Ako schudnúť 20 kg za rok?

kami170
7. sep 2016

Ahojte slečny, boli sme s priateľom v lete na dovolenke a keď som videla svoje fotky v plavkách hned som ich musela vymazať lebo som sa nemohla na seba pozerať. Rodičia mi vraveli aby som schudla ale ja som sa nevnímala ako tučnú až do dovolenky. Na internete som už veľmi veľa googlila, čítala... ale je toho veľa neviem čoho sa mám chytiť. Už pred dvoma rokmi som začala chudnúť kde som do stravy dala veľa zeleniny a začala som cvičiť a behať. Lenže ja som sladkožrút a bez sladkého nevydržím dlhšie ako tri dni.. po 10 mesiacoch neúspechu (2kg dole) som šla na letnú brigádu kde som schudla naraz do mesiaca 6kg lenže po príchode do školy som nabrala dvakrát toľko. Opäť som sa zaťala a začala cvičiť lenže som si zlomila nohu a odvtedy žiaden pohyb iba v práci. Potrebujem pomoc :O Včera som opäť bola behať ale chcem schudnúť už naozaj ! Preto vás prosím o každú radu ;)
Vopred veľmi pekne ďakujem ;)

nivea777
7. sep 2016

@kami170 kolko vazis ked chces schudnut 20 kg?

dominika6
7. sep 2016

@kami170
Tvoj priatel s problem nema tak co si taka zufala...

ika_ba
7. sep 2016

ahoj, chce to upravu stravy, obmedzit biele pecivo, vyprazane jedla, udeniny, cukor, ked sladke, tak kvalitnu horku cokoladu, ale len kusok za odmenu a pridat pohyb, najlepsie nieco co ta bavi, ja som schudla po porode cca 14 kil, cca 1,5-2 kila do mesiaca

kami170
autor
7. sep 2016

@dominika6 je to kvôli mne.. pretože sa necítim dobre a moja kondička je mizerná

kami170
autor
7. sep 2016

@ika_ba moja strava je úplne bez pečiva ak teda je nutné tak len dajaký čierny chlieb alebo celozrný rožok, horkú čokoládu milujem takže v tomto problem nemám ;)
tiež v mojom jedálničku nechýba : orechy, zelenina, ovocie, citronová voda a pitný režim je podmienkou dokončeného dňa

dominika6
7. sep 2016

@kami170
Ja som zavisla na sladkom a radsej si dam cokoladu ako maso...alw ten pohyb je najucinnejsi..chodit co najviac peso a nejest po 18.00 ...pi vela vody a vyluc vyprazane jedla...na zaciatok by ti to malo pomoct..

liz_lemon
7. sep 2016

@dominika6 pohyb vobec nie je najucinnejsi, najdolezitejsia je strava
a chodit peso je nic, treba chodit do fitka
nejest po 18? iba ak chodit spat o 20, inak je to dalsia blbost, akurat budes hladna, posledne jedlo sa je cca 2 hodiny pred spankom

kikanik
7. sep 2016

@kami170 Ahoj. Veľmi odporúčam kúpiť si knihu Najedzte sa do štíhlosti od Antónie Mačingovej. Mala som obdobie, keď som sa prestala kontrolovať, čo jem a veľmi som pribrala. Bez čokoládky som nevydržala ani jeden deň. V tejto knihe sú jedlá s receptami (väčšinou zeleninové ale je tam aj mäsko, polievky, neskôr cestoviny), ktoré keď ješ, neobmedzuješ sa množstvom. Zješ koľko vládzeš. Musíš to ale samozrejme všetko dodržať a nepridávať si iné ingrediencie. Keď máš chuť na sladké, dáš si oriešky s medom. V druhej časti diéty sú aj domáce sladké koláče (samozrejme tých nemôžeš zjesť pol plechu 🙂 ) Diétu som držala 2 mesiace a schudla som 6kg. Necvičila som, len turistika a bicykel. Potom som ju prestala držať ale kilá sa mi vôbec nevrátili. Až teraz (keď som tehu, to by som len vyjedala takže zatiaľ +2kg). A dobré je keď sa do diéty pustíš s niekym, kto to tiež potrebuje. Ja som tak začala s maminou, spolu sme tie jedlá varili a keď sme mali neodolatelnú chuť na sladké, podporili sme sa navzájom.

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
renata9
8. sep 2016

ja som 20kg schudla za cca 5 mesiacov........................zvýšila som príjem bielkovín a sacharidy dala na minimum a išlo to samo,dokonca bez cvičenia......................skús to......................držím palce

briketa
8. sep 2016

@joplinka12 len k tomu behu. Ostatne je 👍🏻. Ked mlada zeba pruenernej vysky na 20kg nadvahu, behom urcite nezacinat aby neskoncila s poskodenymi kokenami, clenjami atd.... Zacat najvhodnejsie nieim ako plavanie, aqua beh a podobne.

