Dievčatá ahojte, mám 5 týždňové bábätko a ešte pred tehotenstvom som aktívne cvičila jogu, bicyklovala alebo občas chodila do fitka. Moja postava bola typ top. Mám ešte trojročného synčeka a po jeho pôrode som pól roka nedokazala schudnúť ( pribrala som 28 kg) až keď som začala cvičiť.
Baby ako sa stať fit mamou ? Ako sa vrátiť do formy . Ako rýchlo schudnúť pri tak malom bábätku ? Na stravu si dávam pozor, zdravé stravovanie je pre mňa prirodzené. Ešte stále dojčím a mam v pláne dojčiť co najdlhšie a aj napriek tomu ručička na váhe neklesá. Síce som ešte v šestonedelí ale občas si dám jemnu jogu.
Máte nejaké rady ako skĺbiť materstvo a starostlivosť o rodinu s cvičením ? A ako sa vám podarilo schudnúť a vyformovať po pôrode ?
Ďakujem 🙂
Ved si chuducka na foto zo septembra. Mne sa pri kojeni nedalo chudnut. A ked som dokojila Tak som sa hnet vratila k pred teho vahe. ( kojila som ale cez 3r a potom zas) Niekto kojejim chutne ina naopak - to su hormony.
Mne dojčenie tiez tuky nerozpusta. Ledze prakticky uz dojcim 5 rokov vkuse (uz 3. dieta, dojcila som skoro do porodov) a vidim ze postava sa mi len zhorsuje. Pred tym som chodila do fitka a tiez som nemala problem s vahou.
@amyweber meries to schudnes kojenim a starostlivostou ondeti a ak to sruhe bude narocne.... zaklad je strava,daj dieta do kocara a koxikuj ho povas spanku a nemusis cvicit mas 2v 1. A este je skoro .A nevaz sa bela z tej johybasi aj tak neschudnes,nieje to kardio,kardio si daj pri kocaru rychlu-chodzu
Ahoj ja mám tiež 2 deti(3roky a 1 rok).Od novembra som zmenila stravu a začala cvičiť .Cvičím cca 4-5 x do týždňa ako kedy .Cvičím len večer ,keď mi menšia zaspí,staršej dám zatiaľ mobil a cvičím 45 minút .Takto mi to vyhovuje 🙂Skúšala som cvičiť aj cez deň,lenže po cvičení musím letieť do sprchy a kedže bývame v dome ,hocikedy potrebujem ísť von.(priložiť do kotla,dať psovi )a to som uz osprchovana nemohla takže ja len večer.Dá sa to,vystriehni kedy bábätko zaspinka,staršieho zamestnaj a chod na to 💪držím palce 👌
@amyweber však si fungovala vo "fit živote" a nevieš ako mať typ top postavu a byť fyt?? Možno treba začať niekde úplne inde, alebo zmeniť myslenie a priority si trošku poukladať...
@amyweber ja som sa z verila do ruk trenerke a zacala som cvicit online hodiny s nou a zhodila som kila a mam fakt ze vysnivanu formu. Kojim skoro 2,5 roka. Mlieko sa nestratilo a zaroven to mlieko nie je zrut kalorii. Ako krasny zadok z kojenia nebude. To musis odmakat. Ja som cvicila tak, ze dieta vedla mna lezalo na zemi a ja cvicila z teraz uz pri mne casto sedi a niekedy ho vezme babka alebo muz. Uz bude mat 2,5 roka. Keby mam dalsie tak zase od tych 3 mes po porode cvicim takto. Ja som dala prve tyzdne cas skrz zapaleny stich a dlho sa to uplne hojilo. Ako sice z najhorsieho to bolo po tyzdni ok, ale urcite by som nebola schopna to nejak namahat. Cize ked som bola dole fit, tak sa zacalo nieco robit a po 3 mes boli kila dole a do pol roka bola forma naozaj kde som chcela. Po 2 rokoch uz je to samozrejme niekde inde, to uz je skor ba mne, ze kde to chcem este potiahnut. Mne skor to ako mam pracu a do toho rodinu vie kazit dietu a malo jem. Cize toto je problem , co riesim uz pol roka
Denne dlhé prechádzky. Ráno som chodievala behať, kým manžel ešte nebol v práci. Po pol roku som už zvládala plnohodnotne cvičiť aj doma pri deťoch a postupne som pridala fitko. Strava je základ, ale kojenie niekedy drží váhu. U mňa začali miznúť kilá vždy až po odstavení.