Dobrý deň prajem mám 20 rokov a 76 kg pri 162cm výške. Som 2 roky po pôrode. Pripadáme si veľmi tučná.
Ako začať prosím ? Kalorické tabuľky sa mi nechce zapisovať ale s behom a cvičením doma nemám žiadny problém. Prikladám fotky ako vyzerám
Ja som vdaka KT schudla pred rokmi cez 20kg a odvtedy si drzim formu. Mozes hladat rozne metody stravovania, diety a neviem co, ale zaklad je kaloricky deficit, ktory ti pomaha udrzat prave to, ze mas prehlad co a kolko toho jes. A tiez sa mi nechcelo pisat do tabuliek, ale prekonala som sa a islo to. 😉
Ja mam 42 rokov a rovnaku výsku ,počas covidu som sa vypapala na 76 kg..nedokazem sa stravovať podla ziadnej tabulky,diety viem ze nefungujú,Mačingova a podobne veci neznesiem keďze ja milujem maso a celkovo dobré jedlá 😊..takze zacala som tak ze som vynechala uplne večeru,jedavam raňajky a teda bohaté 😊 k tomu kávu,obed mam tiež klasika,žiadne obmedzenie,dam si aj sladkosť ked mam chuť,doobeda aj ovocie..večer uz len pijem alebo dzobnem nieco minimalne..a momentalne mam - 10 kg touto cestou..ide to pomaly ale takto mi to vyhovuje,lebo necítim ze by som sa obmedzovala..pridala som aj pohyb,sem tam si zacvičim cviky z you tubu a pravidelne bicyklujem
Strava - snaž sa aby každé jedlo malo bliekoviny (kuracie mäso, vajcia, Syr, Cottage, mozzarella, tuniak, morčacie mäso, strukoviny), sacharidy (kuskus, zemiaky, ryža, cestovina, chlieb), tuky (olej, syry, vajcia, losos, semiacka..) a vlákninu (zelenina). Nemusíš sa ničoho vzdávať, len vyberaj lepšie potraviny - bielkovinový chlieb, olivový olej, ghee maslo, tuniak vo vlastnej stave, light veci... Zvys príjem zeleniny, ku každému jedlu niečo. Jasne keď si dáš vločky tak si k tomu nedáš papriku ale chápeš co tým myslím. Zdravé jedlo je alfa omega nie len chudnutia ale zdravého tela.
10 000 krokov denne - kľudne 5000 doobeda na prechádzke, 5000 poobede.
Ja by som zaradila kardio 2x do týždňa - korčule, bike, beh, švihadlo
3x do týždňa silový tréning. Keď chceš cvičiť doma, kúp si jednorucky alebo kettlebell
Alebo potom cvič co ta baví. Na yt máš zumbu, pilates, tabatu ale aj silové cvičenia atď.
Ja tym fotkam neverim.Mam 166cm a 67 kg a vyzeram ovela ovela horsie.
@renata1405 Nápodobne. Žeby to bolo tým vekom? 🤔
@renata1405 ma 20 rokov. Kolko mas ty? Vek vela robi. 40+ rocna s rovnakymi mierami plus po detoch popripade uz v menopause nebude (zial) vyzerat ako 20 rocna.
Mne zaberá najlepšie obmedziť prílohy a pečivo a pridať k tomu zeleninu a viac mäska a syrov. Ale ja to nepovažujem za diétu, skôr ako normálnu životosprávu. A samozrejme žiadne sladkosti, len raz denne ovocie (nie smoothie).
@renata1405 ani ja tomu neverim. Mam o 10 cm menej sice, ale vazim 66 a vyzera to o dost horsie. O vek tu podla mna nejde...
@h2 neviem moze byt ale na druhej strane poznam starsie zeny odo mna ktore maju postavy ako 15 rocne dievcata takze je to diskutabilne.O vek podla mna nejde.
@nevenka presne ako pises
@renata1405 Nemyslela som to tak, že staršia nemôže byť štíhla a mať dobrú postavu. Môže. Len ináč tie kilá vyzerajú na mladej babe, ináč na staršej (napríklad vekom ubúda svalová hmota a tá je ťažšia, než tuk).
@yanni o vek tu fakt nejde.zas autorka zle nevyzera podla mna ale poznam vela starsich zien ktore vyzeraju ovela lepsie.
@renata1405 No ale tie asi nevážia 76kg, však?
Nemáš zlú váhu? Alebo fotku spredu? Nejak sa mi nezdá, že máš až toľko.
A kde mas tych 76kg? Lebo pri tvojej vyske by 76 kg malo vyzerat inak 😀
Z hľadiska kíl je to dosť zlé (20kg nadváha) ale z fotky to tak vôbec nepôsobí. Buď sa len vieš dobre odfotit alebo si aj tak atraktívna
@renata1405 pisem, s rovnakymi mierami, ako ma autorka. Čiže 50 ročná zen pri 160 cm a 80 kg nebude mať postavičku ako 15 ročná. Jedine ak tá 15 ročná bude mať 160 cm a 80 kg. A ver; že obe pri rovnakých miera h budú vyzerať inak. Vek nepovolí. To telo vo vyššom veku v prirodzenej forme je jednoducho iné.
Podľa mňa fajn postava, pekná, ženská. Čo by som ja dala za takú postavu ☹ . Keď chceš, schudla by som len pár kíl a potom keď tak trochu spevneniť. Ale ako hovorím mne by to úplne stačilo 😅
Nemáš pokazenú váhu? :D Lebo nevyzeráš na 76 :D
Čo ja viem baby, moja mama má 166 a 66 kg a 67 rokov a vypadá oproti autorke o dosť chudšie. Takže kľudne môže byť. Autorka to má v rukách, prsiach a stehnách.
Ani jedna foto, co si dala, nema vypovednu hodnotu. Kil mas dost. Hlavne ked si mlada baba. Ale kazdy den 3 nove temy na MK o chudnuti? Je to chore. To nestaci citat jednu? Ved kazda chudne rovnako.
tu je odpoved = kaloticky deficit, vacsi vydaj ako prijem
Taka drama to nie je, ale mozno fajn fotky... na kazdom vyzeraju kila inak, co sa tyka stravy, tak nejem cukor po 12tej doobeda (schudla som po porode bezcukrovou dietou mesiac) teraz cukor jem len proste po 12tej uz nie a drzim sa na tych rovnych 50 kilach... mohla by som ist aj kilo dve nizsie (som nizka), ale to pri kojeni nechcem drazdit, zatial je mlieka dost, postavu dotiahnem potom... takze ako zacat? Nekup nic sladke. Nepi nic sladke. Prve dva tyzdne ani mlieko (laktoza) a ani ovocie (fruktoza)... po dvoch tyzdnoch to mozes nasadit nazad (doobeda) ale tiez ziadne extremne prehananie, ten mesiac potrebujes stiahnut cukor prakticky na nulu... brusny tuk tak ide krasne dole..