Ahojte..prosím poraďte mi ako sa neprejedat sladkým atď..som zo seba zúfalá..vážim 103 kg a chcem schnúť aspoň na 80 do konca tohto roka..je to reálne? Chodím 3 krát týždenne cvičiť do fitka kardio + silové dokopy hodinku ,.doma keď som tak mávam okolo 7-8 tisíc krokov sladké nepijem pijem čistú vodu
Len problém je to vyjedanie až prejedanie sa.. poraďte prosím bez hejtov ak sa dá.. pekný deň prajem ešte ✌️
Keď sa človek takto prejedá, je posadnutý sladkým, je to vlastne zajedanie primárneho problému. Je pekné, že si dávaš to kardio, ale to si odkamáš a doma to celé zničíš tým vyjadením predpokladám hlavne sladkých a nezdravých vecí. Ak si toto ty v hlave nejako neupraceš, môžeš vo fitku aj spávať.
@tundra vďaka 💛
@enmery hej len neviem ako na to..ale napríklad vcera som sa celkom drzala tak som rada
Zavislost na sladkost je psychicka zavislost. Treba pracovat so psychikou. Vsetko je v hlave.
Zbytocne cvičíš, ak sa nestravujes spravne.
Doporučujem stiahnut apku Kalorické tabulky, správne ju vyplnit, nech ti vypočíta tvoj denny prijem tak, aby si chudla a aspoň týzden všetko, co zješ, poctivo odvazit a zapisat. Možno ked budeš vidiet, kolko prázdnych kalorii maju sladkosti, ktoré zješ, trochu ti to otvori oči.
Základ chudnutia je kaloricky deficit.
Ked budeš prijímat dostatok bielkovin, mali by ustupit aj chute na sladké.
Je to beh na dlhu trať, ale z tak velkej váhy by si mala vidiet výsledky dost rychlo.
Keď prídeš na to prečo sa prejedáš posunieš sa ďalej. To by mal byť tvoj cieľ a chudnutie bude bonus, držím palce.
Skús si nechať spraviť jedálniček na mieru, alebo keď sa iba kŕmiš blbinkami napríklad pri telke,tak si nakrajaj zeleninu, jablká a chrumaj také. Bez stravy to naozaj nepôjde.
Ty sabotujes samu seba, co si odmakas vo fitku zajedas doma ak nie este viac
Co nekupis v obchode to nezjes doma
Tak si urob fit sladkosti, napr makovoorechovy kolač alebo kokosove tyčinky v horkej čokolade pozri fit sladkosti keď budeš mať aj taketo sladke po tych nezdravych ani nesiahneš....vynechaj cukor a nahraď ho sladidlom, aj muku jedz len vo veľmi malom množstve.
Správne si pomenovala problém a tým je prejedanie sa sladkosťami. Prestaň to kupovať, keď nemáš doma, nezjes. Pridaj bielkoviny do stravy. Odfot sa v spodnom prádle a vylep na chladničku, možno pomôže aj takáto motivácia. A proste musíš chciet. Ak vyjedas somariny , proste nechceš skutočne schudnúť. Musíš mat pevnú vôľu, bez tej to nejde. 100 kg je už dosť. Hrozia ti zdravotne problémy.(ak ich už aj nemas) a neboj do leta to dáš, len treba viac chciet.😗😘tiež som chudla, tebe to pôjde ľahšie, ja som išla z nizsiej váhy ako ty, tam to už ide trosku horšie. Držím palce.
