Ahojte potrebujem pomoct.chcem schudnut no moje prve tehotenstvo zdrav. problemy a nasledne zlyhanie organov sposobilo ze mam zvacsenu stitnu zlazu no znizenu funkciu,k tomu krcove zily problemy s krvou,atd a k tomu po autonehode zdeformovanu krcnu chrbticu.podstat je v tom ze nesmiem cvicit nijako pretoze staci par metrov na bicykli a chyti ma zachvat(nemozem dychat a odpadnem)mam to prisne zakazane kvoli plucnej embolii(ale nesedim cely den na riti😊som stale v pohybe no nie stylom cvicenia a sportu)a nesmiem dietovat.jem normalne male mnozstva snazim sa jest takmer vsetko zdrave.nejem smazene nepouzivam olej nejem ziadne biele pecivo nejem mucne jedla.prakticky jem stale len zeleninove rizoto cestoviny a kur.prsia na prirodno plus nejaka ta zelenina ovocie obcas ryba obcas vajicka.vaha mi stoji a oblicky stale nepracuju tak ako maju.pijem iba cistu vodu a bylinkove caje.uz neviem co by mohlo zabrat.nemate nejaku skusenost radu typ na nieco co by mohlo rozbehnut alebo aspon povzbudit stitnu zlazu?dakujem
@lubkamihalyova tak s tymto by som sa obratila na nejakeho dietologa,alebo ineho odbornika.
Skus sa poradit so svojou lekarkou,ona pozna tvoju anamnezu,tak by ta mohla navigovat..
A kolko by si potrebovala schudnut?
No ja takych 40kg ale staci mi aj 10 15.no praveze lekari mi zakazali uz aj dychat.neurolog internista gynekolog sa zhodli ziadne diety ziadne cvicenie ziadna fyzicka zataz len oddychovat a jest vsetko v malych porciach.ale takto sa zit neda.samej sebe mi to vadi a uz rok vaha stoji na 95kg.preto by ma zaujimalo ci niekto nevie o niecom co by mohlo nastartovat trocha hormony.trebars s alternativnej mediciny bylinky a podobne
Coffea ja nesmiem vobec diety.pri poslednom pokuse o dietu(a to nebola ani drasticka) ma zobrali na interne
Asi so mnou nebudeš súhlasiť, ale na tvoje zdravotné problémy by som neriskovala žiadne diéty. Poradiť ti nejaké cviky by z našej strany bola trúfalosť, aby sme ti viac neublížili. Chce to buď riešiť skutočne s odborníkom, ktorý sa vyjadrí ku všetkému, čo by ti prospelo. Tu ani jedna v podstate ti nemôžme radiť, aby sme ti k zdravotným problémom nepridali ďalší. Alebo prijať fakt, že máš pár kg naviac a mať sa rada taká aká si. Neviem koľko vážiš, ale mám v okolí moletky, ktoré sú kočky a neviem si ich predstaviť štíhle. Proste sú také aké sú.
@lubkamihalyova
Cerez pekne si to povedala.ide mi hlavne o to nejak povzbudit stitnu zlazu aby sa upravili hormony.citim sa ako 70rocna zenska v prechode aj s vahou by som sa zmierila mozno ale navaly tepla bolesti klbov su strasne keby aspon cyklus sa opravil a navaly zmizli by som bola rada
@lubkamihalyova a prave od toho su erudovany odbornici..
@lubkamihalyova chod na stránku www.chudnutie-ako.sk - naučíš sa, ako schudnúť, schudli podľa týchto zásad ľudia so zdravotnými problémami, aj so zväčšenou štítnou žľazou. Nestačí totiž iba jesť malé porcie, musíš vedieť čo jesť. Postojom tvojich lekárov sa divím, každý kg, ktorý dáš dolu zmierni tvoje zdravotné ťažkosti. Predsa nejdeš držať žiadnu zúrivú diétu, ani nejdeš chudnúť systémom 10kg za mesiac, môžeš ich ale v pohode dať dolu za rok a podľa tejto stránky konzumuješ plnohodnotnú stravu, ktorá obsahuje všetko, čo tvoj organizmus potrebuje, to tiež určite prispeje k zmierneniu tvojich problémov. Určite by som ale každý krok, aj jedálny lístok konzultovala s lekárom, najlepšie ale aspoň s tromi, pretože moja známa, ktorá podľa tejto stránky schudla a váhu si udržiava, bola pred tým u dvoch lekárov a obidvaja jej napriek jej zdravotným problémom poradili diétu absolútne nevyváženú, v podstate hraničiacu s hladovaním!!!! Aj takých lekárov máme....Držím ti palce.
@lubkamihalyova Tak ako píše @anatalia77, tu pomôže len lekár, ktorý je na to kompetentný. Ináč ti rozumiem.
@lubkamihalyova a liecis sa na stitnu zlazu?
@lubkamihalyova myslela som toho dietologa, ze by ti na zaklade zdravotneho stavu vytvoril dietu presne ako potrebujes.
@lubkamihalyova na stitnu zlazu jod, selen a vitamin C. A ratat s tym, ze to bude na dlho. Na roznych alternativnych strankach je o tom dost popisane, aj poznam ludi co maju dobre vysledky, ale neviem, ci by som si trufla riskovat neoverenu liecbu v tvojom stave. Tu stitnu zlazu ti aj nejako liecia? Ak nefunguje tak ako ma, schudnes len velmi tazko.
@lubkamihalyova konzultovala si to s lekarom? Skus skocit za dietologom urcite ti poradi.