Ako sa zdravšie stravovať?

tinaslukaskom
18. máj 2022

Ahojte viem, že sa táto otázka opakuje niekoľko krát, ale poraďte mi ako sa zdravšie stravovať, ja som dva mesiace po pôrode (kojim) chcem sa začať zdravšie stravovať a ak by sa tým dalo aj schudnúť bolo by dobre, len vôbec neviem ako začať , nechcem robiť nič čím by som mohla ohroziť kojenie alebo znížiť tvorbu mlieka(chcem kojiť co najdlhsie) Mate niečo odskúšané? Pozerala som aj na fitrecepty.sk alebo tinkine recepty, skúšali ste také recepty? Dá sa tak aj schudnúť? Ďakujem za každú radu.

deti95060810
18. máj 2022

kojením som vždy schudla... daj tomu čas ešte pár mesiacov...

tinaslukaskom
autor
18. máj 2022

@deti95060810 ja som kojenim veľmi neschudla ani pri prvom, až možno po 2 rokoch som sa dostala na celkom prijateľnú váhu kojila som rok aj osem mesiacov, ale vtedy mi to ani tak nevadilo, len teraz sa cítim zle, aj pleť mam takú... no horšie ako v puberte. 🙄 tak som myslela, že možno tou stravou by sa mi polepšilo.

petamich
18. máj 2022

@deti95060810 kojenim som neschudla ani deko (maly ma 10M, uznavam strava by sa dala vylepsit), ziak nie kazda je ten jednorozec, co kojenim schudne a menstruaciu dostane o dva roky 🤷‍♀️

autorka: u mna najviac pokulhava pravidelnost, niekedy sa cely den nezastavim a nejem a potom vecer to dozeniem a zial este unava, kedze moj maly nie je velky spac ani cez den ani v noci 😬 ide to trochu dolu ak sa snazim jest pravidelne a v ramci moznosti spat v noci dobre a cez den dlhe prechadzky (obcas beh ale teraz ako idu zuby...)

loliki
18. máj 2022

@tinaslukaskom Teraz si matka. Staráš sa o dieťa, kojíš, tak nemysli na diéty. Normálne jedz, čo ti chutí, čo dieťaťu prospeje, hlavne nech ste zdraví.

lindusss2016
19. máj 2022

@tinaslukaskom tazko poradit, ako jest zdravsie, krd nrvieme, ako stravujes teraz

lululilien
19. máj 2022

U mňa pomáhajú tri veci. 1. Pravidelnosť v stravovaní - sladké raňajky, ovocie, obed, olovrant, večera (5jedal denne). 2. Veľa pohybu. 3. Pred spaním nejesť. Ak ta vecer chytí mlsná, napi sa vody a chod spať. Telo je unavené a pýta si cukry. Ja chodím do postele s deťmi a v posteli si čítam kým nezaspím. PS: poviem jeden recept, veľmi chutný a jednoduchý, do veľkého hrnca daj variť vodu, keď bude vriať, hod dovnútra kusy kuracieho masa, môžu byt aj stehná, cca 20 minút variť na malom ohni, skontrolovať, keď bude mäso hotové, dáš na tanier, rozkrajas, malinko osolís, poleješ oliv.olejom. Toto jeme na večeru so zeleninou a chlebom. Vodu nevylievať, máš vývar na napr. talianske rizoto.