Ako sa motivujete, aby ste pokračovali v chudnutí?

jane124
11. jan 2016

Ahojte baby, podelte sa o nejake tipy ako sa motivujete, aby ste neprestali v chudnuti. na kazdeho pride kriza, tak som zvedava, co vas zenie vopred (predstava lepsej postavy mne osobne nepomaha). dikycko 🙂

mima4
11. jan 2016

@jane124 no a z akej váhy chudneš? lebo aj od toho to záleží, či ti stačí 5-10 kíl dať dole..alebo podstatne viac...

zuzuzuzka
11. jan 2016

@jane124 rozmyslam, ze ako 🙂 ale nenapadne ma. Nepotrebujem nejak extra chudnut, skor spevnit svaly, ale po cviceni aa citim super. Takze aj ked sa mi nechce tak si poviem, ze potom sa budem citit skvelo a ide to 🙂. Dala som si ciel a chcem ho dosiahnut.

jane124
autor
11. jan 2016

@mima4 nejde ani tak o vahu, ale skor to, ze nemam pevnu volu :D :D

jane124
autor
11. jan 2016

@zuzuzuzka tak to si stastna zena! drzim palce! 🙂

magic08
11. jan 2016

@jane124 tak na toto sa odhodlavam uz skoro rok. Zacat cvicit, zdravsie zit, viac sa hybat... no chyba mi motivacia 😝

tlucka
11. jan 2016

@jane124 Dostatočná motivácia na chudnutie je moja vycapená fotka na chladničke 😀 😀 😀 😀 Ale ako odmenu som si sľúbila, že keď dám dole ešte 5kg, tak si dám veľkú pizzu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zuzuzuzka
11. jan 2016

@jane124 dakujem 🙂 aj ja Tebe ;) hlavne ja sama do posilky chodit neviem. Chodim so sestrou a ked nie, tak cvicim doma. Chcem mat kocky na bruchu :D

jane124
autor
11. jan 2016

@tlucka odpadnem :D :D

timea7
11. jan 2016

@jane124 ak ide len o pár kg, nepomohol by šialene drahý kostým, šaty, do ktorého sa teraz len tak-tak vtrepeš a vyzeráš v ňom ako reklama na pneumatiky?

jajurka
11. jan 2016

@jane124 urcite sa mozes motivovat zdravim 🙂 pri znizeni hmotnosti sa vyrazne znizuje riziko rakoviny, ako aj srdcovo-cievnych a civilizacnych chorob - to je podla mna dost dobra motivacia 😉

luciferkax
11. jan 2016

Motivujú ma obrázky pekných žien, s dobrým telom :D :D a tak isto moja krajšia pleť, kotrá je mojim obrazom, a akonáhle prejdem na štýl, že jem čo príde a sedím na riti, tak vyzerám ako pubertiačka

timea7
11. jan 2016

@jane124 jednu blbosť som už napísala 😀 , ešte ma napadla ďalšia - dobré je mať zrkadlo oproti sprche, tak sa vidíš v celej svojej kráse. Ak máš neodolateľnú chuť na čokoládu, šup do sprchy a prejde ťa. Alebo vybehni do obchodov a keď ti bude väčšina vecí, ktoré sa ti páčia, malých, je predpoklad, že sa zdravo naštveš.

mamanikka
11. jan 2016
Používateľ mamanikka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamanikka.

presne vzdy ked vyjdem zo sprachy tak ma hned prejde chut do jedla :D

evittam
11. jan 2016

@jane124 Ahoj, ja už som párkrát schudla a "spadla" do toho znova. Teraz som už "za vodou" - schudla som čo som chcela a momentálne udržiavam a spevňujem telo - som max.spokojná. A keď mám na niečo chuť tak si dám - veď ma to nezabije. A radšej si dať hneď ako máš chuť ako na to myslieť celý deň, pojesť všetko možné a zdravé a nakoniec vo väčšine prípadov aj tak to zješ a omnoho viac ako keď si dáš hneď - aspoň u mňa to tak funguje....
Viem, že cvičím, takže nemám výčitky, že si dám napríklad aj kúsok pizze... 😉

erika161
11. jan 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@evittam presne tak, s tebou suhlasim aj s tvojim postojom 🙂

palomablanca
11. jan 2016

mne väčšinou chýba viera. Neverím tomu, že sa mi podarí udržať si zníženú hmotnosť. Mojou motiváciou je ale to, že chcem mať konečne dieťa a založiť si s partnerom rodinu. Pri momentálnej váhe by som totiž do tehotenstva neišla.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Pozri, ja už udržujem od cca augusta čo som schudla - jasné, že niekedy išla váha hore - max.1-2 kg ale to som hneď zaradila spiatočku.....Čiže všetko ide len treba chcieť. 😉

palomablanca
11. jan 2016

@evittam chcem uveriť tomu, že sa to tento krát podarí...už sa mi predtým podarilo schudnúť aj 30 kg ale všetko som nabrala naspäť, lebo som sa vrátila k starým str. návykom... Veľmi však túžim po bábätku, takže musím vydržať. Ide o to, aby človek začal veriť sám v seba...

