Ako schudnúť do operácie?

sunnyfunnygirl
17. mar 2024

Ahojte, potrebujem poradiť od skúsenejších. Do operácie musím schudnúť najviac ako sa za ten čas dá. OP mám o cca 1 a pol mesiaca (po op sa mi chudnutie už neodporúča). Doteraz sa mi za cca rok a pol podarilo dať dolu asi 20 kíl dodržiavaním kal. deficitu a cvičením cca 4x do týždna asi hoďku. Bohužiaľ sa mi pred pár mesiacmi zasekla váha na 63kg a nech robím čo robím nejdu dolu. Keďže sa mi termín op blíži hľadám nejaký spôsob, ako sa z tohto čísla pohnúť nižšie resp. mať najlepšie výsledky, aké sú za ten čas možné. Moj cieľ je dať dolu ešte aspoň 6-7 kíl (aj keď dôležitejšie by pre mňa boli cm v pase ako čísla na váhe). Veľa som čítala o prerušovanom pôste a videla som u veľa ľudí skvelé výsledky. Dodržiavam ho už asi mesiac (16 hod nejem a 8 hod jem) ale výsledky žiadne plus som kg pribrala. Dodržiavam svoj deficit, ako aj predtým, jem dostatok bielkovým, snažím sa jesť zdravo a kvalitné potraviny, sledujem makrá cez kal. tabuľky a snažím sa cvičiť aspoň 4x do týždňa aj keď v poslednej dobe ma to už nebaví a som toho viac frustrovana, tieto posledné mesiace pred op mali byť čas, kedy som sa mala dostať do formy, ale namiesto toho sa mi to chudnutie akosi zastavilo. Viete niekto, čo robím zle? Nejaké rady prosím?

majamat
17. mar 2024

@sunnyfunnygirl aku mas vysku?

sunnyfunnygirl
autor
17. mar 2024

@majamat 161cm

sissy27
17. mar 2024

@sunnyfunnygirl no mozno tych 63kg je tvoja idealna hmotnost a telo ta proste zastavilo. Ono jedna vec je schudnut, druha vec je si to udrzat. Predpokladam, ze ides na nejaku esteticku operaciu a tak ako ti neodporucaju po operacii schudnut, tak ti nebude odporucane ani pribrat. Takze nastav sa na nieco dlhodobo udrzatelne a rataj s tym, ze po zakroku bude tvoje telo vyzerat zase inak.

sunnyfunnygirl
autor
17. mar 2024

@sissy27 áno idem na zmenšenie prsníkov a áno pokiaľ chcem výsledok čo najlepší a aj čo najtrvácnejší nemala by som ani pribrať ani chudnúť...práveže bez veľkých pŕs budem mať zrazu veľké brucho😃 doteraz to tie veľké prsia vyvažovali

simsalabim
17. mar 2024

@sissy27 suhlasim a navyse, nemusi byt dobre telo pred operaciou vytrapit.
@sunnyfunnygirl preco je nevyhnutne, sby di este schudla?

sunnyfunnygirl
autor
17. mar 2024

@simsalabim dr to odporúča pred zmenšením a v čase, keď som bola na konzultácií som mala asi o 10 kg viac, ako teraz a spomenula som, že mám v pláne ešte niečo zhodiť a vtedy povedal, že ak teda plánujem chudnúť, tak určite je najlepšie čo najviac pred op lebo po už by to mohlo v zlom ovplyvniť výsledok. Samozrejme nie je to nutnosť, ale ja osobne ešte nie som so svojou postavou úplne spokojná a teda chcem ešte využiť ten mesiac a pol ktorý mi zostáva🤷🏼‍♀️

majamat
17. mar 2024

@sunnyfunnygirl co najviac ano, ale to ma tez hranice nemozes ist do "minusu". mas urcitu rpirodzenu hmotnost, pod nu ist predsa nemusis. to nema logiku.
a presne ako ti tu pisali, nejake velke chudnutie tiez nemusi byt idealne pred operaciou, elbo lahko sa moze stat, ze nebudes mat dostatocnu vyzivu a regeneracia po operacii bude komplikovana, mozu sa ti rany zle hojit, budes nachylna na infekcie, budes vycerpana viac, ako by bolo dobre a pod.

