Ahojte. Pohyb, cvičenie, pobyt v prírode, úprava stravy, veľa zeleniny a ovocia, je veľmi dôležité pri chudnutí, inak to nejde. Ja som v kaloricky h tabuľkách amatér, takže skúšam to len tak sama od oka. Začala som cvičiť, cardio cvičenie, hiit, takto vydržím cvičiť polhodinu v kuse bez prestávky.
Teda najprv si dám 10 minút rozcvičku, potom cvičím kardio alebo hiit,, pri tom sa najviac zapotím to je asi tá polhodina +-... Potom si dám cicky ktoré mam zamerané bud zadok, brucho, boky alebo chrbát na 3 série, to je tak 20- 30 minút a potom 5 minút strečing...
Čo sa týka stravy jem 5 x denne, medzi tým pijem hodne vody, vypijem za deň 3,5l vody (nie vždy, niekedy aj viac či menej), zeleninu zbožňujem aj ovocie, takže som ho častejšie zaradila do jedálnička, čo sa týka obedu, nemôžem si vyberať alebo variť 3 druhy, takže dávam si menšiu porciu, k tomu hodne zeleniny.. Keď varím poozuviam olivový olej, menej solim, cukor som vymenila za med ale to už dávnejšie... Pijem iba čistú vodu, keď mám možnosť tak 100% džúsik.. Denne mam vyše 10000 krokov.. Čo by ste mi ešte poradili nejaké finty, rady co môžem zmenit... Budem veľmi vďačná za rady.
@sadkoni práveže hladná niesom.. Ten dzusik mam raz, za uhorský rok :D inak 24/ pijm vodu aleb osi spravím bylinkový čaj
a potrebujes vobec chudnut? To ak mas rezim co popisujes v uvode, tak musis vypadat ako top modelka.
ten dzus ti ani neublizi 😉 k otazke - ak si v KT amater, skus si dat skontrolovat, alebo sama si skontroluj ci mas udaje spravne, vzhladom k tvojej vahe, vyske, aktivite atd. - je tu skupina Cesta k mojej premene alebo ak mas IG odporucam sledovat a pozriet si videa od tabulkarka a podla toho nastavit… mozes (ale nemusis) mat zle prijem nastaveny a to je cely problem… zaklad je vydaj > prijem… potom to ist musi… dost zalezi aj z akej vahy ides atd., ak mas nizsiu vahu, nemusi to ist vobec tak rychlo ako by si si predstavovala a chcela
Presne ak robis vsetko ako si napisala musis chudnut raketovou rychlostou
Základ chudnutia je mať väčší vydaj ako príjem. Ak sa nevyznáš v KT je tu aj skupina, kde ti vedia baby pozrieť, či to máš dobre nadstavené.
Davaj si hit treningy to znamena kratke dynamicke teeningy 20 minutove a castejsie a presne je to tak vacsi vydajnako prijem a doplnat vodu a minerali, obmedzit zemiaky a skrobove jedla lebo potom ti pride ze si neschudla pretoze budes mat vodu pod kozu, stravu maj vyvazenu a minmalizuj jednoduche cukry a dzus by som si nedaval teda skor cistu vodu a ovocie v pevnej forme, sportu zdar
znie to vsetko ok, este by som si na tvojom mieste par dni nahadzovala jedla (odvazene) do kaloricketabulky.sk a skontrolovala si tak velkost porcii, ci nejes prilis vela (aj zo zdravych jedal sa pribera, ked su porcie privelke.) teda ak pri tomto vsetkom, co si napisala, nechudnes.
@kittykat22 kiežbych som sa jej podobala 🤣 aspoň trošičku...
Tak potrebujem to, dosť som pribrala, a aby som sa dostala na potrebnú váhu síce potrebovala by som aspoň 15 kg, no kiežbych aspoň 5kg schudla.. Takto intenzívne cvičím mesiac a pol, takže keď to bude 2 mesiace tak sa znovu vážim a zapisujem, po meriam zapíšem.. Civicm pre seba, je to pre mňa hodinka pohody, pokoja, chvíľku sama, niekedy so synom keď sa akože pridá :D
Ďakujem všetkým za rady,
@kittykat22 AK má taký režim. Podľa mňa nemá. Pri snahe o štíhlosť a následne zotrvanie v nej je najdôležitejšia komplexná a trvalá zmena životného štýlu, čo v sebe zahŕňa zmenu stravovania a pravidelný pohyb.
Ja tiez chudnem po porodoch, zapisujem do KT a cvicim kazdy den 20 min cardio a ide to dolu...skoro kilo za tyzden. Zrejme zjes vela kalorii aj ked sa snazis jest zdravo.
A kolko uz chudnes a kolko potrebujes chudnut? To co pises je ok, kaloricke tabulky a tam si zapisovat potraviny ktore zjes. Ale co sa tyka jedla, to ze jes 5krat denne, to nie je nutnost, jedz tak aby si nebola hladna, nie ze teraz mi to casovo vychadza aby som sa najedla ja neviem 3ti krat z 5 tich a je to. Hlavne treba byt trpezlivy a zodpovedny v tomto.
Daj sa do skupiny Cesta k mojej premene, tam nájdeš veľa príspevkov ohľadom KT, aj na YouTube sú videá ohľadom toho ako si ich nastaviť, zapisovať jedlá
mas to nastavene moc pekne 🙂 vydrz s tym co si napisala a bude to skvele 🙂 vela ludi neschudne prave preto, ze nevytrva. Nenechaj sa odradit ked nebudes moct, nebudes stihat, dieta bude chore. Ked to pojde zase sa vrat do rezimu a bude to super. Uvidis 🙂 v lete budes v plavkach kocka c. 1
Drzim palce ❤️
Suhlasim, mas to fajn nastavene a toho sa treba drzat, lebo si myslim, ze je spravne si nastavit aj take kroky alebo body, ktore budes vediet dodrziavat, nedavaj si toho na seba prilis vela.
ziadny zazracny napoj nepomoze…
Tiez kazdy den cvicim chodim behat robim kardio a jem polovicne porcie. Ale nic som neschudla skor o kilo pribrala
Co robim zle?
Najlepsie je doplnit toto vsetko co robis o nejaku proceduru. Mne sa nedarilo schudnut z bokov a chcela som ist na liposukciu, ale 2500€ je celkom dost a jeden doktor mi odporucil kliniku, kde to robia s takym strojom, tak som skusila, vobec ma nic nebolelo, ani pradlo som nenosila ani modriny, nic.. a som spokojna -10cm z pasa. Ak si z ba, tak odporucam, volaju sa Nani Clinic
Ešte toho džúsiku by som sa zbavila a pokračuj takto ďalej. Ono chudnutie nejde z jedného dňa na druhý, to trvá, ale keď vydržíš myslím, že to pôjde.
Dôležité je aby si nebola hladná, aby ťa neprepadali vlčie hlady.