briketa
8. sep 2016

Velmi sa ospravedlnujem ale nedava mi to moznost opravit preklepy 😂. Skratka s takou nadvahou treba zacat plavat, nie behat aby si neodpalila kolena! @joplinja12 s ostatnym suhlasim

martinka13
8. sep 2016

Nechcem robiť reklamu, ale mne pomohol vitabox. Po pôrode plus 30 kg. Do roka som bola na pôvodnej váhe. Pohyb žiaľ nemám takmer žiadny, teda ak nerátam behanie okolo deti a po záhrade 🙂

tinulka174
8. sep 2016

Ja som začala,hlavne stravou a to veľa, veľa zeleniny...
Nabehla som na pravidelný tréning v posilke 2x týždenne a teraz + beh...
So sladkosťami sa treba rozlúčiť, a ak máš chuť tak niečo malé do 12h...
Dôležité je aby si večer papala ale len niečo ľahké zeleninu,cottage syr a nešla späť po najedení skôr ako po 3h...
Nikdy však nenechaj svoje telo hladné!!!!
Mne sa to podarilo mám z 85kg 65kg...
Dôležitá je dôslednosť a pravidelnosť a hlavne pevná vôľa 🙂

bjeremiasova
8. sep 2016

Ja som schudla 30 kg za 3 mesiace. Nejedla som nic v com je muka..maximalny prijem bol 1500 kcal a furt som bola na ihrisku.

adeli79
8. sep 2016

pridaj sa k nám do skupiny, tu to riešime zdravou formou
https://www.modrykonik.sk/group/8605/

0silvia0
8. sep 2016

@renata9 ako vyzerá telo po schudnutí 20 kg bez športovania? Nie je ochabnuté? Podľa mňa spevniť telo pri chudnutí športom je dosť dôležité... len sa pýtam, ja chudnúť nepotrebujem...

bjeremiasova
8. sep 2016

Ja som vobec problem nemala nikde ovysnuta koza nic ale ani moc strie nemam po tehu

ivuska027
8. sep 2016

@kami170 napis prosim kolko vazis a tvoj denny prijem. Rozpis sem jeden den, co realne jes, lebo je mozne, ze hladujes.

tarvika
8. sep 2016

Ahoj, zavisi to od vela faktorov. Kolko teraz vazis, ake percento z toho je tuk, aky mas zivotny styl, kolko mas casu na varenie atd atd... idealne je mat na mieru pripraveny jedalny plan a pridat k tomu nejaky pohyb.

natalym
8. sep 2016

Vypásla si sa postupne tak aj schudnúť musíš postupne.

monhla
8. sep 2016

@0silvia0 Vyzerá to divno. "Schudla" som z tehu ženy na žienku po pôrode hneď cca 8 kg potom za mesiac zvyšné 4 kg a kým som sa nazačala znovu trošku hýbať, tak to nebolo ono.
Teraz po tretej som ešte normálne necvičila a hoci mám iba o cca 5 kg viac ako chcem tak to nie je ono. Hoci kg "sedia ešte v norme" mojej výške aj tak nevyzerám "dobre". Určite mi je treba spevniť zadok, stehná, bruchu - následok pôrodu.

0silvia0
8. sep 2016

@monhla no veď to, podľa mňa schudnuté telo nikdy nebude také ako schudnuté a spevnené telo, to musí byť poriadny rozdiel. Ale určite závisí aj od typu postavy.

renata9
8. sep 2016

@0silvia0 vôbec ho nemám ovisnuté,chudla som pomaly a koža sa sama prispôsobila/mám od prírody dobrú elasticitu asi/,akurát troška ruky ale to sa dá prežiť 🙂

0silvia0
8. sep 2016

@renata9 tak to máš šťastie, ja mám asi od prírody horšiu elasticitu kože, mne zostala ochabnutá koža na bruchu po druhom tehotenstve a to som cvičila pred aj po... mne počas tehotenstva narástlo len obrovské brucho, nikde inde som nepribrala a tak som aj dopadla..

kattrin5
8. sep 2016

Nejest a cvicit😁

kami170
autor
8. sep 2016

@natalym však som napísala že rok.. nechcem schudnuť hned do mesiaca 🙂

biokozmetika
9. sep 2016

problém môže byť spomalený metabolizmus. keď máš spomalené trávenie tak aj pri zmene stravy je problém schudnúť. mne veľmi pomohol detoxikačný pobyt (dovtedy som aj pri zmene stravy a pravidelnom intenzívnom cvičení schudla len veľmi málo). odkedy sa telo prečistilo, kilá pomaly idú dole (dodržiavam stravu a pravidelne cvičím naďalej)- za 6 mesiacov cca 10 kg ale viem, že jediné čo naštartovala organizmus a celý proces chudnutia bol detox. Ak máš motiváciu a pevnú vôľu tak to dáš, držím prsty! 😉

annie89
27. sep 2016

Ahojte, kočky 🙂
cvičeniu sa venujem už veľmi dlho 🙂 a na svojom fitness blogu sa delím o kopec rád a nápadov na zmenu k zdravšiemu životnému štýlu či motivácii cvičiť. Možno Vám niečo z toho pomôže. Prípadne sa ozvite, rada Vám poradím... s cvičením, s jedálničkom, s akýmkoľvek problémom 🙂 http://pinkironlady.sk/

leon20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz