Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako schudnúť za mesiac...mám 84 kg, 161 cm a problém so štítnou žľazou...viem že je nemožné schudnúť za mesiac. Ale nejaké rady prosím. Ďakujem za odpovede.
zmena životného štýlu - kalorický deficit, pohyb, dostatočný príjem tekutín.
Za mesiac reálne schudnes 2-4 kila a to každodenným cvičením a nízkym príjmom jedine tak iná cesta nieje, takže šup dnes cvičiť a menej jest
Schudneš za mesiac v pohode. Dva kila. PRečo by sa nedalo? Zdrave chudnutie je cca pol kila až kilo za týždeň.
Tak niekomu to padá rýchlejšie, inému pomalšie. Odpoveď poznáš. Znížiť kalórie a pridať veľa pohybu.
Tri roky dozadu som sa tiež dostala do bodu (182cm a 69kg) ze stačí, idem niečo robiť, a navštívila ma črevná viróza a problém vyriešený defacto sám.
@vlcica002 no za mesiac toho moc neschudnes..hlavne nie zdravo..
Ako? Kalorickym deficitom. Ono to nie je raketova veda. A za mesiac schudneš, možno kilo, dve..
Je fakt nereálne schudnúť za taký krátky čas, teda za predpokladu, že máš na mysli radikálne schudnutie. Bez upravenej stravy to však nepôjde, pohyb je takisto v tomto kľúčový, takže ak máš skutočne pevnú vôľu a budeš dbať na tieto veci, tak nevidím problém v tom, aby si schudla.
Ale jasne, že je reálne schudnúť za mesiac. Tak 3-4 kg dáš s prehľadom. Chce to len veľkú sebadisciplinu a pohyb. Otázka je, čo sa bude diať po tom mesiaci. Ak nebudeš pokračovať, nastane jojo efekt.
@vlcica002 nejdem radiť ako schudnúť za mesiac ...pretože je to hlúposť takto nárazovo veľa schudnúť...čím rýchlejšie schudneš tak tri krát tak rýchlo sa ti to vráti ked sa potom začneš normálne stravovať bežne. bud pomaly a zmenou stravovania alebo sa na to môžeš kašlať lebo si iba dodrbeš zdravie a váha sa vráti.
Schudnes aj za týždeň aj za mesiac. Ale záleží koľko potrebuješ. Ja keď som začala chudnúť tak som dala aj šesť kg za mesiac,ale postupne to išlo dolu a potom som mala cca 1-2 kg za mesiac. Teraz som veľa pribrala,neviem čo sa so mnou deje. Priberám cca 3 kg za rok. Odkedy som v robote tak to je už 10 kg,keď si to hodím KT nezjem veľa. Je pravda,že sa tiež liečim na štítnu,ale neviem či to na to zvaliť...
2-3kg mozno..prvy mesiac je najhorsi ked nabehnes na system a rutinu
Prvy mesiac je aj vela prehreskov, nemas nic natrenovane ziadne odbehane km ci nadvihane cinky
Vek, stres, málo spánku, zdrav. stav, všetko možné vplýva na chudnutie. Najprv by som sa snažila upraviť životný štýl a možno ti kilá pôjdu dolu aj samé. Napr. mne sa stačí len pár nocí poriadne vyspať a už tým niečo schudnem. Možno potrebuješ len začať prijímať viac tekutín, možno viac pohybu a možno len si v jedálničku niektoré potraviny zameniť za nižšie kalorické. Určite však za mesiac vieš niečo schudnúť.
Ďakujem veľmi pekne vám za komentáre 🙂
skús prerušovaný pôst (fasting), mne to pomohlo 🙂
@vlcica002 Toto robím dvakrát za mesiac, raz počas splnu a potom ešte raz…Dá sa to zvládnuť…Či mi to prinieslo nejaké zlepšenie neviem, chudnúť nepotrebujem, ale odporúča sa to…Ževraj…🙂
@vlcica002 do tohto by som sa velmi nepustala, pokial si nevyskusala napr. 1 den uplne bez jedla a byt len na vode. Takze ak to nemas postupne natrenovane, tak 36h je na zaciatok vela. Aby sa ti nahodou nestalo, ze potom vyjes celu chladnicku 🙂 prerusovany post je lepsia alternativa pre teba
@vlcica002 nejest. Nic iné nepomaha..Polovičné porcie a tekutiny. Schudnes aj bez pohybu takto.
Ďakujem vám za rady
Neponáhľaj sa tak 🙂 Vo všeobecnosti, nič nejesť a hladovať nie je riešenie. Nastav si reálny a zdravý cieľ a tiež aj zdravý plán a snaž sa ho dodržiavať.
Ak je napr. zdravé schudnúť do 0,5kg za týždeň, tak si to nastav podľa toho a nechci schudnúť 10kg za mesiac. Kvalita je v tomto prípade viac ako kvantita.
Mimochodom, 2 kilečká mesačne dolu s tým, že pravidelne cvičíš, zdravo sa stravuješ, tvaruješ telo, zlepšuješ kondíciu a máš ešte pritom úsmev na tvári, pretože sa nedeptáš hladovkami a podobne, je super.
Stravu treba upraviť tak, aby obsahovala všetky dôležité látky pre správne fungovanie organizmu (tuky, sacharidy, bielkoviny, vitamíny atď. - v správnych pomeroch a zo správnych zdrojov). A množstvo jedla toľko, aby ti to proste kaloricky vychádzalo - teda aby si pri tom príjme chudla a zároveň aj mala energiu fungovať, cvičiť.
Tvoj príspevok však trochu evokuje snahu zapôsobiť na nejakej spoločenskej príležitosti, ktorá sa o ten mesiac má konať :D Rozumiem tomu... ale dbaj aj o svoje zdravie, to je viac ako to, že zapôsobíš.
Mne sa podarilo 6 kil za mesiac s https://www.cajkonjac.cz/konjac-kapsule/
Sama si si odpovedala za mesiac nie. Inak klasika, viac sa hýbať, viac čistej vody, zdravšie jesť. Kalorické tabuľky si môžeš stiahnuť ak sa ti chce s tým babrať. A nič nepreháňaj, zdravé je schudnúť tak pol kila za týždeň nie viac.