.

ropucha6
31. júl 2022

No ked nezmenis stravovacie navyky, zazraky necakaj. Vek neoklames 🙂 jasne, do 30tky som mohla zjest aj slona a nic, ale mala som aj dost sportu. Potom som uz jemne videla, ze ked necvicim a jem blbosti, tak vaha isla o par kil hore, ale nic dramaticke. Som zvedava, kolko naberiem v tehotenstve a co mi z toho ostane 🙂 kazdopadne bez upravy stravy a idealne aj cvicenia to asi nepojde.

autor
31. júl 2022

Našla som na FB také cvičenie že 10 minút denne a zmiznú faldy na bruchu.Myslite že to stačí?Na YouTube je milión takých videí,nemám čas všetky popozerať.

autor
31. júl 2022

@deti95060810
@annamarin
@ropucha6 Ťažko sa mi začína s cvičením,keď nemám skúsenosti.Ani neviem kedy by som mohla cvičiť,málo času a hlavne aby manžel to nevidel čo robím

pukina
31. júl 2022

brucho sa robi v kuchyni, a hlavne cvicenim nezhodis len jednu problematicku partiu, skus sa zamerat viac na celkove spevnenie stredu tela. Na youtube si najdi ked tak core workout

ropucha6
31. júl 2022

Zacni stravou, to je zaklad, cvicenie mozes pridat neskor. Aj 15 minut denne je viac ako nic. Na nete mas kopu videi alebo si najdi trenera, fitko, kazdy uz podla moznosti. A preco nemoze manzel vidiet, ze sa to snazis riesit? Ved aspon by ta podporil.

autor
31. júl 2022

@ropucha6 Na fitko a trénera nemám peniaze.Manzel nemôže vidieť lebo by sa mi vysmieval že čo saskujem

merlinja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
merlinja
31. júl 2022

pozri si

https://www.youtube.com/watch?v=GIiGF9aRaKA

cvičenie zamerané len na niektorú časť tela nemá zmysel.

liusa82
31. júl 2022

Ja jem všetko a mám normálnu štihlu postavu.Jem aj vela sladkostí aj slaných lupienkov.Akurát sa vážim tak raz,dva rázy do týždňa.A ak som vyskočila náhodou o kilo dávam si taký očistnejši deň.Nie diétny. Jem aj raňajky aj obed ale večeru iba do 6. Potom ak som moc večer hladná tak len nejaký banán.A o deň,dva som o kilo lahšia.Na mňa to funguje na iného nemusi.Ja to takto robim celý život

bluka2
31. júl 2022

Neuveriteľné. Prvé 4 riadky sedia na mňa presne na 1kg, 1cm, tie deti aj vek 😁 a teda mám aj rovnaký problém.
Neviem prečo, ale nefunguje nič. A to aj do fitka chodím a už som aj sekla s čokoládou a hocicim, keď deti zaspia. Kedysi pri takomto pomerne zdravom životnom štýle by som mala už o 10 kg menej.
Na páse ani o -1 cm zmena. Takže sa len pripnem. Nemáš náhodou tiež 74cm v páse?
Aj keď môj problém je skôr v spodnej časti tela, nie až tak to brucho.

autor
31. júl 2022

@liusa82 Ja sa vážim tak raz mesačne.No aj bez toho vidím že na bruchu mám slaninku.Veceru mám o 17tej.Potom večer ja som není hladná ale ako to povedať maškrtna alebo čítam si knihu /pozerám seriál a pri tom musímat čipsy alebo čokoládu.Spat chodím o 22tej.

viestta
31. júl 2022

Chrustaj zeleninu a ovocie miesto chipsov. Čokoládu si daj týždenný limit na množstvo. A začni premýšľať o tom co kedy koľko zješ. Základ je pridať bielkoviny, vylucit rýchle prázdne kalorie. Potom to pôjde dole, nie rýchlo ale pojde

zuzubb007
31. júl 2022

Ze aby manzel nevedel to ako vazne? Ja som na tom s detmi a zahradou ako ty aj vekom, a teda poviem ti kupila som si trampolinu a cvicim aspon 2 x do tyzdna 1 hodinu, dupem ako slon este muz sa pozera sem tam ako mi to ide, nic to nestoji a idem a deti sa popri hraju, ono brucho pojde dole len mega kardio cvicenim a nie 10 minutovym, prestat cipsy a cokolady jest a vaha pojde brutal dole

charaka
31. júl 2022

Chipsy a cokolada vecer... samu seba by som vyfackala hned viackrat, kebyze toto svojmu telu robim. Prestan to vyjedat, radsej si nakrajaj jablko, nejaky syr, vypi liter bylinkoveho caju...
brucho sa robi v kuchyni. Drzim palce.

