Viete mi dať nejaké rady, tipy? Naozaj neexistuje šport, ktorý by ma bavil, s výnimkou kúpania sa v mori, čo nie je u nás reálne. (Plavárne nie, tie nenávidím). Takisto bicykel, korčule, turistika, bedminton, iné loptové, skupinové ani individuálne športy ma proste nebavia. A nechcem sa nútiť, chcem, aby ma to aspoň trochu bavilo- som totiž aj po práci dosť unavená a keď ma to nebude dostatočne baviť a napĺňať viem, že pri tom nevydržím . Nie som ten typ, ktorému to prináša tie potrebné endorfíny. Ale chcem aspoň dvakrát do týždňa mať pravidelný pohyb, ale mám pocit, že pre mňa nič nie je vhodné. Ďakujem za rady.
Skús tanec
Ja chodim plavat a hram tenis... to neni zrovna sport, kde sa clovek nejako vypumpuje ci nabeha, ale pre dobry pocit je to fajn 😂
Chôdza, rýchla chôdza.. Prechádzky😁
Čo skákanie na švihadle? Môžeš sa učiť kadejaké cool triky a zostavy ako osobnú výzvu 😄 ja toto mám v zozname, keď raz budem mať čas 😅
Tiež ma väčšinu života nebavil žiaden šport. Z námahy nemám tie povestné endorfíny a opakované pohyby ma mentálne ubíjajú. A skupinové športy sú katastrofa pre vzťahy pri mojich schopnostiach 😅. Ale zafungovalo mi lezenie 😊. Aj športové oblečenie som si kvôli nemu kúpila 😄. Samozrejme, záleží na tom, či máš v okolí takú možnosť.
Ale možno postačí nejaký štandardný šport obohatiť počúvaním hudby/audioknihy.
A možno na motiváciu potrebuješ trackovať výsledky - tam môže pomôcť nejaká appka alebo smart hodinky.
Alebo spoločnosť.
Čo presne neznášas na športe? To že sa spotis a nevyzerás ako modelka zo sports illustrated? Máš nechuť spôsobenú traumou z hodín telesnej? Pocit že pri kolektívnych športoch musíš ísť na výkon inak ostatných sklames? Zamysli sa prečo vlastne šport nemusíš a určite nájdeš nejakú ľahkú aktivitu čo ti bude vyhovovať
Ja mám to isté, jediný pohyb, ktorý ma baví už roky je joga 🙂
Chodza.
To musíš sama vedieť k čomu máš blízko, treba skúšať . A hlavne mať trochu kondičku jasne že nikoho nebaví šport keď vôbec nevládze. Kúpanie v mori predsa nieje šport
Nespomínala si tanec , jogu , posilňovňu, jazdu na koni, gymnastiku , tanec pri tyči (neviem ako sa to volá nemyslím tým striptíz ale cvičenie), lezeckú stenu ,kajak,
ja tiez nesportujem :D nemam doslovny odpor ale radsej vzdy robim nieco ine ked si mam vybrat :D no mam aspon psa, tak chodim rano a vecer na rel.dlhe prechadzky 🙂
tak ani ja sa v tom nevyzivam, ale keď chcem nejako vyzerať a vypnúť po robote, idem do posilovne, to dávam, ale napr. taký beh to je úplne nepohodlné a ako za trest, niekedy si proste musíš nájsť niečo čo ti najmenej vadí 😂
joga, tanec, pilates, rychla chodza
Tanec, rýchla chôdza, chôdza s paličkami, pilates
Ja nesportujem, ale .. upratujem často celý veľký dom, okná, podlahy (nemám robotov), periny, na dvore pozametať, kosiť, to dá zabrať a potom prechádzky
Počula si už o Zumbe? Vraj je to výborné. Alebo nejakú pesničku si pustiť a zatancovať si.
tak v kondičke ťa udrží iba pohyb - niečo tanečné by ťa nebavilo? Na youtube je toho veľa alebo si niekde zájsť na skupinový tanec . Neviem odkiaľ si. Pri ňom sa aj spotíš, zamakáš si a nie je to také jednotvárne ako cvičenie s činkami. Upratonie, práce na záhrade - to sú jednostranne zamerané aktivity a kondičku človeku nedajú takú ako pravidelný aktívny šport.
A stacionarny bicykel a popritom pozerat nejaky serial?
a ved pohyb nemusi brat hned ako nejaky sport. mozno fakt by bol pre teba idealny stacionarny bicykel. ten si myslim, ze je fajn na kondicku a mozes bicyklovat kedykolvek pri filme, takze to nemusi hned brat ako sportovanie. ten by som podla teba vyskusala
existuje bilion pohybov. skusaj.
Tiez nie som sportovy typ, mam aj zdravotne problemy, ale u mna chodza, bicykel, joga a plavanie. Ze by ma to nejako extra bavilo, nemozem povedat, beriem to vsak ako investiciu do zdravia a spolocny cas smanzelom (vacsinou spolu vsetko okrem jogy).
ja len chodim, cca 2h denne, s podcastom napriklad v uchu a vtedy sa nenudim
baby mám takú otázku, dá sa stiahnuť do mobilu hudba? Nech nemusím používať dáta. Ja chodím na rýchlu chôdzu a rýchlejšie mi to ubehne s hudbou a dosť ma aj motivuje, keď je správne zvolená, ale aj dáta sa rýchlo minú. Ja som taký antitalent na takéto veci. Skúšala som niečo aj uložiť, ale buď som to nenašla alebo bez dát to nešlo pustiť.
Posilnovanie s trenerom? Neviem, skus si najst nejaku silnu motivaciu. Napr taka imobilita a neschopnost sa predbehnut, poskocit, ist na dlhu vychadzku do hor este pred 70tkou je pre mna silna motivacia robit vsetko preto co je v mojich silach, aby som tak neskoncila.
Bicykel je fajn na udržavanie fyzičky. Keď vás moc nebaví, predajte auto a budete nútený si naň sadnúť 🙂
Ja som nikdy nejak rada nešportovala, keďže som za puberty akurát tak párkrát do roka išla behať, čo som nenávidela 😂 jedine turistika teda a lyžovanie, ale to bolo párkrát za rok. Minulý rok som vyskúšala lezenie (iba indoor na umelej stene), bežkovanie a ľadové korčule a všetko ma začalo baviť 🙈 dokonca aj bike, ale zistila som, že stačí jeden kopec a som rozbitá a znechutená, takže chodím len na rovné cyklochodníky 😂
Sex