Prestan to kupovat prestan to hladat doma napis sa radsej vody
Ja som si napisala motivacny list na zaciatku chudnutia, vzdy ked som mala krizu v chudnuti som si ho precitala ako som sa citila ako som samu seba vnimala a veruze tak sa uz nikdy citit nechcem , za 5mesiacov (prave dnes) som chudsia o 19kg
@taktotedanie ja to nekupujem to môj chlap ktorý zje 2 balíky cipsov atď a nič nepriberie
Zacni si to par dni pisat do kalorickych tabuliek a uvidis ze ta hodina vo fitku nespali ani 1 balik cukrikov (dopln si lubovolne cokolvek coho jes vela). Ja so chudla zo 73-60 ale moj primarny problem bol presne tento - naucit sa jest, tak aby som nebola hladna aby som si mohla dat aj nieco sladke ale aby som mala kaloricky deficit - musis pochopit ze bez neho nikdy neschudnes to je jednoducha matematika. Ja ked som to cele pochopila islo to dole v priebehu par mesiacov a z tvojej vahy na 80 to do konca roka mas urcite
Určite to je brať písal jednému trénerovi poskytol mu jedálniček v podstate pri Tom cvičiť ani nemusíš niekto možno povie že je to blbosť ale keď si človek na to zvykne tak sa to dá a fakt sa chudne brať za 3 mesiace dal dole cez 20kg
No jednou z dôležitých vecí je, nemať sladké doma. Proste to vôbec nakupovať. Potom nemáš čo vyjednať. Najdi zdravú alternatívu, keď na Teba príde vlčí hlad.
A koľko si už doteraz schudla?
@kavasmliekom 3kg za 2.tyzdne zatiaľ
Tak sa drz toho ako chudneš, a do leta dáš 20kg. Len musíš vydržať. A namiesto vyzierania jedz pravidelne. A večer choď spať skoro. 😀
@kavasmliekom robím na 3 smeny takže ten spánok je bieda no
Tak ti neostáva nič iné, len nekupovat blbosti. Skus sa zapojiť do nejakej výzvy teraz novoročné nakopavacky, ako fitlavia, fitshaker, tam majú jedálničky na čele týždne, nákupný zoznam, rôzne cvičenia, poučné videa, motivačné skupiny. Poradia tréneri, nutričný poradca atď.
Máš tam aj sladké raňajky, rôzne snacky, hladná určite nebudeš, vyberieš si, čo ti najviac vyhovuje a aspoň prídeš na to, ako vyskladať jedálniček, aby si nemala potrebu zjesť vsrtko, čo ti príde pod ruku
A naco mu to beries? Ked chce nech si kupi a zje, naco mu to vyjedas tiez
Pozri sa do zrkadla a opytaj sa ci naozaj chces takto vyzerat ako vyzeras…?
Za 5 rokov budes mat 150kg
Všetko sú to výhovorky a všetko je v hlave, napríklad ja som tak závislá na sladkom, že dovidenia som schopná zjesť pol plechu koláčov na posedenie, a áno robím toto cez Vianoce, kde jem ako kyselina, ale keďže je to v hlave, keď si poviem stačí pozriem sa do zrkadla a keď cvicim v momente vylúčim kraviny, ako náhradu za sladkým odporúčam proteínové tyčinky, colu Zero...a telo si zvykne a aj ty si zvykneš, priateľ nech jedáva čo chce aj 3 balíky čipsov proste sa ich nedotknes, z takej vysokej váhy je reálne aj 30 kilo schudnúť za rok len proste sebakontrola
Aj teraz napríklad..ráno som mala vločky s proteínom na kašu pred hodinou proteínový puding a už rozmýšľam čo by som ďalšie zozrala lebo sa nudim v práci
Piť, piť a piť, sprav si pollitrovy pohár čaju to čiastočne zaženie hlad
Nekupuj sladké
Zakladom ako nemat chute na sladke je dobry jedalnicek s dostatkom bielkovin. Bielkoviny su zaklad. Dbaj na to aby si ich mala dostatok. A kup si protein- ten je sladky a pomoze ti pri chuti na sladke- primiesas do kase, jogurtu ci palaciniek. Tak uspokojis chut na sladke a das do seba aj bielkoviny.
@autor nekupuj blbosti v obchode. Nebude doma sladké nebudeš čo mať jesť a zvykneš si. Nekupuj nebude...
Ak rozmýšľaš čo by si zostala lebo sa nudis nakrajaj si papriku rôznych farieb a žuj. Kôli vylepšeniu môžeš aj mierne posilniť...
Na obed ešte neviem čo budú variť a doma si dám keď prídem tvaroh s proteínom a zeleninový šalát so syrom na večeru..a potom už nič nevyjedat
Problem si klasifikovala,ked sa budes dalej prejedat,tak neschudnes.Drzim palce✌️