Ahojte, mňa to už nebaví....mam 176cm a vážila som pred letom 2024 96kg. Rada jem, cez deň väčšinu času presedím, fitko tak 3x do týždňa, nedá sa povedať že som bola s mojím telom spokojná, ale zas ani vyslovene nespokojná - jediné, čo mi fakt že vadilo, sú moje lýtka. Sú nepomerne veľké k celému telu. Tak som teda hľadala ako schudnúť z lýtok - našla som, že je potrebné schudnúť z celého tela a lýtka pôjdu tiež. Dáva zmysel. Tak som zatla zuby, stiahla kalorické tabuľky a dnes vážim 83kg. Pohyb mám cca rovnaký ako predtým.
Moje miery pred letom 2024 -> dnes. Merané vždy ráno po fitku.
Pas 86cm->79cm
Spodné brucho 108cm->100cm
Zadok 114cm -> 110cm
Prsia 99cm->97cm
Stehno 69cm -> 65cm
Lýtko 45cm->45cm.
Môžete vidieť, že cm pekne klesli všade, až na lýtka. Je mi fakt do plaču, neobujem žiadne čižmy, keď mám sukňu tak moje lýtka vyzerajú ako také dve jaternice...Neviem či ďalej chudnúť, teraz dajme tomu ešte mam nejaký zadok, ale keď pôjdu dole ďalšie kilá, tak zase bude ubúdať z bokov, zo zadku a bude to vyzerať ešte viac komicky...má niekto rovnaký problém prosím? Alebo pomohlo niekomu niečo?
Obrátila by som sa na estetickú kliniku a plastických chirurgov. Máš geneticky daný ten široký typ lýtok a to zmeníš bohužiaľ len takto, ak vôbec.
@lily246 ja sa presne toho obávam že prirodzenou cestou to nepôjde...:( ďakujem za radu
aj keď ako píše @ vanilkovazmrzka, keď to budú svaly tak to asi liposukciou neodstránia...:( no možno sa vyjadrí ešte niekto kto má osobnú skúsenosť
Tiež mám nepomerne široké lýtka a tiež som na nič neprišla. Keď som celkovo schudla trochu schudli aj lýtka ale žiadna sláva. 😞
Aj pri 48kg aj pri 70kg som mala lytka 40cm.
Mam stlpiky co uz😀
3x tyzdenne cvicis posilujes aj lytka? Ak ano su to svaly, ak nie tak smer esteticka klinika.
Máš tam svaly, ja som sa kedysi hanbila za príliš tenké a vo fitku som na lýtka zdvíhala stovky kg a výsledok nula.
Žiaľ tiež sa prikláňam,že to máš geneticky dané..... mám kamošku tá má také litka akoby vo fitness iba litka cvičila samý sval, pritom to nikdy nerobila, žiaľ každá máme iný problém 🙈
Prečo by to nešlo? Máš 176 CM . Schudni na nejakých 66 kg a pôjdu aj lýtka. Stále máš veľa kg na svoju výšku.
Tiež mám také lýtka väčšie a mám 172cm a 60kg ale lýtka sú najhoršie :D no ja si myslím že sú to svaly proste, nemám ich vyslovene že tučné ale niekedy mám aj ja problém si nájsť čižmy a niekedy ani v kontnikovych čižmách to nevyzerá najlepšie. Musím skúšať a hľadať tak aby to aspoň nejak vyzeralo . Nič s tým asi nenarobíme. Genetika
Genetika. Ja mam dane veľmi štíhle lýtka, neviek na nich nabrať sval a keď áno, veľmi veľmi pomaly. Všetky rifle mi odstavali na lytkach, dokonca aj legíny 😅
Kamoška ma zas väčšie lýtka, je chuducka ale lýtka ma proste veľké.
tak ako z lýtok nikdy neschudneš, tak ani bohužiaľ nepriberieš...a ak áno, sú to len vypracované svaly na lýtkach...
@micusa2222 ozaj? Ja som schudla 13 či 15 kg, už ani neviem a lýtka sa mi zmenšili.
Tiež mám hrubé lýtka, a ešte aj členky, otrasné to vyzerá, vzhľadom na to,že zvyšok tela som "kosť a koža".. najhoršie je to v lete, ale už som si zvykla, že som takýto mutant,čo už 🤷
Skus joga, balet, tam sa sval predlzi a nejde do objemu
Vieš čo, asi ťa nepoteším, mám kamošku, ktorá bola tiež trochu pri sebe, schudla, ale lýtka jej ostali. Samozrejme že narástli svaly, ale aj tak ich má dosť veľké.
To nezmeníš nijako. Poznám mnoho žien, čo majú lýtka hrubšie oproti zvyšku tela. Je to genetika. Proste to nerieš. Zbytočne sa trápiš.
Určite sa schudnúť dá, poznám dve baby úplne štíhle ale tie lýtka mali ozaj hrubé a keď rapídne schudli, tie lýtka riadne zoštíhleli. Ja som normálne nechápala aké majú zrazu štíhle nohy.
Nie som si ista ci to bude platit aj u teba, ale mala som v minulosti problem s prilis hrubymi a svalnatymi lytkami (zboznovala som korcule, a toto bol vedlajsi efekt) no a kamoskina sesternica, kt. Uci na ZS telesnu vychovu mi povedala, ze pre to je velmi dolezity strecing po treningu/cviceni.
korejky si pichaju do lytok botox aby mali lytka bez svalov. Ochabnu ti lytkove svaly a zuzia sa ti nohy. Ale neviem ci to niekto robi na Slovensku. SKus pozriet.
Mama ma aké lýtka? Ja som teda geneticky úplná mama. Aj keby to malo byť opačne, že po otcovi.ale myslím, že tam máš odpovedí
Genetika jedine
Samozrejme, ze pokracuj v chudnutí, ide ti to super, len tak dalej.. tu neide len o tvoje lýtka, ale hlavne zdravie a vsetky mozne choroby, pri ktorých nadvaha je vysoko rizikovy faktor. Potom ti budu aj lytka ukradnute, ak nebudes zdrava
Ak sa vyformuje telo, aj lytka sa pohnu a bude celkovy dojem iny, neboj 🙂
Tak asi mas na tych lytkach svaly