Ako sa zbaviť ovisnutej kože na bruchu?

fronculka
11. apr 2014

ahojte, som po porode a neviem co ako ako na ovisnutu kozu. ci jej neako pomoct aby sa stiahla alebo to pojde samo. maminky pomozte uz sa nato pozerat neda 🙂 a tie co ste mali strie na brusku ako vyzeraju teraz? su tak priserne ako to bolo po rode alebo ciastocne zmyzli, vidno ich az tak? dakujeeem 🙂

mrka2
11. apr 2014

tak ja mam 2 deti a taaazko mi to ide z toho brucha dole. aj cvicim a nejako nevidim zlepsenie, ale isto sa to zlepsi, tvoj maly je este malinkyyy, to sa urcite zlepsi. strie sa mi urobili,ale vybledli,urcite nie su take fialove a viditelne. neboj nic. uzivaj si maleho,vsetko ostatne pocka 😉

isabella_fly
12. apr 2014

brusko a maternica sa ti stiahnu a zmensia ak budes dojcit (dojcenie pomaha zavinovaniu maternice) a schudnes z brucha, ake co sa tyka ochabnutej pokozky, tak tam zazraky necakaj, uz bude stale oslabnuta, ale nemyslim, ze ti bude ovisat, iba bude slaba... strie nezmiznu, iba vyblednu, ale pokial ich nemas nejake extremne mnozstvo, tak ani v bikinach to nejak extra vidiet nebude

cmulinko
12. apr 2014

@fronculka mas 4 tyzdnove dieta.Nie su to troska prisilne reci,ze sa uz na tvoje brucho pozerat neda.Dufam,ze to nemyslis vazne a nie si jedna z tych zakomplexovanych mamiciek.Dufam,ze si normalna baba,ktora vie velmi dobre,ze 4 tyzdne po porode nemoze ocakavat postavu akoby sa nic nedialo celych 9 mesiacov s jej telom.

fronculka
autor
12. apr 2014

@cmulinko samozrejme ze ju neocakavam krasnu hned teraz ale raz ju peknu chcem mat a preto chcem s tym zacat co najskor!

cmulinko
12. apr 2014

@fronculka mna len zarazilo to velmi kratke obdobie od porodu a tvoje obavy o postavu.Uz som tu nejaky ten piatok,ale este som sa nestretla s takou ktora by len po 1 mesiaci riesila brucho a strie a mal by z toho obavy az take,ze sa na to neda pozerat tak preto ma to prekvapilo.Mozno su tu aj ine co to tak skoro riesili akurat mne sa prihodilo ako prvy pripad citat teba.Tak drzim palce nech si znova v tele v akom chces byt.

isabella_fly
12. apr 2014

@cmulinko mna to praveze vobec nezarazilo... zena je kratko po porode hormonalne tak rozhadzana, ze ju dokaze rozhodit aj uterak spadnuty na zemi... kazda si to odreve a oddepkuje po svojom 😉 praveze podla mna takto kratko po porode su normalne aj daleko absurdnejsie veci, ktore sa zenam liahnu v hlavach 😉 a ja som to napriklad riesila, ale v svojej hlave a sukromne (nie na mk), ked som sa na seba pozerala do zrkadla, ze juuuuj, toto hadam nie 😝

@fronculka neboj, budes ok, teraz je telo rozbombardovane po tehotenstve, ono sa to casom vsetko spravi, postupne sa zacnes aj normalne stravovat a popri babatku sa lahsie aj riesi zdrava strava, ked zavadzas prikrmy a o rok nebyt nejakej tej strie, tak ani nebudes vediet, ze si bola niekedy tehotna 😉

fronculka
autor
12. apr 2014

@isabella_fly konecne niekto kto poradi normalne a neposudzuje co ako preco naco zaco 🙂 dakujem povzbudenie uplne stacilo nato aby som si na krasu pockala 🙂

sisa.b
14. apr 2014

@fronculka skús sa inšpirovať na tomto blogu http://mojetelo.blogspot.cz/p/jillian-michaels.... Nikki začala takmer hneď po pôrode. Ja som v pôrodnici čítala v nejakej brožúre o cvičeniach hneď na druhý deň po pôrode. Samozrejme to bolo len nejaké precvičovanie prstov na nohách, žiadne prehadzovanie činiek 😀 Ale všetko je dobré, čo ťa dokáže pozitívne navnadiť 🙂 Tiež držím palce.
Inak ja mám deti 4, kožu vyťahanú ako vecheť, aj keď pravidelne cvičím, strie už po prvom pôrode aj na miestach, kde by si nehádala. Nikdy to už nebude ako pred materstvom, ale vždy to môže byť lepšie, než je to dnes 😀 No keď pozriem na deti, tak strie nie sú dôležité 😵