sissy27
17. mar 2024

@sunnyfunnygirl za mesiac a pol uz extra zazrak nespravis, hlavne nie len z jednej oblasti. Vysnivanych 6-7kg za 6 tyzdnov nie je realne dat dolu zdravym a udrzatelnym sposobom. Byt tebou naozaj sa zameriam na to, aby som si udrzala uz dosiahnuty vysledok a v buducnosti nepolavila zo zdraveho zivotneho stylu a este nieco pojde dolu bez toho, aby to negativne ovplyvnilo nove prsia. Tie sa tiez budu hojit par mesiacov a aj nadalej bude fungovat gravitacia, elasticita pokozky atd, takze budu menit tvar a ulozenie tak ako vsetkom na nasom tele.

majamat
17. mar 2024

ak mas pocit, ze by bolo dobre ubrat sz brucha, tak skus precivcovat cviky na bruchu, nezameriavaj sa zybtocne len na chudnutie, skor na formovanie postavy. je mozne, ez mas svaly na bruchu povolene.

majamat
17. mar 2024

a popritom sa skor nauc udrziavat stabilnu stravu, aby si si vedela hmostnost drzat.

sunnyfunnygirl
autor
17. mar 2024

Ešte som zabudla spomenúť, že posledé cca 4 mesiace chodím do autoškoly a mám z toho celkom stresy...možno, že to má tiež nejaký vplyv🤷🏼‍♀️

milenke
17. mar 2024

@sunnyfunnygirl A čo tak operáciu odložiť ? Ako mať nervi stresi s toho … a nejde tu o to že len schudnut hoc ako silou mocou…myslím že veľa žien si neuvedomuje že tu postavu si urdrzat tiež neni sranda …

sunnyfunnygirl
autor
17. mar 2024

@milenke uvažovala som už aj o tom, ale na tu operáciu čakám už rok a mám zaplatenú zálohu niekoľko sto eur, ktoré by mi už nevrátili (ani pri zrušení op ani pri presunutí termínu, v papieroch mám písané, že nie je možné presunúť riadne dohodnutý termín) čiže s tým už nejdem nič robiť. Pokiaľ už neschudnem ani gram nič sa nedeje, nebudem mať kvôli tomu depresie alebo čo len som chcela, čo najefektívnejšie využiť ten čas, čo zostáva.
Čo sa týka udržania hmotnosti, súhlasím, udržať si váhu je tiež veľká vec. Človek nikdy nevie, nemám v pláne sa nejak prejedať alebo čo, dlhodobo sa zameriavam na zdravšiu stravu a varim si jedlá, ktoré sú síce zdravšie, ale zaroveň také, čo mi chutia, takže s tým nejaký problém nemám. Nemám ani nutkanie sa nejako prejedať, ohľadom cvičenia cvičím rada lebo čo sa týka napr kondičky vidím strašnú zmenu k lepšiemu a nemám v pláne v budúcnosti prestať cvičiť aj keď je mi jasné, že po op budem nejaký čas bez toho. Je pravda, že v posledej dobe som z toho celého dosť frustrovaná, ale nezanevieram na to. Človek nikdy nevie, čo sa stane, ale dúfam, že váhu si po op udržím. Ďalšia vec, ktorá ma bude motivovať je aj ten samotný výsledok operácie, ktorý si nebudem chcieť pokaziť.

hruska94
18. mar 2024

Ja by som vyhľadala nejakého odborníka, trénera, výživového poradcu (nie predajcu jeho produktov) v tvojom okolí. Takého, čo riadi fitko, kruhové tréningy a pod. Vypýtaj si recenzie na niekoho v tvojom okolí. Možno stačí nabrať trochu svalov a dať postavu pekne do formy. Neviem či cvičíš sama, ale chcelo by to zmenu, nakopnutie, motiváciu. Je skvelé, čo sa ti doteraz podarilo. Keď budeš mať znovu nechuť, zlé myšlienky, spomeň si, čo všetko si už zdolala. 👏
Porozmýšľala by som aj nad nejakou lymfodrenážou, kavitáciou alebo niečím, čo je dostupné v tvojom okolí. Len pre ten oddych, detoxikáciu, regeneráciu. Nechaj si poradiť od niekoho, kto sa tomu venuje a rozumie. Držím palce, už teraz máš byť za čo na seba hrdá. 😉

sunnyfunnygirl
autor
18. mar 2024

@hruska94 ďakujem za rady😊 skúsim pogoogliť...áno doteraz som cvičila iba sama doma