Ahojte🙂 prosím vás chcela by som schudnúť aspoň 10kg začala som pred 2 týždňami a to tak že som úplne prestala jesť sladkosti, pijem iba cistu vodu z vodovodu snažím sa piť veľa, jem zdravo doobedu grep alebo hrušku , na obed kuracie prsia s ryžou alebo cuketu , zeleninu , brokolicu , na večeru suchare , šunka , avokado atd. Proste snažím sa jesť 3-4x denne a zdravo a chodím aj do fitka keďže chcem schudnúť snažím sa cvičiť kardio hlavne obľubujem bežecký pás potom cvičím aj na strojoch ale venujem sa hlavne behu nech sa poriadne zapotím. No lenže nezišlo mi dole ešte ani jedno kilečko :( a to som chcela dať tých 10kg dole za 2 mesiace. Prosím vás ak sa vam podarilo schudnúť poraďte mi prosím ako sa vam to podarilo, koľko to trvalo, čo ste jedli, ako ste cvičili a koľko ste cvičili , potrebujem radu od vás skúsenejších. Ďakujem veľmi pekne.
@emi_emi159 je to aj v psychike, ty sa príliš sústredíš na to, že chceš dať dolu 10 kg za dva mesiace, čo ej blbosť, ak teda nechudneš z váhy okolo 100 kg. A dôležité sú aj cm, nie len kg, tak sa zmeraj, možno ti odišli cm z pása, bokov a to bude viac menej tuk, keď odídu kg, tak tam to môže byť vo veľkej miere voda a bohužial aj svaly. Ja by som pridala raňajky, to ovocie doobeda sa mi zdá málo. Niečo si najprv naštuduj, inak si zarobíš na krásny jojo efekt.
A zabudla som ešte doplniť že ide hlavne o brucho , vyzerám ako tehotná v 5-6 mesiaci.
@daganov ranajkujem , samozrejme aj ranajkujem 🙂 ale pečivo som vysadila úplne. A ďakujem za príspevok 😊
@emi_emi159 v tomto prípade ide teda hlavne o stravu , a potom cvičenie. Ak neupravíš stravu tak cvičenie moc nepomôže .
@emi_emi159 ja by som pečivo nevylúčila úplne, nebudeš schopná sa takto stravovať celý život a keď sa k nemu vrátiš, pomaly sa vrátiš aj váhe, ktorá sa ti nepáči. Veď nemusíš sfutrovať 3 rožky denne.
obmedziť alebo prejsť zo začiatku na grahamové pečivo
hruska a grep do obeda je malo. najma ak si doteraz jedla ovela viac a najma sacharidy. telo sa zlakne a zacne ukladat.
Najrýchlejšie to pôjde počítaním cez kalorické tabulky.
Možno máš peknú postavu len máš trošku bruško. Pozor na spomalenie metabolizmu a jojo efekt. Ja keď som bola mladá tiež som stále nebola spokojná so svojou postavou a držala som rôzne diéty. Zničila som si diétami postavu tak, že som sa dostala na viac ako 30kg nadváhy a teraz čo by som za to dala keby som mala postavu ktorá mi vtedy vadila.
Treba jest pravidelne a neprejedat sa. Dodržiavať pitný režim. Mať viac pohybu a menej stresu a sladkého. Buď spokojná a vyrovnaná a kilá pôjdu dolu ani sa nenazdas kedy.
Keď nebudeš jesť telo si to neskôr vyžiada a potom sa môže stať, že nebudeš vedieť prestať s prejedaním tak ako to mám teraz ja.
Nesprav tú istú chybu....poučiť sa môžeš z mojej.
@emi_emi159 pises, ze si vysadila pecivo, ale pritom pises, ze na veceru si davas suchare?
@liz_lemon no suchare (ryžové chlebiky) nepovažujem za pečivo 😁 tak som to myslela
@emi_emi159 pozri akú majú kalorické hodnotu tie chlebíky a porovnaj si ich s hodnotou pečiva
Čím viacej sa na to budeš sústrediť tým horšie, aspoň teda u mňa to tak bolo. Nerieš, toto čo si si nastavila je dobré, len vydrž a ono sa to dostaví, len to organizmus musí celé zaregistrovať.
aku mas vysku a kolko vazis? inak sa chudne zo 60kg a inak zo 100kg
@midka mám 165cm a 65,5kg ... a chcem 55 kg ako pred rokom :(
hmmm, chapem,, tiez som mala pre teho 53 ta vaha je super,, och,,no tieto posledne kila idu fakt tazko,,, u mna sa osvedcilo nahradit prevazne pecivo zeleninou,,napr vecera,,, samozrejme sladkosti neoblubujem...asi ani ty,,, 🙂
nemas diastazu?
podľa mňa tiež treba skontrolovať, či nemáš diastázu (sú na to i domáce testy, ujo google pomôže)... a treba si dať pozor i na to, aby si mala primeraný kalorický deficit.. ak ješ až príliš málo, telo sa prepne do krízového režimu a tuky bude šetriť na horšie časy... ja som začala cvičiť na jednej stránke "výzvu do plaviek", kilá i cm idú pekne dolu, ale ja teda zhadzujem z vyššej hmotnosti.. a zapisujem jedlo do kalorických tabuliek - na začiatku som si i rátala, aký je môj bazálny metabolizmus (existujú na to BMR online kalkulačky), podľa toho som si nastavovala denný príjem.. vôbec nehladujem, jem i pečivo a sacharidy, lebo som si chcela nastaviť stravu tak, aby som sa tak vedela stravovať v podstate už celoživotne ;)
@emi_emi159 ahoj ja som schudla veľmi jednoducho. Na večeru nejem chleba ani iné sacharidy väčšinou si dám zeleninu s bielkovinou. Začala som sa tak stravovať pred pol rokom a pekne išlo za 3mesiace 12 kg dole a teraz mi to zostalo žiadny jojo efekt. Na večeru som si zvykla, dokonca sa na ňu teším zaspávam oveľa ľahšie s takouto ľahkou večerou. To ani nehovorím o tom ako lepšie sa cítim psychicky 😁.
Ahoj , netreba sa na to veľmi sústrediť lebo váha dole nepôjde. Ja osobne som začala cvičiť doma , cvičím 3 dni potom mám pauzu . Jedlo sa snažím dodržiavať nejem sladkosti, pijem čistú vodu a snažím sa jesť zdravšie veci . Postupnom času to pôjde dole , len treba trpezlivosť .