Dá sa schudnúť aj malými krokmi, aby to bolo dlhodobo? Niečo ako zmeniť životný štýl. Podarilo sa mi už viackrát v živote schudnúť tak, že som mala prísnejší jedalníček a do toho sa viac hýbala. Lenže vždy potom prišlo niečo, že som napr. dva týždne nemohla cvičiť, tak som si odvykla a potom sa mi už nechcelo znova začínať. Tak som teraz na to skúsila ísť inak. V januári som obmedzila pečivo. Menej si sladím kávu a čaj. Snažím sa vypiť viac čistej vody ako som pila predtým. Na večeru sa snažím nejesť veľa, radšej viac zeleniny. Viem, že to je asi málo, ale myslíte, že keď budem s týmto pokračovať, tak sa dá aspoň niečo schudnúť? Či človek musí aj cvičiť? Jesť pod bazál by som nevydržala.
No musis cvičiť ja tiež nezvládam jesť málo kalórií radšej si zamakam 3-4x do týždňa, a presne ako píšeš, chytím soplik a už som opustená na dva týždne a potom sa ma mi nechce začínať, lenže od januára som odhodlaná neopustat sa a cvičím aj keď mám pocit, že umieram únavou to má aj preberie po 10 minútach
treba si nájsť to svoje a vydržať. Ja som radikálne zmenila živ. štýl. Hýbem sa každý deň - keď len rýchlochôdza do práce - to je cca 50 min. Ke´d nie je veľmi zlé počasie. Okrem toho chodím cvičiť, alebo si doma zacvičím. Strava - nič so m neprestala jesť. Dám si aj sladké ale zmenila som jedálniček. Pridala viac zeleniny, polievok - tie roky nezahusťujem. Kávu pijem iba čiernu alebo s mliekom bez cukru. Sladké nápoje žiadne. Pečivo minimálne, nekupujem polotovar y - doma varím - čínu, indickú kuchyňu, kopu zeleniny, mäso, strukoviny, cestoviny používam väčšinou ryžové. Mliečne živočíšne väčšinou nahradím rastlinnou alternatívou. Našla som si veľa receptov miesto našich klasických ako rezeň, segedín, múčne jedlá, Jasné, dám si občas aj tie - veď pre rodinu i ch varím ale gro mojej stravy už netvoria.
@kolieskova232
@zuzubb007
To ste ma nepotešili 😕 Pre mňa je cvičenie ako za trest. A to som ich skúšala už mnoho. Nakúpila si rôzne pomôcky a prístroje a vždy to bolo len o tom, že som stále sledovala kedy to už skončí. Flákala som to a tak. Čakám kedy už bude pekná jar, že ma to aspoň bude viac ťahať von na prechádzky, že aspoň tým pridám viac pohybu. Ja som si veľakrát radšej odpustila jedlo, akoby som ho potom mala spáliť cvičením.
a čo tanec?
@ibatanecnica no tancujem si akurát sama pre seba, napr. pri upratovaní. Tancovanie podľa videí ma nebavilo. Ja si myslím, že s pohybom všeobecným problém nemám. Po meste všade chodím pešo. Akurát, že to nie je prísne cvičenie. Problém bude asi v jedle. Jem síce domáce jedlá. Neobjednávame. Ale presne to, čo si písala, že si napr. nahradila cestoviny. Také niečo chcem už dlho. Aspoň pár takých potravín/jedál nahradiť nejakou zdravšou alternatívou, lenže bývam s mamou. Ona pracuje v obchode, takže nákupy potravín má na starosti ona. A keď som jej aj vravela, že by sme mohli miesto normálnych cestovín skúsiť špaldové, aspoň zistiť aké sú, tak mi len povie, že to je drahé a peniaze odo mňa si nevezme. A ja nemám až také finančné možnosti, aby som si robila osobitne pre seba nákupy. Lenže ona mi potom trikrát za deň povie, aká som tučná a mňa to trápi. Pritom si neuvedomuje, že jediný človek, ktorý kupuje jedlo je ona. Ja sa nestravujem nikde tajne, že by som preto priberala…
tak áno je to drahšie. ale dcéra potrebuje bezlepkové, takže u nás sa kupujú aj také. Tak si občas spravím. Špaldové tiež nie sú nejaká náhrada. Čo sa týka chudnutia. Ale obávam sa, že bez pohybu to nepojde. Telo treba aj spevňovať , aj kvôli zdraviu mať nejakú kondičku, ohybnosť. Ja kupujem v akcii ovocie, zeleninu a iné potraviny a podľa toho varím. Skús aj strukoviny zaradíť. Alebo si daj niečo na spôsob delenej stravy.
