Ako schudnúť, keď nemôžem cvičiť?

24. feb 2023

Od nového roka som sa dala na cvičenie, lebo som chcela zhodiť 5 kg. Ako som začala, tak som aj skončila, pretože som stále chorá. Zápal, kašel, nádcha, bolesti hrdla. Stále dookola. Keď mi je lepšie, zopár dní pocvičím a zase som na tom ako predtým. Stravu som si už upravila, obmedzila sladké, alkohol, no bez cvičenia mám pocit, že mi to pôjde pomaly :/ máte nejaké tipy a triky, ako by som mohla schudnúť bez pravidelného cvičenia? Prosím Vás, neraďte mi, že príjem musí byť nižší ako výdaj, to viem. Ja mám stravu pestrú upravenú, len nemôžem pravidelne cvičiť kvôli chorobám.

ropucha6
24. feb 2023

Chudnutie je strava, takze tam vyhovorky nehladaj. Cvicenie ti k tomu len dopomoze, ale kila idu cez prijem.

sella38
24. feb 2023

Ja som schudla 10kg a co sa tyka cvicenia,tak som ani prstom nepohla,lebo ma to nebavilo a nebavi. Stacila strava.

koniarova
24. feb 2023

Chce to čas. Príliš skoro čakáš výsledok.

h2
24. feb 2023

Schudla som cca 10 kg bez cvičenia. Nechudni, keď si chorá.

autor
24. feb 2023

Kilo už mám dole ale chcela som to podporiť aj cvičením. Objednala som sa aj na maderoterapiu kvôli celulitíde a celkom som sa tešila na svoj nový životný štýl 😏

macekovam
24. feb 2023

Stravovanie 8/16...a kalorické tabuľky na dodržanie príjmu a dostatku živín...A pôjde to..

tosomja
24. feb 2023

Kalorické tabuľky. Ty si vynechala sladké, atď, ale koľko toho zješ?

autor
24. feb 2023

@tosomja klasika raňajky, desiata, obed niekedy olovrant a večera. Aj pečivo som obmedzila, vyprážané takisto.. a klasické porcie jem, žiadne prejedačky a jem iba do 18:30 najneskôr.

netti87
24. feb 2023

Ahoj, schudnut bez cvicenia je nezdrave.

Ja, uz roky aj chora aj tehotna chodim do fitness.
Tvoja imunita este musi zvyknut na ine prostredie, ved su tam ine " bakterie " ako v praci alebo v obchode.
Drzim Ti palce.

autor
24. feb 2023

@netti87 nechcem, aby to znelo ako výhovorka. Ja naozaj cvičím minimálne 30 minút denne. Lenže ide o to, že moja imunita je slabá. Keď už som chorá a idem pocvičiť, zhorší sa mi stav. Do fitka ani nehovorím, tam spotená keby som vyšla vonku do zimy, mňa by šľaklo na mieste. Cvičím iba doma, keď som chorá.

viestta
24. feb 2023

Nemusis cvicit do ustvania, ani metat cinkami vo fitku, ani behat kilometre (ano, je to fajn, ale nie kazdemu to vyhovuje), staci rychla chodza, ani kalanetika nie je zla.

h2
24. feb 2023

Keď si chorá, necvič!!!

tosomja
24. feb 2023

Aj ja som si hovorila, že jem klasické porcie. Ale je rozdiel urobiť na raňajky praženicu na lyžici oleja, iné na masti a iné na lyžičke oleja. A tak isto je rozdiel či si dáš k tomu rožok, či dva krajce chleba, či avokádo atď.
Tak isto som si myslela, že veď radšej si dám večer namiesto trojuholníka pizze balík pistácií nie hrsť, ale balík (veď je to zdravé) 🙈 no veď si nahoď do tabuľky čo ješ a uvidíš koľko to má kcal.

lenkahvh
24. feb 2023

Asi si to treba celkovo zhodnotit - kolko merias, kolko vazis, ako dlho si priberala tych 5 kg. Ja som cisty laik, ale zda sa, ze schudnut taku malu vahu je vzdy tazsie ako zhodit 25 kg. Treba sa inak nastavit a viac obmedzit. Dolezita vec je vek, mas po 40tke? Po porodoch? Ako si chudla v minulosti - co ti stacilo, aby si chudla predtym? To, ze vidis na vahe o kilo menej, nemusi znamenat, ze si kilo schudla - zene v ramci cyklu vaha kolise o 1-2 bezne, mozno si len menej pila atd. Chces nejaku univerzalnu radu, ale uz vies ze cvicenie je tych 30% a zvysok je strava. Moja kamoška tvrdi, ze skoro nic neje, ale nonstop nieco zobka. A cuduje sa, preco ma o osem kil viac ako kedysi. Netvrdim, ze je to tvoj pripad, ale asi treba zacat jedlo spisovat a vazit atd, aby to niekam smerovalo.

missviolet
24. feb 2023

staci strava a chodza.... schudla som tak 27kil...

henikap123
25. feb 2023

Tak ako písali hore, chôdzu pridať, ak máš hodinky ktoré ti merajú km tak si ich zapnes. Ide jar. A večer pre televízorom dať na zem podložku a take jednoduche cviky nabrucho a zadok z toho neochories. No a strava. Keď som chcela schudnúť chodila som po obchodoch predstavovala si čo si kúpim keď schudnem. Išla som do mesta sa prejsť, zoo, príroda slúchadla do uši a hudba mi išla. A kilá išli rýchlo dole. 🙂 držím palce

jostiak
28. feb 2023

Pohyb je len cca 20%. Väčšinou je to o strave. Podľa mňa je Tvoja strava chudobná na živiny. Ale ťažko to posúdiť, keď neviem, čo ješ.
Ak by si chcela, napíš mi mail alebo nejaky kontakt na Teba, pozreli by sme sa na to, čo ješ, bližšie 😉

bruna2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bruna2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bruna2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikdenikto
2. mar 2023

Zatiaľ nerob nejaké náročné kardio pri ktorom sa veľmi zadychas. Skúsila by som: chôdza, joga, pilates, kalanetika, su na YouTube videa Walking ať home, to je také ľahké kardio, nejaké posilňovanie pre začínajúcich

palculienka40
3. mar 2023

ahoj môžeme písať súkromne? Mám to podobne. Hľadám niekoho s kým cvičiť aj keď na diaľku.

mamma_miaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nataliapipi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieli
22. máj 2023

Skus pilates doma podla chuti 3-4 do tyzdna 20 minut ked nejdes do fitka, nemyslim stavy v horuckach alebo kasel, ze sa nenadychnes, ale taky stav ani fitko ani uplne zdrava, nie je to nic namahave, pricom by si spalila kvanta kalorii, ale spevnis stred tela, na psychiku troska pohybu tiez dobre padne

nataliapipi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
23. máj 2023

@nataliapipi určite si neschudla vďaka tomu. To by bol každý štíhly 😋 ale chápem, treba zarábať ako sa dá.

marica2023
21. júl 2023

Ja som schudla od marca doteraz za 5 mesiacov 23 kg s ozempicom

18danka
7. jún 2024

@marica2023 môžete mi napísať podrobnejšie ako sa vám tak rýchlo podarilo schudnúť? 😊

h2
7. jún 2024

@18danka Ale veď to píše. Brala ten liek.