Ako schudnúť?

mirusa30
2. feb 2012

zdravim, viete mi poradit ako schudnut?

eri28
2. feb 2012

podla mna najlepsie sport, potit kila a trosku spestrit papanie viac zeleniny, ale urcite jest pravidelne casto a velaaaaaa pit tekutin 😉

mia258
2. feb 2012

5-6x denne malé porcie jedla, 2-3 litre čistej vody alebo nesladeného čaju. Nič sladké, slané, mastné. Vymeniť biele pečivo za celozrnné. Pohyb aspoň 3x týždenne.

Mne najviac pomohlo rátanie kalórii 🙂

mirusa30
autor
2. feb 2012

@mia258 dakujem za odpoved....moj problem je ze malo pijem, a pri malej nnei cas na fitko, ale asi budem musiet to poriesit.....postrazi muz...

nikika33
2. feb 2012

zmeniť spôsob stravovania, nedržať diétu, lebo to sa nedá dlhodobo - mne sa veľmi osvedčilo stravovanie podľa "norbi update" - viac v téme : https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/norbiho-update-ako-sa-vam-dari/
alebo http://www.update1.sk/index.php

lucka1987
2. feb 2012

@mirusa30 https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/chudnutie-po-porode/ je tu vela tem o chudnuti... je fajn ked znizis prijem kalorii a zvysis vydaj.. to je prva rada.. urcite ziadne hladovky, mensie porcie a castejsie, vela zeleniny, a prvy krok velmi jendoduchy je skus denne vypit tak min3 litre vody najlepsie cistej, lebo ani caj ani mineralka nie su vhodne

mia258
2. feb 2012

@mirusa30 ja sa snažím aspoň do 2litrov denne vypiť, ale niekedy mi to tiež nevyjde...
A ja som schudla 8-9 kíl bez cvičenia, len s úpravou stravy, takže to pôjde aj bez toho. Veď chodíš s malou aj na dlhšie prechádzky nie? To máš tiež pohyb 😉

tweetinka.co
2. feb 2012

ahojte... ja som dala dole okolo 60 kg 😅 "iba" uprava stravy a cvicenie...

mirusa30
autor
2. feb 2012

@mia258 ano chodime vonku stale...musim obmedzit hlavne sladke.....a upravit stravu..kamoske sa podarilo dat dole 15 kil tak musim sa aj ja posnazit

mirusa30
autor
2. feb 2012

@tweetinka.co gratulujem.....musela to byt drina ale urcite to stalo za to

damiankad
2. feb 2012

@tweetinka.co 60 kíl?? fuha za aký čas a aký je tvoj jedálniček a životný štýl teraz?? čo ta motivovalo?? ja sa neviem nakopnut :((

mia258
2. feb 2012

@mirusa30 aj ja som si dala také predsavzatie, že zhodím ešte na 60kg. Teraz mám 67 😒

tweetinka.co
2. feb 2012

@mirusa30 ked je z čoho chudnúť, tak to ide ľahko... Horšie je zhodiť tých pár kg.. (do 10-tich) ako takú veľkú váhu... 😉

tweetinka.co
2. feb 2012

@damiankad to boli asi dva roky, cca motivácia - extrémna nadváha, oblečenie (že som si nemala čo obliecť, iba také "staršie modely" - teda, nebolo si z čoho vyberať, iba to, čo oblečiem.. a moj terajší životný štýl - som vegánka/makrobiotička a milujem šport 😉

tosomja
2. feb 2012

Ahojte,
ja kým som neotehotnela, veľa som športovala (korčule, turistika, bicyklovanie) a problém je v tom, že veľmi málo jem (pijem dostatok tekutín - hlavne čistú vodu). Za deň(zjem málokedy raňajky, obed vždy len jeden chod a večer len ovocie. Po pôrode mi vôbec na šport nezostal čas, ani odložený steper som nemala kedy vytiahnúť. Za rok a pol som pribrala skoro 10kg a neviem sa ich zbaviť. Aspoň 5 kg keby chcelo zmiznúť....nedarí sa, hoci som oprášila "domácu posilňovňu" (steper, švihadlo, rotačný kruh, pomôcka na brušáky...), no proste som z toho smutná. Hlavne z brucha potrebujem zhodiť. Poraďte niečo - hlavne nie diéty, lebo nemám z čoho uberať (sladkosti nejem), na "zoštihľujúce" prípravky z lekárne veľmi neverím a sú aj dosť drahé....

zuzikkaa
2. feb 2012

@tosomja no v prvom rade si uprav stravu,,nemyslim dietu... JES MALO a telo si preto robi zasoby,,ked este k tomu aj trochu sportujes... 😨 😨 😨
takze urcite sa naprogramuj na ranajky + dalsie 4 jedla kazde 2 -3 hodky

tosomja
2. feb 2012

@zuzikkaa no...to som skúšala, a pribrala som automaticky na týždeň ďalšie kilá...ale možno po dvoch týždňoch sa mi bude ľahšie chudnúť keď budem pokračovať so športom...či? A koľko denne mám cvičiť, napr. steper plus brušáky?