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Tak ti držím prsty. Ako som už písala-mne sa to už tiež párkrát stalo-ale nie až tak veľa - max.+15kg (nie v zlom-ale 30 je už na môj vkus veľa-to by som nikdy nedopustila.....) - aj pri tehu a už som povedala, že nehrozí.....A ako vidím dám to - nakoľko si kľudne dám aj kúsok pizze, bôčik, klobásku....a nie je problém - cvičím a viac-menej udržiavam stravu - kde-tu nejakú prehrešok-no a čo?! 😝

palomablanca
11. jan 2016

@evittam správny prístup! 🙂 a ďakujem za povzbudenie. Ja viem, že 30 kg je veľa...lenže vieš, od narodenia som guľatá (4,5 kg), nikdy som nemala "normálnu" váhu, len sem tam, krátke (rok-dva) obdobie, keď sa mi podarilo vyše schudnúť. Je to trošku iný prípad, než keď niekto preženie s váhou počas tehotenstva a pod. Ja neviem aké to je mať váhu ako väčšina ľudí v mojom okolí.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca No nemáš za čo, len prepáč, ale "vyhovárať" sa na pôrodnú váhu (ktorá až taká hrozná nie je) sa mi vidí trošku pritiahnuté za vlasy-nemyslíš? Ale každý hľadá výhovorky niekde inde....Ja tiež nie som nejak "megaštíhla" mám 177cm/75-6 kg, ale ako hovoria známi vôbec to tak nevyzerá (myslím tie kg), momentálne už len spevňujem postavu aj keď už toho tuku nejak moc nemám..Oblečiem 38-čku nohavice a 36-stku vrch - to mi úplne stačí....Zase nemienim byť "twiggy"....ani sa mi to nepáči a ani môjmu chlapovi...

palomablanca
11. jan 2016

@evittam ja sa na to nevyhováram 🙂 ja som s tým len chcela povedať, že napr. v mladšom veku som ťažko vedela nájsť motiváciu, lebo som nepoznala ten skvelý pocit, keď je človek štíhly. Nemohlo ma to motivovať, nevedela som, aké to je.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Veď nemusíš byť "štíhla" - je to na tebe v akej podobe sa dobre cítiš.....a o tom to je... 😉

palomablanca
11. jan 2016

@evittam chcem byť štíhla, preto sa s tým snažím niečo urobiť, nikdy by som sa s tým nevedela zmieriť, že zostanem taká, aká som teraz. A už keď sme pri výhovorkách. Prečo mám pocit a také skúsenosti, že na SK sa k odbornej pomoci nedopracuješ? Bola som (nie raz) u diabetologičky, vypočula som si rady nutr. poradkyne, (rady, kt som sama už dávno poznala), endokrinologičky a v podstate nikto mi nevedel pomôcť. Sama obvodná lekárka mi to povedala. Je to komplexná záležitosť (už pri mojej váhe) a mám pocit, že sa s tým musím popasovať sama. Pričom je to choroba, forma závislosti - podľa mňa tá najhoršia. Fajčiar nepotrebuje cigaretu k prežitiu ani alkoholik nepotrebuje k tomu alkohol, aby prežil ale jedla sa nemôžeš vzdať úplne. V Čechách majú ten program STOB - možno si už o tom počula, niečo také by som privítala aj u nás.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Bohužiaľ nepočula som o ňom. A aké máš teda miery - ak sa môžem spýtať - lebo ako píšeš tak si závislá na jedle.....Áno máš pravdu - jedla sa nemôžeš vzdať úplne ale môžeš sa začať stravovať zdravšie a hlavne sa "neprežierať" - neviem aké sú tvoje stravovacie návyky a podobne - ak môžem pomôžem, ale len laicky - nie som odborníčka na výživu...

palomablanca
11. jan 2016

@evittam meriam 169 cm a ti kilá sa sem naozaj hanbím napísať... teraz je to značne nad 100. Ja ti naozaj ďakujem za pomocnú ruku ale len v krátkosti to teraz napíšem, nemám už toľko času. Tých 30 kg som schudla tak, že som si jedlo vážila a snažila sa zmestiť do 6500 kj/deň. Na raňajky väčšinou kaše - ovsené, musli nesladené, pohánkové...atď. + ovocie/orechy. Desiata jogurt biely 3-4% percentný/vajcia+zelenina. Obed mäso+zelenina+ryža/cestoviny/kuskus. (všetko odvážené, nevysmážané/lyžička oleja). Olovrant zelenina+bielkoviny väčšinou. Večera podobná k obedu, menšia porcia. Jeden deň v týždni som si dovolila bežné jedlá. Každý týždeň som schudla do 1 kg, minimálne športovala, skôr prechádzky. (dedina/les). Po pol roku, som to nechala, nemala som silu každý deň vyvárať + práca+2. práca, dochádzanie atď. No a keď som v strese tak jednoducho jem veľa... Dnes sa snažím schudnúť podobným spôsobom, počúvam sv telo a pripravujem si jedlo dopredu, kt nosím do práce. Dúfam, že to tentokrát vyjde.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Tak ti držím prsty - len pozor - kombinovať je najlepšie mäso+zelenina, alebo zelenina+prílohy (cestoviny, ryža,zemiaky)...No a treba aj cvičiť alebo sa aspoň nejak hýbať....A vydrž neprežierať sa 😉 🙂 A hlavne ustrážiť správny pomer živín a kalórii-lebo aj málo kalorii je chyba...

palomablanca
11. jan 2016

@evittam 😵 si zlatá, musím cvičiť, aby sa mi ľahšie chudlo. Ozvem sa, keď sa mi to podarí. ďíky ešte raz a veľa síl prajem aj tebe, nech sa ti v tom darí aj naďalej.

evittam
11. jan 2016

@palomablanca Ďakujem moc a ešte raz- držím prsty-hlavne to nevzdávaj a určite sa ozvi - kľudne aj IP a priebežne-rada aj poradím ak bude treba...

sono2
11. jan 2016

@evittam ty máš 177 A 75 kg a vrch kupuješ 36? Spodok 38 dáš? Ja mám O 10 kg menej a o cm viac a 38 ledva a 38 až 40 vrch. Kde máš tie kilá rozlozene😀😀😀