ked nemas problem s chodenim, tak zacni tak, ze si stanovis denne urcity pocet krokov a tolko aj prejdes... daj si tych 10 000 krokov na zaciatok. Cvicit sa ti nechce, ani nic podla videi, ale pohyb mat musis... tak toto by bola cesta, tie kroky
Mňa tiež nebaví kadečo cvičiť, ja som sa našla v jumpingu to si skúšala?
@zuzubb007 skúšala som švihadlo a to bola hrôza, potom som si hľadala cvičenia bez skákania. Najviac som zvládala také tie na štýl kde sa striedajú veci ako zakopávanie, pár drepov, krúženie rukami… Lenže aj keď som sa pritom unavila a spotila, tak to ani po týždňoch nemalo žiaden efekt, tak ma to vždy demotivovalo. Potrebovala by som nejaké poriadne kardio, lenže jediné, čo ma baví bez toho, aby som nonstop neodrátavala kedy to už skončí, je chôdza. Lenže to by som musela chodiť asi 20 km, aby to pomohlo 😕
@lulana79 10 000 by som časovo nestíhala, ale budem sa snažiť chodiť, čo najviac
Tak jumping máš asi najvyššie kardio naozaj preto to cvičím, keď chces chudnúť tuk tak treba cvičiť minimálne 20 minút vo vysokom tempe a tep musí byť nad 130, čiže tuk len tak schudnes, prechádzky ti podľa mňa nepomôžu tak isto ako cvičenie 10 minút denne nemá vyznam
@zuzubb007 presne tak, prechádzky sú nič, možno ešte tak rýchla chôdza v tom rýchlom tempe ale aspoň hodinku. Párminutové krúženie rukami je ozaj nič
alebo skús walking at home na youtube. rôzne časové úseky 15min,20min, 45min. A môžeš si chodiť aj za zlého počasia.
ja som schudla 42kg a drzim vahu jedalnickom a . kazdy den chodza 90minut (lebo mam sedave zamestnanie, inak by som nenachodila nic). Pod 1650 kalorii neviem fungovat (iba v dni, ked dlhsie spim a pod, vtedy staci aj menej). Vseobecne sa hybem v rozmedzi 1600-1900 kalorii (prestriedam kalorickejsie, menej kaloricke dni) a da sa tak v poho fungovat.
@zuzubb007 mne prechadzky schudli 42 kg, z BMI 40 na 25... doslova len jedalnicek a prechadzky. tep mavam 110-130 a 90min vkuse kazdy den = na terajsej nizsej vahe spalim takto 350kalorii prechadzkou. pri vysokej obezite som spalila rovnakou prechadzkou 650
Všetko, co si budeš zapisovať a sledovať a bedlivo evidovať, ta skôr ci neskor bude demotivovat, ze si akurát uzenies nekonečný jojo efekt. Ale pozor, niekto je výslovne takýto typ, ale tebe toto evidentne nepomáha a nebaví ta to.
Strava je základ, pohyb je len na spevnenie. Ale chudne sa vzdy a vzdy v kuchyni. Samozrejme ze trener a isnta ti bude hovoriť niečo iné, lebo vsak marketing. Cestoviny su mega tucne, pečivo je tucne, zemiaky a ryža detto.
Zároveň su to najlacnejšie potraviny a zasýtia. Ale pribera sa z nich, hlavne ak nie je žiaden pohyb, alebo nepravidelná strava, alebo priveľké porcie alebo v kombinácii s červenými masom alebo sladkým.
Ak chceš schudnúť tak treba vypracovať jedálniček any si chudla bez toho aby si to nosila v hlave. A pohyb taky ktorý baví. Ale základ je v jedle a v hlave predovšetkým.
skus si rozlozit (rozporciovat) spravne tanier, chudnutie je z 80% o stravovani, no pokial tam nie je pohyb ktory by tie kalorie spalil tak bohuzial. ono staci aj ked nemozes cvicit skusit nieco jemnejsie joga,pilates. a aj ked sa ti nech vzdy je lepsie odcvicit 10 minut aspon nieco (mozno len rychlo HIITKO) ako nic.