Dobrý deň , prosím vás poraďte ako účinne schudnúť a netrapit sa , už som skúšala veľa diét a všeličoho ale nevydržala som není to nič premna 😕 potrebujem schudnut aspoň tých 5kg .. Mám 56kg ale na moju výšku to je veľa aj to je namne vidieť..chcem aspoň teraz cez leto dosiahnuť svoj cieľ ..takže čo vám najlepšie pomohlo a bolo to účinné? A za aký čas ..vopred ďakujem za každú odpoveď ☺️
jednoznacne 2-3 hladovka resp post je najlepsia cesta, cize nechat zaludok, aby sa poriadne stiahol a nosit obtiahnute oblecenie. Potom zacat s tabulkami, max prijem do 1000 kcal a jest mozes co ti chuti mozes aj sladke ale musis malinko jest, porcia do dlane.... Alebo zacni s polovicatymi porciami. Dalej 8 hodin spanku a prisna pravidelnost v jedeni v urcitej hodine. Mimochodom, este som nepocula o chudnuti bez bolesti a odriekania.
jest normalne, ziadne diety - ale byt v kalor. deficite (pozor nie pod bazal), hybat sa, vyvazit stravu, prijimat dost bielkovin, vlakniny, obmedzit cukry (a tuky).
a chce to cas, co clovek naberie na seba v priebehu rokov, neda dole lusknutim prsta
stačí kalorický deficit cez kaloricke tabuľky si píš príjem výdaj a ak si v mínuse budeš chudnúť 🙂 ja som schudla 15kg ja som dokopy schudla 40kg a naj sa mi osvedčilo aj z dlhodobého hladiška byť len v mínuse a na udržanie byť na 0 🙂
Ja som kalorickymi tabuľkami za trištvrte roka schudla 25 kg.vobec nehladuj jem všetko len menej všetko si vážim a zapisujem.pre mňa nie je lepšia cesta schudnúť a teda to som prešla asi všetkými diétami .ale každý sme individuálni .zas 5 kg nie je nič hrozné cca za mesiac a pol by si to mala mať dolu
Každý týždeň je tu 12 takýchto tém. Myslíš, že teraz bude úplne iný postup, ako v predchádzajúcich témach?
Prerušovaný pôst.
Treba zistiť príčinu, prečo nie si schopná dodržať svoj plán. Možno je zlý plán alebo je tam niečo iné, čo ťa brzdí. Môžeme sa o tom porozprávať ak chceš súkromne.
@barborachors Ja by som sa chcela spýtať na ten pôst. Včera som začala. Ako by mal taký pôst vyzerať a ako často do mesiaca? Ďakujem pekne
Hlavne sa prosim ta neriad kalorickym prijmom max 1000 kalorii 🤦🏻♀️
Pohyb kazdy den, kaloricke tabulky, poctive zapisovanie vsetkeho, co zjes/vypijes a proste nepresiahnut denny limit kalorickeho prijmu, ktory ti vyrataju na zaklde TVOJICH prametrov tie tabulky.
@januska12323 Zdravím, to je aký? Ďakujem
Skus napisat, ako vyzera tvoj jedalnicek. Napr. vcera co si jedla? Vcitane zmrzky a roznych mlsiek.
@barborachors batola ma prijat 1200 kalorii, neexistuje, aby dospely clovek prijimal do 1000, velmi nebezpecna rada. tolko zjest mozno par dni pri traviacich tazkostiach napriklad, ale dlhodobo je to cista sialenost. doslova lacienti na lozku ci v kome spalia viac nez tisicku uz len chodom organov. a aby autorka vedela, ze sa to da aj normalne, na 1600-1800 kaloriach som schudla 34kg, samozrejme kvalitne makra - dostatok bielkovin, vlakniny, pri chodzi 10 000 krokov a viac denne.
@barborachors tvoja rada je naozaj šialena, ano je to cesta ,že schudne ale rýchlosťou blesku ma kg späť a ešte aj naviac. Ako bolo vyššie spomenuté 1200kcal je príjem pre dieťa
@sunyrose nastavíš si koľko hodín z dňa ješ a koľko nie. Napríklad ja mám teraz 16/8, 16 hodín nejem a 8 áno. Raňajky, desiata, obed, olovrant a potom už nič (ak sa podarí) niekedy to poruším. Ale tým, že sa snažím mať na pamäti kedy už nejem viem sa ukecať na niečo menšie. Zatiaľ som schudla 2 kg, okrem jedenia som nič iné nemenila.
