Ako si poradiť so závislosťou na jedle?

26. máj 2024

Ja to vobec neviem ovladat, cez den ako tak, hlavu mi zamestnaju deti, ale aj to sa musim velmi kontrolovat, ale vecer, ked je uz klud, je to strasny boj. Aj teraz, uplne mam nutkanie pustit sa do chladnicky, uplne s tym zapasim, je to strasne vycerpavajuce. Na nic ine nemyslim. Je to taky cas, ze spanok by mi pomohol ale zaroven nechcem ist spat, lebo toto je moj jediny volny cas. Ako nad tym vyhrat? Ja uz neviem co mam robit, cely zivot nad tym prehravam

mediana
26. máj 2024

Moja rada je návšteva psychológa. Je to závislosť ako každá iná...

anjelicek26
26. máj 2024

A upraviť si jedálniček tak,aby to nevadilo? Ja veceriam vždy druhu večeru o 22hej,ale je pravda,že neranajkujem a ráno si dám len čaj ci kávu... večer si dám oriešky,pokrájanú zeleninu,kúsok syra a salámy, proste finger food...jeden tanier...mam 52 kíl.. mohlo by byt menej,ale stále sa vyhovárať,ze som dva mesiace dozadu rodila😅

dadis
26. máj 2024

Zachvaty hladu mozu byt aj z hladu 🤷‍♀️. Ak jes privela jednoduchych cukrov, inzulin ti vystreli, potom klesne a to ti sposobi silny pocit hladu. Preto je dobre zacat jest s ohladom na glykemiu - vela bielkovin, vela zeleniny (vlakniny), celozrnne vyrobky, ovocie len po jedle alebo s orieskami..

autor
26. máj 2024

@dadis teoriu ovladam, neviem ovladat seba.

@anjelicek26 Ja jem zdrave potraviny, ale ked ma to chyti, zozerem vsetko, balicek orieskov, kopu syra, atd, potom mam vycitky a poviem si, ze je to uz aj tak jedno, tak sa dorazim sladkym.
Ja nie som hladna, normalne ranajkujem, obedujem, veceriam. Proste na jedlo si vzdy najdem cas.

@mediana ale co mi on poradi? Uz som videla tolko psychologickych rad, proste je to o ovladani.
Mne by pomohlo nic doma nemat, ale nejest sa neda. Normalne som z toho uz na prasky

bora0123
26. máj 2024

Tiez by som poradila psychologa, inak sa citis psychicky v poriadku? Nemoze to byt emocne prejedanie?

bora0123
26. máj 2024

Mne inak pomohlo proste veci nekupovat 😅 napriklad sladkosti a snacky, ked to nevidím doma tak ma to nelaka

majka36912
26. máj 2024

Ja takto ked ma to vecer chyti, zvyknem chrumat uhorky 😂 Alebo kuraciu sunku s podielom masa nad 90%, ale nic k nej, len tu sunku. Alebo vajce navrdo. Ono ani nie je taky problem, ze jes vecer, najest sa mozes aj pred spanim. Skor je otazka, co vecer papas. Ja by som bola schopna sprasit aj 100 g cokolady a vselico, ale sama vidim, ze z toho potom priberam jedna radost. Cize som sa zatala, ze ak nocne jedlo, tak aspon take, co mozem ozaj bez vycitiek.

autor
26. máj 2024

@bora0123 ja neviem. Ako citim sa fajn, akoze klasicke nervy z malych deti a nuda, obcas mi chyba cas pre seba, ale inak som v pohode

antonia15
26. máj 2024

.

autor
26. máj 2024

@majka36912 ja aj ked zacnem takto, tak sa to rozbehne. To neviem ovladnut😭

anjelicek26
26. máj 2024

Nestacilo by jest - pomaly 😅 Teda aspon ja tak, nakrajam vsetko na male kusky a postupne jem, pijem k tomu vodu a studujem kona, ani ma nenapadne znovu vstavat a ist dve poschodia dole do chladnicky 😅

mediana
26. máj 2024

Ja si myslím, že treba vyskúšať a uvidíš... lebo toto bežný problém nie je. Ak by si si s tým vedela sama poradiť tak fajn, skus presmerovať svoje myšlienky inde, nájsť si miesto toho inú záľubu, rozplanovat si ten večer, ten voľný čas, prečítať knihu, vypočuť podcast, proste spraviť pre seba niečo prospešné. Lebo toto je trestanie seba samého... a ak toto nevieš, tak ja by som volila odborníka. Na to to študovali, to nie sú kadejaké rady z internetu...

autor
26. máj 2024

@anjelicek26 mozem skusit

asanti55
26. máj 2024

Tiez mam tento problem uz par mesiacov predtym som to v pohode zvladala a teraz kazdy vecer aj cez den som stale hladna ide ma porazit. Stresy vzdy boli ale nechapem preco nonstop vyzieram krizom krazom sladke slane uz ani nechcem vediet kolko som pribrala. Uz si musim vstupit do svedomia leto za rohom a ja sa tu opustam 😭 aspon nech je nejaka figura do tych plaviek a jasne aj pre zdravie treba nieco robit

katka533
26. máj 2024

Aj ja mam to isté

maickamf
26. máj 2024

Aky mas denny stravovaci harmonogram?
Lebo ak sa poriadne nenajes behom dna, potom je jasne, ze to chces dobehnut vecer a zjes vsetko mozne.

mamamasama
26. máj 2024

Ja som prave chladnicku zatvorila. Jedlo nie je nepriatel. Kaloriam je jedno, ci ich prijmes rano, alebo o polnoci. Ak vsak cely den nejes a vecer ides od cokolady, cez cipsy, az po zmrzlinu, tak si v háji. Zmen jedalnicek, netrap sa

dominikamacakova
26. máj 2024

Čo ti pomôže psychológ? Tak v prvom rade je rozdiel psychologická poradňa a psychoterapia. To, že si videla na internete psychologické rady je síce pekné, ale ty potrebuješ psychoterapiu lebo veď ty vieš čo máš robiť, ale nerobíš to a to z niečoho pramení.

dadis
26. máj 2024

Skus zacat ranajky s 30g bielkovin. https://dennikn.sk/3931047/dieta-30-30-30-je-in...

reanda
26. máj 2024

kazda zavislost je len prekryvanim nejakej nenaplnenej potreby.. aku mas nenaplnenu potrebu? pises, ze nechces ist vecer hned spat, lebo je to tvoj jediny volny cas.. a k comu vyuzivas ten volny cas? okrem jedenia? ak vecer nejes preto, ze si hladna a ze si ani pocas dna nedoprajes, tak proste tym jedlom iba nieco nahradzas.. nieco, co by si si rada dopriala, ale myslis si, ze nemozes, ze to nejde.. tak si doprajes aspon to jedlo, lebo to je lahko dostupne

reddflowerlife
27. máj 2024

Autorka tak nam presne napis co kedy jes konkretne

natiblaskova
30. máj 2024

Potrebuješ chrumkat? Nakrájaj si zeleninu alebo uzdibuj oriešky aspoň ja to tak robim