Ako sa zbaviť prejedania sa?

24. jan 2022

Ahojte, viete mi poradiť ako sa zbaviť prejedania sa? Ako náhle sa dostanem do stresu, paniky, zlej nálady hneď to idem za jesť... Velmi ma to trapi hlavne potom ako si uvedomím že som zbytočne pojedla veľa jedla v návale emócií... Žiaľ to he niečo ako keby mi v ten moment vyplo v hlave a uvedomím si to až po.. Čítala som rôzne články ale neviem.... Viem ze nikto mi nepomôže len ja ale ak by ste mi vedeli poradiť bola by som moc vďačná

zuzubb007
24. jan 2022

Toto mam a ja a teda radu na to nemam, viem aj cvicit aj vsetko ale ked mam prepinac idem jedno cez druhe

majamat
24. jan 2022

veru neporadim.
tiez obcas neviem kedy mam dost. ked mam niekedy strasnu chut na nieco, neviem sa zastavit, vtedy si hovorim, ze nech, nevadi a potom niekedy lutujem, aj ked som sa odnaucila lutovat. nema to vyznam, aj zajtra je den a ked uz to prezeneim, tym ze sa budem tym stresovat, je to horsie.

ja som mala uz celkom velku nadvahu, roky sa pokusam schudnut. prakticky odkedy som dospela. hoci sa mi neikedy schudnut podarilo, postupne sa moja horna hranica posuvala vyssie a vyssie.
po 20-tke sa mi hmotnost splhala pri vyske 164cm na 65cm,c o som sa pokusala dat dole. podarilo sa mi to, ked som bola nezamestnana.
potom okolo 28r som mala vahu okolo 73kg, schudla som 14kg.
potom mi vaha isla postupne hore a pred tehu som mala opat okolo 72kg, po tehu 80kg a este som dalej priberala na 87kg. potom sa mi podarilo dat dole na 80kg.
a dalej som priberala az som sa postupne vysplhala an 95kg. zacala som presne pred 2r chudnut s tym, ze cez sviatky vzdy priberiem aj 5kg, hmotnost mi kolise, ale teraz mam okolo 75kg. mala som uz 72,5kg, ale sme po sviatkoch.
snad sa mi podari opat nastartovat a pojde to dole.

andy57
24. jan 2022

skus pravidelne jest,aby si nebola hladná, a ked ta to prepadne, radsej sa chod von prejst, alebo zacni cvicit, alebo niečo robit.

mikadooo
24. jan 2022

Hmm a nedá sa to "ošáliť", že ješ veci čo ti neuškodia? Napríklad šalátovú uhorku na kolieska, alebo aj dve tri osem? To je samá voda... Nemám žiaľ skúsenosť s týmto🤷

majamat
24. jan 2022

otazka sice nebola o chudnuti,a le casto sa to spolu spaja. preto o tom nieco napisem.

co mozem povedat, ze chudnut je udajne lepsie na jar, moze byt skora jar. slnecne obdobie, ekd je viac svetla nas viac nabija, sme silnejsi.

tiez je treba zacat chudnut v obdobi po ms, lebo hormony su svina. tie nam dokazu urobit skrt cez rozpocet.

ja som pred 2r zacala tak, ze mi uz byvalo blbo, palila ma zaha, bola som jak sud. vtedy som mala aj problem s patovymi ostrohami. a urobila som to, co mi radil internista a zacala som s chudnutim od januara 2020.
velmi dolezita rada, pokial sa da:
- treba chudnut s niekym, ten druhy chudnut nemusi, ale musi chudnuceho podporovat. je to fakt vleka pomoc.

