Žienky pomôžte ako schudnem aspoň 30 kg na operáciu žalúdka nechcem.ist,mam za sebou 4 pôrody,neprebieha sa aj tak som tučná. Neviem co zo sebou.beruem.lieky na psychiku ale neviem ako schudnut
@elizabet173 aj ja by som ti poslala IP ale nejako sa nedá 🤷♀️ tiež by som trosku potrebovala nakopnúť s tým chudnutim
@elizabet173 prosím ta ja neviem si stiahnuť tie kalorické tabulky
@arivederda ja som teraz v procese chudnutia a prvý krát sa mi darí chudnúť, ak potrebuješ kľudne napíš správu poradím ako začať
Ale ako tie tabulky funguju?
Ako vypocitam nejake hotove jedlo?
Kazdu potravinu zvlat?
Ci ako?
Vobec nechapem princip...
Ako vypocitam,kolko maju zeleninove cestoviny,ci polievka,ci gulas,mäso...
@osky Nahadzuješ si tam potraviny a gramáže, potraviny si vyhľadáš v zozname, presne podľa značky, príp. zoskenuješ čiarový kód.
varené jedlo je trošku komplikovanejšie, ale nie je to žiadna veda. v aplikácii kalorické tabuľky si vytvoríš "moje jedlo", nahádžeš tam všetky suroviny v surovom stave. po uvarení odvážiš všetko (ja si na papier poznačím, aby som nezabudla). potom odvážiš svoju porciu a vypočítaš, koľko je to % z celku a tak si to poznačíš do tabuliek.
napr. ja som večerala tortilu plnenú zmesou z mletého mäsa, fazule a kukurice, k tomu ľadovú šalát. tortilu a šalát som si nahodila do tabuliek samostatne. tej uvarenej zmesi bolo spolu 2063 g, moja porcia bola 190 g. vypočítala som si 190/2063=0,092=9,2%
je to ľahšie, ako sa zdá. ja som mala tabuľky stiahnuté v mobile vyše 3 mesiace, kým som sa odhodlala ich vyskúšať. zaberie to nejaký čas, všetko si vážiť, ale stojí to za to.
@osky musíš každú jednu potravinu vážiť, to je základ. Každú lyžičku oleja co použiješ, kávu keď vypijes, mlieko co si do nej dáš. Proste absolútne všetko. A musíš jej zjesť len toľko, koľko ti tabuľky dovolia, aby si naplnila denný príjem. Príjem ti tabuľky vyrátajú samé, keď ich správne vyplnis.
Ja som šla na vitabox. Dôvod ako Ty. Len 20 kg po druhom pôrode. Osobne si neviem predstaviť vážiť denne jedlo a počítať kaloricky príjem. Ale asi sa to dá tiež.....
@martinka13 da sa to v pohode. Ja uz ficim na KT viacej ako rok. Kazdy vecer (pripadne rano, ak nestiham) si nachystam jedlo na dalsi den - trva mi to mozno 20/30 minut.
@veronikaszabova
a koľko si schudla?
@mondolina -30kg. Ale dlhsie uz len udrzujem. Aktualne sa drzim na 49kg
@elizabet173 kolegyňa mala v pohode, schudla okolo 30kg a hladná nebola. Preto som si to dovolila napísať. A co sa tyka toho varenia, su to rychlovky, pri kazdom chudnuti sa väčšinou vari zvlášť. Mačingova ma program na viac ako na mesiac, po dodrzani vidiet výsledky
@elizabet173 ty si ides vzdy svoje.
Segedin s morcacim, ale nie je segedin 😄 ak mas domacnost kde sa varí ako sa má😁 pd
Zapisovať si jedlá, kontrolovať príjem, začať chodiť na prechádzky a ono to pôjde, len nemôžeš chcieť zmenu hneď, bude to síce trvať, ale neboj sa, bude to stáť za to.
@elizabet173 zo zaciatku rychlo - odvodnila som sa. Potom priemerne 2kg mesacne.