vravkasolivajka
14. apr 2014

Ahoj fronculka, presne tak ako vravia mamičky. Mám už 11 ročnú dcérku a pri nej som mala 80 kg a hneď po cisárskom som sa zobudila na JIS-ke a sestrička ráno vbehla s potleskom že : "Dievčatá cvičíme nespíme! " A keďže som bola rozospatá a nezmohla som sa na slovo tak som začala cvičiť s dievčatami ktorým bolo okolo 50tky :D :D cvičila som asi 30 min. ako chyba nielen sestričky -precvičovateľky ale aj moja mohla som sa ozvať: :D Ale ani bruško ma nebolelo a bolo to v pohodke a keď som prešla na novorodenecké mala som zrazu po odvážení 47 kg :D (nielen bábätko ktoré malo 3,97 ale bola som aj veľmi zavodnená. Strie bolo krvavé-bordové ešte asi pol roka a pri druhom bábätku sa mi už strie nespravili. Bruško už síce nieje také silné, ale strie nebolo vidno za 2 roky. Držkaj sa a nažívaj v zdraví aj s bábätkom a všetko čas, silná vôľa a veľa veľa zapretia spraví.

zuzka_puska
15. apr 2014

@cmulinko
@cmulinko nehnevaj sa, ale ona sa pytala na nazor ohladom postavy, a ty ju tu ides sudit za to ze chce mat krasnu postavu?!!!! myslim, ze zakomplexovana nie je ona, ale ty, je predsa viac nez ziaduce aby zena dbala na svoj vyzor!!!!!! pises, ze taku zenu ktora sa tak kratko po porode zaujima o postavu si este nestretla.... zaujimave, lebo je ich viac nez dost!!!! ja som tiez zistovala, co sa da proti striam robit, ved je to normalne, nedalo mi neodpisat ti keed som videla ako tu materinsky kritizujes, sorry!!!!
@isabella_fly aj mne sa zda normalne, ze chce vyzerat dobre, je predsa zena, nie strasidlo.....
@fronculka ja som 3 mesiace po porode, a brucho mam otrasne....pouzivala som aj kremy, na strie, nepomohlo. koza je ochabnuta, neskusala som cvicit,mozno cvicenie by pomohlo 🙂 a nevsimaj si tie supermamy ktore ta len skritizuju, o telo sa treba starat aj ked babetko je to najdolezitejsie 🙂 ked zistis, co na to hnusne brucho pomaha, urcite mi napis 🙂 papa

cmulinko
15. apr 2014

@zuzka_puska nehnevaj sa ale citaj pozornejsie prv nez napises take silne slova,ze ju sudim a kritizujem.slusne som jej napisala,ze ona je prva osoba ktorej komentar ohladom brucha citam tak skoro po porode.Nevyhladavam podobne temy s podobnym problemom tak preto je ona prva na ktoru som natrafila...nevylucujem,ze ich nie je viac...urcite je,ale JA som ako prvu citala JU. Co je na tom kriticke a sudiace? Nuz asi si zasluzim noz do chrbta,lebo som az tak urazila a skritizovala,ze?To si si nevsimla ako som jej napisala,ze jej drzim palce/ci citas len to co chces a premienas slova ako ty chces? A k tomu mi este napises,ze som zakomplexovana.Ja som ju nenazvala zakomplexovanou...napisala som,ze dufam,ze nepatri medzi tie zakomplexovane...a to je velky rozdiel,ale ty veselo ma hned za zakomplexovanu oznacujes...dakujem za to mile gesto.Sorry ale toto sa tiez nerobi...pekny den ti prajem.

fronculka
autor
15. apr 2014

@zuzka_puska Páááni konečne poriadny názor 😉 napísala si to pekne a pravdivo je tu veľa lerfektnych mamičiek ktoré nemajú žiadnu chybičku, čistá dokonalosť :D presne svoju postavu chcem dať dokopy, viem že to pôjde pomaličky a treba trpezlivosť ale čím skôr začnem tým skôr sa dostavia výsledky! 🙂 a to že sa chcem dať dokopy neznamená že zanedbávam malého

isabella_fly
15. apr 2014

ejha... ze plodna diskusia... ja vam poviem jedno, pri druhom tehotenstve som sa uz na porod tesila, aby som sa zase dala dohromady, lebo som sa na seba nemohla uz pozerat (nech mi to odpustia vsetky zasluzile matky a krasne tehulky, ale ja som bola ako tehotna naozaj dost skareda)... nech si na mna kazdy pozera akokolvek kriticky chce, na funkciu mamy to vplyv nema, po druhom porode, ked uz som vedela co a ako som bola fit asi tak do troch mesiacov a to este stale dojcim (keby niekomu na um zisla tato zalezitost) 😉 a mamou som naplno... myslim, ze skor keby som sa na svoj vyzor vykaslala, tak by som bola zakomplexovana, lebo by mi to vadilo... ak to niektorej mamine nevadi, je to v poriadku, pretoze je s tym spokojna, ak to nejakej vadi, tak je v poriadku, ze s tym chce nieco robit (limit na to odkedy po porode sa moze asi este nie je, kym to je v medziach zdravia, ci?)... a ak sa to zda byt povrchne, ze chce byt mlada zena stale atraktivnou zenou aj ked je mama, tak ja uz neviem... dokonale nase telo uz nikdy nebude, ale kazdu z nas potesi aj ten najpovrchnejsi kompliment... a nech do mna hodi kamenom prva, ktoru kompliment na svoj vyzor urcite nepotesi, lebo ved to je povrchne... 😀 😝