2021 po sviatkoch som sa nevedela nastartovat a rozbehla som sa az v aprili. dufam, ze tentokrat to pojde skor. c co mi pomohlo?
- velakrat som zacala s chudnutim a vydrzala som 2-3dni a porusila som dietu. pred rkom v aprili som urobila take rozhdnutie. ked to dokazem vydrzat 2-3dni, tak skusim tyzden, co to spravi. akoze rozum mi hovoril co to spravi. dobre som vedela kam to povedie, az vydrzim. po tyzdni dokaze ist vaha celkom fajn dole - u niekoho to moze byt aj o 1kg. ide dole vaha, precisti sa traviaci trakt - creva nei su tak preplnene a uvolni sa aj zadrzana voda v tele. preto to moze byt aj celkom pekne cislo na vahe, hoci ja som tolko nikdy za prvy tyzden nedala. a ked sa takto pohne vaha dole, to je celkom slusna motivacia a nastupi euforia. potom to bolo pre mna uz ako droga. vazila som sa casto, denne islo dole okolo 100g, co ej celkom fajn.
v maji som si nainstalovala Kaloricke tabulky a mala som este lepsi prehlad o tom, kolko zjem.

misisika
24. jan 2022

Skús mať vždy očistenú mrkvu v miske a nejaké jablko. Neutlmí to pažravosť ani zďaleka,ale kým sa tvoj chrup popasuje s tvrdou mrkvou, tak sa môžeš ukľudniť alebo si uvedomiť čo sa deje a možno po ďalšom jedle nesiahneš. Mne to pomáhalo ale mrkva musí byť nachystaná hneď zrána 😁 Ešte skús nejakú dobu piť chróm, vyrovnáva hladinu cukru alebo glukózy v krvi a človek nie je až taký pažravý.

anavianavi
24. jan 2022

Nedržala si niekedy v minulosti diétu? Ja som sa s tým pasovala roky. Niekoľko rokov som držala diétu a zrazu som sa nemohla udržať a prejedala som sa. Aj keď prešlo množstvo času od diéty a už som nepociťovala vlci hlad, stále som sa prejedala ako píšeš príležitostne. Bojovala som ako sa dalo, zajesť najskôr zeleninou, cvičiť, zavolať niekomu, keď to na mna príde. Nič nepomáhalo. Až som si povedala, že na určitý dlhy čas, nebudem jesť absolútne nič, čo nie je zdravé, ale doprajem si dosýta zdravej stravy. Ryza, zemiaky, ovocie, zelenina a obilniny boli základ a jedla som toho na kilá. Žiadne obmedzovanie, aký bol apetít, taká bola porcia. Bezne som zjedla za deň 2 kg zemiakov pre predstavu alebo 300g neuvarenej ryže so zeleninou a ovocím. Po dlhom čase sa to úplne upravilo. Vôbec sa neprejedam už roky a takto sa spravujem doteraz, keďže mi to vyhovuje. Nikdy som však na váhe výrazne nepribrala, max bol + 5 kg a teraz som naspäť na 55kg. Nevzdávaj sa, bojuj a dopraj si zdravie fyzické aj mentálne.

vanda323
24. jan 2022

Ahoj. No ja to mám skôr psychického pôvodu.
Strašne mi aj váha kolíše, raz som už taká chudá že mu ľudia vravia že už to až nezdravo vyzerá, a potom sa začnem tak prejedať že katastrofa...samozrejme že mám už aj celulitidu. Proste keď som nervózna v strese zajedam to....potom plačem že prečo som toľko jedla....ni bojujem stým ale.velmi ťažko.

hipuska
24. jan 2022

Pitný režim dodržať. Alebo miesto jedenia popíjať čaj, vodu. Často ide o "rituál" že jem. Tak si urobiť z toho rituál, že pijem

veronikaszabova
25. jan 2022

Ked to na teba pride, daj si pohar vody s citronom. Zamestnaj hlavu niecim inym. Ak je to ozaj na nevydrzanie, bez von, nebud v dosahu potravin, na ktore mas enormnu chut..
Trebasi stale vraviet, ze si silna, ze to das. Drzim palce ❤️

vandicka7
25. jan 2022

Skus pit zakazdym ked budes mat na nieco chut, to zaberie zakazdym alebo ked budes taketo mat tak sa chod von prejst a prestane ta to bavit 🙂

kotvickaa
25. jan 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

vola sa to emocne jedenie a da sa s tym trochu pracovat aj ked to nie je prave jednoduche

monicka14
18. apr 2022
Používateľ monicka14 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od monicka14.

Ppzri fb skupinu emocne jedenie a vyziva,barbara sviezena