Ako sa začať hýbať, keď ma bolí každý pohyb, keď som taká rozkusnuta 80 kilova 😭 cítim sa ako keby som v polorozklade, tá mlandravost... Doslova spravím drep a mám pocit, že sa rozpadnem ako sa dviham hore.
Ako začať menej jesť, keď sa stále cítim hladná? Keď si počítam kalórie, je to pre mňa sklucujuce ako málo môžem zjesť. A keď kalórie nerátam, tak nemám konca... 😭
Ako prestať mať pocity viny, keď aj začnem, 2 týždne vydržím, zlyham, za 3 dni je celá moja snaha v keli...
Zacni chodit na dlhe rychle prechadzky. Nezatazuje to klby, spaluje kalorie a zlepsuje kondicku. Pol hodina chodze na zaciatok ti neublizi.
A na kalorie poradim pridavat zeleninu, uberat prilohy, vynechat sladke, ked uz mas chut na sladke, tak ovocie. Nemusis pocitat kalorie, a na tanieri toho budes mat vela. Zelenina nie su len salaty, aj dusena a varena zelenina je jedlo, a nizkokaloricke
Tak ako píše viestta, na začiatok menšie prechádzky, telo si postupne zvykne na to že vykonávaš nejaký pohyb a spevňuješ telo, časom sa ti bude lepšie cvičiť nejaký Hitt či cviky s vlastnou váhou. 🙂 hlad pociťuješ hlavne pre nevyváženú stravu, najlepšie žiadne sladkosti keksíky čokolády atď,
A zeleninu si pridaj takú ktorá tebe vyhovuje netlačí do seba to čo ti nechuti. 🙂
Nerob drepy, hladaj pohyb, pri ktorom netrpis. Na zaciatok skus prechadzky - stiahni si napr. nejaky zaujimavy podcast alebo oblubenu hudbu, sluchadla na usi a nezastavis sa, kym neskonci podcast / playlist.
Pozri vo svojom okoli sportove moznosti - fitko s trenerom, lahke skupinove cvicenia, kurz plavania… na zaciatok jedna hodina v tyzdni, ked sa to pre teba stane rutinou tak pridaj druhu hodinu.
A s tym jedlom - je to v tvojej hlave. Nemozes fnukat ze si tucna a tlacit do seba cokoladu. Bud sa prezieraj do sytosti ale nelutuj sa, lebo toto chces, alebo si odpusti cokoladky, chipsy, keksiky, hranolky, fastfood s vedomim, preco to robis. Jest rozumne neznamena trpiet a odopierat si vsetko, len si treba v hlave upratat co potrebujes zjest a co si fakt mozes odpustit, lebo okrem chvilkoveho pocitu radosti ti to nic dobre nedava.
Ja chudnem a vôbec necitim hlad. Niekedy som až príliš plná . Skúste dietologičku . Ja som platila 100€ a pani mi urobila metabolický test a vážila ma a zisťovala koľko % vody , tuku a svalom mam v tele . Určila mi koľko % živín musím jesť na jednom tanieri. Ja mam 25% bielkovín, 30% tuku a 45% sacharidov . Vy môžte mat inak . Rozdiel je aj v tom napr aký typ jedla jete . Napr ja jem iba cwlozrnnu basmati, jasmínovú a čiernu ryžu. Maju omnoho viac živín a rozdielnu stráviteľnosť s glykemický indexom . Trávi mi ju dlhšie. Dôležité je na každom tanieri mať bielkoviny , 10g bielkovín sa trávy hodinu. Čiže po zjedeni 100g uvareného kuracieho + 120g čiernej ryze a kopa zeleniny uvarenej . Musíte byť minimálne 3 hodiny sýta. Toľko to obsahuje bielkovín. Chudnutie je kompletná zmena životného štýlu. Musíte to prijať vy ,vo vašom vnútri, že už nebudem mať také stravovacie návyky ako do teraz. A ten pohyb , no ono keď zmeníte stravu a vydržíte aspoň 2-3 týždne, zacnete sa cítiť lepšie a bude sa vám aj chcieť. Prechádzka na kopec je fajn štart , nezabudnite si vzdy zobrať minimálne 1l vody.. Pri chudnutí je dôležité piť čistú vodu. A čo sa týka sladkého, ono keď budete dodržiavať stravu , tak vám po tých 3 týždňoch príde čokoláda ako presladený tuk anájdete si náhradu. Zmeňte svoj život, budete žiť lepším, dlhším a hlavne spokojnejším životom. Chudnutie je zmena , ktorá sa neukáže za dva týždne, chce to aspoň pol roka.
Najprirodzenejši pohyb pre človeka je chôdza.. na motivovanie si kúp fit náramok a prejdi denne aspoň 8km, najprv začni pomaly, neskôr zrýchľuj.. tým naberies kondičku a potom pridaj ďalší pohyb, napr.jogu alebo smsystem, nieco kde sa ponatahujes a budes správne dýchať.. keď prídas správnu stravu, tak aj váha pôjde dole a budeš viac vládať...
Ja mám šťastie že milujem chodenie, neznášam sedieť na mieste a denne dáme pár km prechádzky.. hýbem sa aj v práci, stále som v pohybe a keď tak sedím ako teraz pri pisani začínam byť nervozna.. proste na pohyb si zvykneš a už sa ho nepustis, je pre človeka úplne prirodzeny..
Prechádzky.. pi viac vody a môžeš začať skúšať cvičiť cez appky tam sú ľahké cviky .ja mám 95 a hýbem sa , zvládneš to aj ty
Prechádzky, aj na YouTube sú ľahké kardiá volá sa to Walking at home. Potom čo sa stravy týka pridaj veela bielkovín - zasýtia ťa na dlhšie, sú dôležité pre regeneráciu a svaly. Kľudne si ale daj aj sladké, aj pečivo v rozumnej miere. Proste si musíš nájsť niečo, čo pre teba nebude obmedzujúce. Nebudeš to brať ako diétu ale ako fakt, že takto sa ideš teraz stravovať a hotovo.
musis si z toho urobit navyk a ked uz budes mat navyk, pojde to lahsie, cvicim podla youtube videi, diety nedrzim, najjednoduchsi je post 16/8, 16 dni hodín, 8 jem (vsetko)