Ako schudnúť po pôrode?

10. máj 2023

Baby, dnes som začala deviaty mesiac a váha ukazuje šialené číslo... Nechápem ako sa na mňa nalepilo 20 kíl...pribrala som hlavne do brucha, ale aj do rúk, tváre a stehien...nerozumiem, pritom celý čas jem rovnaké veci v rovnakých množstvách ako pred tehu... Čo robiť po pôrode? Ako naštartovať chudnutie? Veľmi chcem kojiť, ale bojím sa, že to bude len horšie...

rebrambora
10. máj 2023

Hlavne sa ukludni, oddychuj, porod, daj sa dokopy a potom uvidis. Mozno kila pojdu dole same. Teraz rozmaznavaj seba a potom bejbynko. Toto ries az po par tyzdnoch po porode.

lucka12399
10. máj 2023

Vôbec nad tým nerozmýšľaj, uzi si tehotenstvo, tes sa na bábätko a možno to pôjde pekne dole samo po pôrode a keď nie, začneš sa viac hýbať, chodiť na prechádzky atd atd
Ja som pribrala 13 kg .. z pôrodnice som išla o 10kg ľahšia .. sama som tomu nechápala.

evica17
10. máj 2023

ja som bola na tom tak isto, teraz to neries, neporiesis nic, ako vyssie pise oddychuj a potom uvidis, moze to byt aj zadrzana voda, mne tak odislo 6kil len tak, odpuchli nohy a ruky. mne vsetci vraveli ze ako pri dvoch malych detoch schudnem aj bez niecoho, ale nic sa nedialo, este som pribrala viac. no a teraz po roku sa davam do formy konecne, prisiel na to ten cas, konecne mam v pohode spanok, cas aj na cvicenie a planovanie stravy, mozno tebe to skor pojde (ja mam dve deti, pri prvom som po porode uz do mesiaca v pohode cvicila)

nafka0483
10. máj 2023

To teraz neries, kazdy ma iny metabolizmus. Porodis a uvidis, mozno nechas vsetko v porodnici, mozno schudnes az ked zacnes behat za dietatom, mozno schudnes pocas dojcenia a mozno az potom ked zacnes sportovat 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

marca12
10. máj 2023

Nepanikar polovicu kg z pribratia nechas v porodnici a zvysok uz das nejako dolu. Je normalne,ze priberies ved si tehotna. Tehotna zena sa nema co stresovat kvoli kg a to kazdy normalny clovek v tvojom okoli pochopi. Nekladnna seba nerealne ciele. Raduj sa zo zdraveho babatka a vahou sa netrap.

annelise17
10. máj 2023

Nič si z toho nerob, ja som otehotnela mala som 62 kg a išla som rodiť ako 107 kg.. katastrofa, pribrala som 45kg. Teraz som 14 mesiacov po pôrode a schudla som už 35.

autor
10. máj 2023

Ach dievčatá, ja viem, ze tehotná priberá, ze este neviem, kolko nechám v porodnici...ale uz teraz sa samej sebe nepáčim, manžel stále hovorí, ze som krásna a nemam dovod sa trápiť, ale uz to mam nejako v hlave...toto tehu je velmi ťažké pre mna a som si hovorila, ze sa neviem dočkať, ked uz porodim, ale uz sa aj zacinam bat toho, ako budem vyzerať...no nic, nejak to musim prekonať a zvládneme to...ďakujem vam

ivangeline
10. máj 2023

Ako pisu....10kg pojde dole samo. 🙂 A 6ssto nedelie urcite necvic, prechadzky budu stacit. Neskor uvidis, ako na tom budes.

cimage
10. máj 2023

Este si ani neporodila, tak klud. Ja som pri prvom pribrala vyse 20kg a do roka som dala dole 30kg, bez snahy. Kojila som, zmena rezimu a islo to az moc, ale pribrat som nevedela. Pri druhej som pribrala tiez okolo 20kg a tam som si uz davala velky pozor aby som neschudla pod urcitu vahu. Tak klud, vsetko bude v poriadku.

svetlonos
10. máj 2023

Ahoj,
nestresuj aj jed ta chapem. Ja som pri prvom pribrala zo 65 na 79 pri vyske 175cm. Po porode 3 mesiace som sice schudla ale potom znova zacala priberat 🤯 takze este 1,5 roka po porode som mala 73 kg. A to som nejedla sladkosti! Vynimkou bol obcas doma peceny kolac.
U mna teda platilo - pri kojeni neschudnem ani neotehotniem! Realne som zacala chudnut az ked som kojila uz len 2x denne. To uz islo skoro samo. Tak som isla k trenerke, nech mibukaze cvyky na spevnenie postavy a chudnutue, take light. No a ked som sa potesila, ze uz mam 69 kg, teda ide to kradne dole- dom zistila, ze som znova tehotna 🤣
Len ti chcem povedat, netrap sa teraz. Daj si pozor na zivotospravu, neprejedaj sa, netlac do seba sladkosti a pi 2l vody denne. Pokial by si mala zly spanok, aj z toho sa pribera. Tak sa nastav, ze schudnes prinajhorsom az ked dokojis 🙂. A potom ro pojde skoro samo a rychlo.

leniel
10. máj 2023

uplne neopodstatnene obavy. a prestanes ich riesit hned ako porodis - budes mat uplne iny objekt zaujmu, a este sa aj zasmejes nad tymito trampotami. Tiez som pribrala 20 kg, a par dni po porode sa to nijako radikalne nemenilo, ubudli asi 4 kg... ale potom ani neviem ako to za par mesiacov spadlo, uplne samo. ak si to doteraz neurobila, prihlas sa na pripravu na dojcenie, este teraz, aby si vedela co robit od prveho momentu, nespoliehaj sa na rady v nemocnici, zial v 90% pripadov tam radia totalne absurdnosti a bludy. Dojcenie pomaha brutalne palit kalorie 😊 a dlhe prechadzky s kocikom/dietatkom v nosici tiez pomozu 😊 ale hlavne, bud k sebe laskava. Das zivot tomu najdrahsiemu na svete, 9 mesiacov si rastla, mas minimalne rovnaky cas na zotavenie. Daj si cas a podakuj svojmu telu za tuto uzasnu pracu.