autor
31. júl 2022

@bluka2 Som sa odmerala ,cez brucho presne cez pupok mám 94 CM,no ja mám aj široké veľké boky,to sa mi roztiahli pri pôrode a ostalo to také.Len z toho neschudnem lebo tam mám kosti.Mne by stačilo brucho dať preč

bluka2
31. júl 2022

@zuzubb007 ja mám kardio zhruba každý druhý deň (snažím sa každý deň, niekedy mi to vyjde aj častejšie teda) presne pol hodinu (presne 5 km). Myslíš, že by to bolo efektívnejšie menej často a tu hodinu? 10 km? Lebo mne proste po tej pol hodine fakt stačí, ale keby v tom bol problém, možno sa prekonám...

martinka13
31. júl 2022

Ja mam presne Tvoje "čísla ". Od mája fungujem na www.balsnce.tv a funguje to. Postava sa mi pomaly mení, spevneli mi nohy aj zadok. S bruchom som problém moc nemala. Cvičím 3x týždenne.

bluka2
31. júl 2022

Jaj, ja som merala vyššie cez tú najuzsiu časť. Ani neviem, kde sa to má správne merať.

h2
31. júl 2022

Nechcem ťa strašiť, ale to pravé orechové začne po 40-tke. Tak cca v 43-44 rokoch. Priberieš aj zo vzduchu. ☹️ Je to spomalením metabolizmu a hormonálnymi zmenami. Čím skôr zabudneš na čipsy a čokoládu, tým lepšie pre teba.

autor
31. júl 2022

@zuzubb007 Toho sa ťažko zbaviť čipsov 😔a áno manžel by sa mi ešte vysmieval že čo to riešim zbytočne postavu,preto nechcem pred ním.

autor
31. júl 2022

@h2 To aby som nič nejedla.Fakt moja slabosť sú tie čipsy a čokoláda.Rada varím aj pečem v kuchyni a treba to okostovat.Kazdy mesiac neake oslavy napečem torty koláče,plus Vianoce Veľká noc.To ťažko.

ikissedagirl
31. júl 2022

Stiahni si appku Kaloricke tabulky. Par dni si zapisuj, co papas. A po par dnoch uvidis, co ti pomoze k zmene. Jediny sposob, ako schudnut, je dosiahnut kaloricky deficit. Proste zjedz menej kalorii ako denne spalis. Kludne si daj aj cipsy a cokoladu, ak sa ti zmestia do denneho kalorickeho prijmu. Ak su nad tvoj kaloricky prijem, tak vies co sa stane s tymi kaloriami..... pojdu do toho faldu. A faldov bude pribudat.
A pozri si aj nieco o diastaze. Ak mas iba brusko, mozno bude aj tam problem...

tehulka2011
31. júl 2022

ja som skusala chodit plavat, pridat prechadzky ale bez upravy stravy som len stagnovala. Az ked som zacala jest ovela viac zeleniny a ovocia na ukor tucnych veci a sacharidov, tak bolo vidiet zmenu, ide to ale pomaly

h2
31. júl 2022

Tak práve preto stopni pre začiatok aspoň tie čipsy a čokoládu. Proste sa zatni a nedaj si.

martinka13
31. júl 2022

Inak čo sa jedla týka, je to čím ďalej tým horšie. Mám 42 a Mám pocit, že na obed si už len okno otvorím a nádychnem sa. Raňajky ovocie a večera samozrejme nič.....

zuzubb007
31. júl 2022

Ved nech sa smeje co ta po nom, povies, ze chces vyzerat boze

bluka2
31. júl 2022

@martinka13 ten link nefunguje.
Tak je na čo sa tešiť...

ropucha6
31. júl 2022

Autorka zmen prosim ta trochu myslenie. Pochop, ze ked nic nezmenis, tak proste neschudnes, naopak, budes pomaly viac naberat. Carovna jednoducha rada naozaj neexistuje. Chipsy a cokolady proste nekupuj, k telke si zober zeleninu, ked toto zvladnes, pozri sa na svoj kaloricky prijem pocas celeho dna a potom ries cvicenie, kedze vyzeras, ze si nikdy necvicila.