Ako sa prinútiť žiť zdravo?

9. mar 2024

Nechcem schudnúť,som štíhla.Ide mi o stravovanie.Kedysi som jedla lepšie-pravidelne,zdravé veci.Posledne mesiace len narýchlo do seba niečo hodím,niekedy je to strašne máličko a ďalší deň kvantum blbostí a uvedomujem si,že zelenina,ovocie málokedy.S vodou mám tiež problém,pijem dosť málo,ak som doma ide to ako tak.Je to taký blbý zvyk ešte zo strednej,často chodím wc,tak som obmedzila vodu aby som nebehala každú hodinu.Nutim sa do pitia.Mate nejaké tipy ako to zlepšiť?Nestíham a zabúdam.Dam si nejaký cieľ,že dnes zjem to a to,vypijem toľko a zrazu je 9 večer a nič z toho

bloger
9. mar 2024

Polož si na stôl taký sklenený džbán. Daj si tam vodu a môžeš aj kúsok citronu. A povedz si napríklad, že do večera to vypijem.

autor
9. mar 2024

@bloger v práci stôl ani nemáme 🙂 robím to doma a hádaj,večer nie je prazdny

zmrzlinka2021
9. mar 2024

Väčšinou vážne zdravotné problémy človeka výrazne nakopnúť. Nečakaj na nej.

morusha
9. mar 2024

Skús začať postupne, napríklad k obedu vždy zjesť aj trocha šalátu, existuje spústa receptov na chutné šaláty, určite ti nejaké zachutia, vieš si ich dať aj samotné s kúskom pečiva.Na desiatu, olovrant kúsok ovocia. Miesto slaných pochutín zobať napr. oriešky, slnečnicové, tekvicové semienka. Na misu nakrájať buď ovocie alebo zeleninu a mať to na očiach, urobiť k tomu nejaký chutný jogurtový dip. Takisto môžeš zaradiť rôzne druhy obilnín, pšeno, quinou, kuskus, pohánku a nahradiť nimi klasickú prílohu ako ryža, zemiaky. A nezabúdať, že zdravý životný štýl je nielen o jedle ale aj o pohybe a chuti do života. Držím palce.

autor
9. mar 2024

@morusha hýbem sa naozaj dosť,mám fyzicky ťažkú prácu a aj keď mám voľno dám okolo 20tis krokov,cvičím,som prevažnú časť dňa vonku.Ta strava je moja slabá stránka.Oriesky a kraviny zobem stále,našťastie tie čipsy a smažené veci nemusím,čokoláda mi nechuti.Inak keksíky,piskotky,tycinky,to ide vo veľkom.Kolkokrat miesto obeda zobnem orech,keksík,kus syra a letim ďalej.Ani už nebývam hladná,taký ten pocit,že nutne už si musíš niečo dať.V podstate viem čo by som mala jesť,veď všetci poznáme zdravé potraviny.Idw o to,že nemám pevnú vôľu,neviem sa prinútiť,pohodlnejšie je pre mňa schmatnut čo vidím.Inak varím normálne,mám rodinu.Ale neviem sa zastaviť a zjesť z toho navareneho.Ochutnam či je to OK a to mi stačí.Podla mňa je to v hlave ibaže neviem ako začať a ovplyvnit to

zeldia
9. mar 2024

Najdôležitejši je nakup v potravinách. Ak nakúpiš jablka pomaranče budeš jest ovocie nie oriešky. A druha dôležitá vec keď už nakúpiš je si aj varit doma. Ja niesom vegetarián jem aj maso ale keď jem vegansku strava (bez mlieka, vajec, masa) je mi ľahšie tak si varim to ale neznamená že si nedam občas mc donalds - samozrejme nie každý den. Treba si zaviesť rutinu a varit jednoduché jedla. Používam veľa strukovin aj z konzervy, tofu, veganske mleté mäso (tesco, kaufkand). Keď ťažko robíš musíš mať bielkoviny aby si vládala.

morusha
9. mar 2024

Hladná nie si preto, lebo zobkáš počas dňa 🙂 Skús s tým teda prestať, hlad sa dostaví a potom zješ aj normálny obed.

lujza123
9. mar 2024

Zaveď “rodinné večere” , alebo obedy, podľa toho ako ste doma

Jedno spolocne jedlo, všetci spolu za stolom. Pekne si prestriet, nachystat stôl, pitie, najesť sa spolu, jedlo aj malý dezert …
Nie ten slovenský spôsob ze rýchlo sa nadžgat kazdy sam, ideálne pred tv
Normálne si vychutnať jedlo, porozprávať sa spolu, spytat sa deti, muza aký mali deň.
To ta donúti to jedlo proste zjesť ked mas naložené a sedíš so všetkými

Ked toto zvládneš, ze si naozaj zvyknes na jedno jedlo denne za stolom spolu s ostatnými skús druhý drasticky krok

Vyhod všetok cukor z domu. Všetky keksiky, piskoty, hlúposti. Uvidis ze budeš hladná už prvý deň

nisia
9. mar 2024

Ja ti viem iba povedat k pitnemu rezimu. Tiez pijem malo ale kupila som si 0,5 l sklenenu flasku na vodu a robim si do nej caj. Rano zjem ranajky, vypijem pohar vody a berem flasu caju do prace. Ked idem pesi vypijem ju po ceste, ak autom vypijem v praci a naplnim zase opat cajom. A snazim sa vypit aspon 3 flasky. A vecer si spravim este caj k telke. Takto sa nutim pit furt drzat tu hlasu v ruke vsade kam idem.

lakebabe
9. mar 2024

Co doma nemáš, to nezjes, tak treba rozmýšľať potravinách. To zobanie tiež nie je moc dobre. Vodu si ráno nachystaj a cez deň popijaj.

kukimuri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz