Ako sa stať vytrvalou?

1. aug 2024

Vôbec nie som vytrvala. Toto vidím ako svoju najväčšiu chybu. A asi je jedno čoho sa to týka, učenia, športu, chudnutia. Anglicky som sa začala učiť štyri krát, chudnúť resp prejsť na zdravú stravu, jesť pravidelne ... nespočetn krát.

di1234
1. aug 2024

Dať si cieľ a ísť za ním. Opakovať si prečo to robíš a mať to stále na pamäti a myslieť na pozitíva keď svoj cieľ dosiahneš.

martinmmartin
1. aug 2024

Opakovanie tej istej aktivity a ocakavat vzdy iny vysledok je definicia blaznovstva ( Einstein)
Ak raz nieco zlyha musis nabydice nieco zmenit. Najlepsie sa zamysliet preco konkretne tento krat to zlyhalo a pripravit druhy pokus.

danyelia
1. aug 2024

Musíš mať silnú vnútornú motiváciu, vedieť si definovať cieľ a rozhodne za ním ísť, najprv musíš niečo naozaj veľmi CHCIEŤ...

martinmmartin
1. aug 2024

@danyelia To su myslym presne tie kecy co autorke nemaju sancu pomoct. Pevna vola je ako sval ktory treba trenovat inak nemas sancu. Ty ak uvidis 35kg dievcinu stat pred 100kg cinkou ako ju nevie zdvihnut tak jej budes hovorit ze staci iba CHCIET?

lindous
1. aug 2024

Nerobíš naraz príliš veľké a teda neudržateľné zmeny? Nevyvijaš na seba príliš veľký tlak? Super tip je spojiť nový návyk, ktorý chceš získať, s nejakým, ktorý už v tvojej rutine je a pridávať ich postupne… a nenechať sa odradiť, keď niečo nejde, tak ako si predstavuješ… napr. tá zdravá strava, to že raz si dáš niečo nezdravé, nie je dôvod sa na to vykašľať úplne, je to o rovnováhe…

anna_anicka83
1. aug 2024

No nijak, sme také povahy. Ja už som sa s tým zmierila. Jediná možnosť je nejaký vonkajší donucovací prostriedok. Napr. som v práci sľúbila, že dám do 2 rokov AJ na úroveň B2. Tak, aby som nebola za blbú, tak vtedy zapnem aspoň trošku. Mne sa po rokoch aspoň tá strava zlepšila. Ale naozaj mám obdobia (niekedy týždeň, niekedy aj mesiace) kedy vypnem. Ukľudňujem sa, že raz príde deň kedy sa zase zapnem. Do dovolenky som chcela chudnúť, no vytrvala som dosť dlho, ale leto ma zastavilo. Neriešim. Idem si to tam podľa možností užiť aj taká plnotučná😉 Nemôžeme byť všetci perfektní.

danyelia
1. aug 2024

@martinmmartin Áno, základom je CHCIEŤ, potom VEDIEŤ a MÔCŤ 😉 35- kilovej dievčiny sa opýtam, či CHCE začať cvičiť a dvíhať činky, ak bude chcieť, ukážem jej ako na to, aby VEDELA cvičiť správne, alebo ju nasmerujem tam, kde ju to naučia. No určite nezačne 100 kilovou činkou 🙄 A je dôležité či cvičiť MÔŽE (zdravie, dostupnosť posilky, výška vstupného...) Ak splní tieto 3 atribúty, nič jej nebráni ísť po ceste, ktorou sa chce vybrať...

autor
1. aug 2024

@lindous naposledy som šla niekoľko mesiacov podľa presne stanoveného jedálnička, pošmykla som sa na chodníku a parádne dolámala sama som si nedokázala pripraviť zdravé jedlo...a bolo. Niekedy si myslím že sa mi smola lepí na päty, dve dopravné nehody, a veľa zlomených kostí ale to je na dlho.

autor
1. aug 2024

@anna_anicka83 s aj som prvý krát začala niekedy začiatkom 90rokov, v škole povinná ruština, ledva na 4. Nemčina detto. Aglicštinárku sme na škole nemali, ale kamošky vraveli že aj je ľahšie ako mi, v tej dobe to boli kazety naposledy Duolingo, ale reálne by som si nevedela vypýtať ani lístok na bus.

pato88
1. aug 2024

Skus si precirat knihu atomove navyky 🙂 mozno tam najdes nejake odpovede 🙂