maykaaa1122
10. mar 2017

hlavne napínajúce miesta treba natierať veľmi často..ja som si natierala prsia aj stehná krémikom od bepanthenu. A som spokojná..

angd
10. mar 2017

Ahojte.Ja som čítala, že treba veľa kremovat a cvicit.Ak si nemala veeeelmi veľké brucho,koža by sa mala pomaly stiahnuť.Stahujuci učinok má hamamel virgínsky (vilin),už som si ho objednala a idem skúsiť.Dufam,že pomôže 🙂.A na jazvy a vrasky je veľmi odporúčaný sipkovy olej,tak by mohol pomôcť aj na strie,nie?🙂.Tiež som si ho objednala, tak uvidím.Ale ten mám hlavne kvoli vraskam 🙈🙊

mathias23072014
10. mar 2017

Pred prvym tehu som mala 54kg, pribrala som 28kg ked mal syn 5 mesiacov uz som bola spat na 54kg a vtedy som zistila ze som zas tehotna, s druhym som pribrala 20kg a po porode som tiez rychlo schudla ale brucho, aj ked som chuda, kozu mam hrozne ovisnutu. Rozpredavam vsetky svoje dvojdielne plavky tu na mk😁, bohuzial moj mladsi ma 1.5 roka a do dvojdielnych plaviek by som nesla. Ale myslim ze ja som extremny pripad kedze som v priebehu 2 rokov na 2 krat rychlo bribrala a schudla, pocas tehu som mala brucho skoro az po kolena ked som sedela. Pravda je ale ze som vobec necvicila, zacnem od zajtra😉, a vraj cvicenie najviac pomaha na stiahnutie koze. Strie ti inak vyblednu ale bude ich vidno ked sa opalis😕.

mathias23072014
10. mar 2017

Inak mam kamosku, ktora mala pred tehu 56kg a pocas tehu pribrala 35kg, bola chuda cela spuchnuta a rok po porode mala krasne tehlicky na bruchu, ale ona je zapalena sportovkina, do gymu chodila aj 5 krat tyzdenne, ale komu sa neleni tomu sa zeleni😉

natalushka
10. mar 2017

Ja som teraz nedavno niekde videla,ze vraj by sa brusko malo mazat ttmi kremami na elsaticitu a proti striam,co sia.s sa mazala v tehu este asi 4-5mesiacov po tehu..ta koza znova potrebuje podporit,obnovit elasticitu,spevnet..aspon co sa da..ja som sa mazala asi len pocas sestonedelia..co som dominala zasoby..no a potom samozrejme civicit..kardio na celkove"schudnutie" ale hlavne posilnovat..chrbat,brucho..vela podla mna zohrava aj genetika..moja mama nema jednu striu na bruchu,ja som mala brucho neskutocne a na bruchu nemam ani jednu,spravili sa mi len 3na lavom stehne a 3na pravom..samozrejme k tej kope este z puberty😅ale na bruskubani jedna..klop,klop..ja som zacala cvixit az tak okolo pol roka maleho,bala som sa aby som neprisla o mliecko..postupne,pomaly,mne teda ale kila nesli dole pocas kojenia..az sa maly odstavil(v 10.mes.),zrazu mi za dva mesiace zmizlo 6kg naviac a odvtedy som na predporodnej vahe..brucho mam v pohode,ale ked sa prehnem,tak koza uz jesom vidiet,ze nie je to co predtym😅tak sa moc nezohybam😂neboj,ked si bola slim aj pred tehu,urcite to tak bude znova..len daj telu cas..mozno budes ten pripad,co kojenim schudne este aj to co nechce..takze este pockaj,odpocivaj,je este velmi skoro..este si sa nezbavila hormonov,vsetkej vody..musi sa organizmus zastabilizovat a, potom sama uvidis..spevnovaniu sa ale nevyhnes. Ale vsetko sa da..i ked mne vrta vsebe hlave,ci tk bude take rekativne jednoduche aj po druhom porode😅drz sa,vsetko bude ako kedysi,len tomu daj cas

tiper24
10. mar 2017

nic si z toho nerob ja mam tiez vsetko ovisnute 😀