@barborachors ty si jej poradila snad vsetky nezmysly v jednej odpovedi 🙄🤦🏼♀️
Vsetky mate v niecom pravdu ... 🙂
Zisti si svoj bazalny metabolizmus. Kaloricke ti ho vypocitaju. Priklad ti vyjde napr. 1600kcal. Na schudnutie o 2kg mesacne potrebujes znizit denny prijem o 500 kcal. Na 1200 kcal. Nikto ale nehovori, ze toto MUSIS dodrzat kazdy den. Das si 2-3 dni znizene 1200kcal a 1-2 dni si das normalny prijem 1600kcal. Zase dva dni menej,... Tak si telo postupne zvykne. Ty nie si stale hladna a zhadzovanie sa iba natiahne na dlhsiu dobu, co je aj zdravsie. Na spalenie 1kg tuku potrebujes ubrat 6700 kcal. Ak mas hlady, jes beznych 1600kcal, kludne mozes obcas aj prestrelit 1 v tyzdni na 2000kcal. Potom si nascitas dni s -500kcal, prenasobis ich, vies si vypocitat, kolko kg tuku si spalila. Cista fyzika.
Pri 1600 kcal si drzis svoju vahu. Ked pridas do toho pohyb, tak chudnutie zrychlis a mozes si dovolit aj pridat na prijem energie.
Ked si das tanier pokrajane paradajky, uhorku, struhany eidam 30%, tak porcia ma 100kcal. Mozes zjest 12 tanierov a stale chudnes, lebo to ma dokopy 1200kcal. Das si 6 tanierov skombinujes s protein drinkom, tuniakom, kur.prsiami,... a si na 1200 kcal. Ale das si strednu pizzu, ta ma 1000kcal a o 3 hodky si hladna.
Takze tajomstvo ej v pocitani kal a kludne si davat cheat days, ale neprekracovat v nich prilis casto svoj bazalny metabolizmus. Potrva to 2-3-5 mesiacov, ale vysledky sa dostavia.
Nájdi si to, čo tebe vyhovuje. Na každého platí niečo iné. Len príklad, moja sestra musí jesť viac krát denne malé porcie, ja jem medzi dvanástou a šiestou večer, stíham tak dve, občas tri jedlá, v ktorých musia byť všetky živiny, medzi tými jedlami žiadne vyžieračky. Áno. Sú jednoduché pravidlá, ako v prvom rade kalorický deficit, bez toho to nejde. Obmedziť sladké, obmedziť jednoduche sacharidy, jesť viac vlákniny, bielkovín, striedať silové a hiit cvičenia... ale tú správnu cestu si musíš nájsť sama.
Teória je jednoduchá, prax trošku horšia 😉🤣
@stanulienkat "kazdy tyzden 12 tem..." Lebo ide leto, dovolenka a plavky su zrazu male. :D
Ja som od zaciatku maja zacala cvicit.
Milujem „normalne „ jedlo takze premna zmena stravy a pocitanie kalorii neprichadza do uvahy🤣
Ja robim tak ze namiesto 2 zemli si dam jednu,namiesto sirup vody si dam cistu vodu , namiesto keksu ovocie ,taka Jemna uprava.
Dosiahla som svoj ciel chcela som len 3 kg schudnut😊 a cvicim brucho a zadok
Vitabox
@petamich ked som pozerala Garyho Taubess su v jeho knihach štúdie o nepodstatnosti kaloriii ale krvny cukor musi byt stabilný, on hovori, ze priberame rovnako ako zvierata s cukriv a sacharidov ludia to vedeli už v roku1880 ze z pečiva a ovocia štíhli nebudu treba živočíšny tuk
kaloricky deficit 🙂 nic ine a ucinnejsie neexistuje - takze zjednodusene bud sa viac hybat alebo menej jest (tym nehovorim, ze hladovat)