zuzikkaa
2. feb 2012

@tosomja samozrejme ze najskor trochu priberies,,telo si teraz robi stale zasoby lebo sa boji ze mu nedas 🙂 a preto si musi zvyknut na ten pravidelny prisun potravin a postupne to zacne fungovat...hlavne treba jest rozumne a tak zdravsie a tie ranajky su fakt dolezite !!!
najlepsie mas aerobne cvicenie,no minimalne 45minut - lebo tuky sa zacinaju spalovat az po 20min ,brusaky by som dala na zaver 😉

tosomja
2. feb 2012

@zuzikkaa no to mi je jasné, že telo si robí zásoby a keď mu dlho nedám, tak si ich schováva na horšie časy 😅 😅 ...cvičím počas Tel. novín, takže skoro hodinu a už dva týždne a nič...ani gram dole. a brušáky (300 zhybov) a tiež nič.

zuzikkaa
2. feb 2012

@tosomja no skus tu stravu upravit aby sa telo nastartovalo na ten pravidelny prisun

tosomja
2. feb 2012

@zuzikkaa potom dám vedieť, že koľko som pribrala a koľko som schudla 😅 dííík 🙂

zuzikkaa
2. feb 2012

@tosomja ok,,napis potom 😅 ale nestresuj,,kludne moze trvat aj mesiac kym sa ukazu vysledky

tosomja
2. feb 2012

@zuzikkaa nieee, potrebujem do apríla zhodiť aspoň v páse...no ale musím byť trpezlivá, veď nejde o život - zatiaľ 😀

adriana7
2. feb 2012

@mirusa30 , základom je pitie čistej vody, ráno na lačno treba vypiť niekoľko pohárov čistej vody, nakopne ti metabolizmus, do 15 minút si na veľkej a hneď máš motiváciu, keď sa odvážiš 😉
...neviem, či ešte kojíš, ak nie, skús jesť počas dňa minimálne 55% surového ovocia a zeleniny, nemusíš nič rátať, ani sa obmedzovať, ale ak dodržíš tento pomer, kilá pôjdu dole
...dosť výrazne sa dá schudnút, ak na čas vylúčiš kysnuté veci, chlieb, buchty, cestoviny z bielej múky...skús si robiť chlebíky z nekvaseného chleba, nie polystyrénové umeliny, ale knekebrot (majú aj celozrnný v lidli za super cenu)
ako píše @tweetinka.co - aj ja som vegetariánka, nepijem mlieko, v sezóne som aj vitariánka...nikdy som nepribrala z ovocia (to sú riadne bludy), jedz ho kľudne bez obmedzovania, ovocie má veľa organickej vody, ovocný cukor, nebudeš sa cítiť hladná
...ja cvičím denne takú zostavu, čo mi vyhovuje, polovica sú spevňovacie a polovica naťahovacie cviky, čo tým chcem ale napísať je, že si musíš vybrať to, čo ťa bude fakt baviť, necvič to, k čomu máš odpor, ak rada plávaš, tak len plávaj (ja sa napr. na cvičenie teším, malá sa po mne váľa, je to zábava)
...keď ma večer chytí mlsná na sladké, chrúmem kapustu alebo kaleráb (chutia sladko), mrkvu (budeš mať aj zdravé zuby), orechy, sušené ovocie
...a hlavne...choď do toho s tým, že isto schudneš, iné si ani nepripúšťaj, ja ťa tu vidím v júli o 20 kíl ľahšiu, fakt!

sweetsuzi
2. feb 2012

mne pomaha stranka www.stobklub.cz , je tam program sebakoučing a ten ti presne vypocita podla toho aky ciel chces dosiahnut, kolko by si mala jest a v akom zlozeni. Zapisujes si co si zjedla a mas tak prehlad co este mozes. Je tam niekolko dobrych a poucnych clankov, skus sa na to pozriet, mozno ta to zaujme.

sante81
3. feb 2012

@mirusa30 z vlastnej skusenosti viem, ze treba doplnit denne tekutiny aspon na 2l., nie vzdy mi to islo - riesila som kazdu hodinu aspon deci vody a potom som uz bola sama od seba smadna a ziadne sladkosti, s tym som bojovala asi tyžden,ale pri pevnej voli sa dá všetko. a jedávam zarovno so synom- hlavne teplé jedlo a kazdy den polievky a rozky som vymenila za chlieb - pomohlo aj to ze som ovocie jedla len doobeda, ako desiatu, lebo večer ked som bola len na 3 jablkach, tak si telo ulozilo aj ten cukor z nich. učinok sa dostavil hned po mesiaci, dala som dole to čo som sa snazila cvičením po večeroch - brusaky, ale nemalo to ziadny učinok. drzím palce a najma penvu vôlu

danu
3. feb 2012

@mirusa30 skus pouzit vyhladavac na temu chudnutie, najdes velmi vela tem