Ahojte baby, podelte sa o nejake tipy ako sa motivujete, aby ste neprestali v chudnuti. na kazdeho pride kriza, tak som zvedava, co vas zenie vopred (predstava lepsej postavy mne osobne nepomaha). dikycko 🙂
Motivujú ma obrázky pekných žien, s dobrým telom :D :D a tak isto moja krajšia pleť, kotrá je mojim obrazom, a akonáhle prejdem na štýl, že jem čo príde a sedím na riti, tak vyzerám ako pubertiačka
@jane124 jednu blbosť som už napísala 😀 , ešte ma napadla ďalšia - dobré je mať zrkadlo oproti sprche, tak sa vidíš v celej svojej kráse. Ak máš neodolateľnú chuť na čokoládu, šup do sprchy a prejde ťa. Alebo vybehni do obchodov a keď ti bude väčšina vecí, ktoré sa ti páčia, malých, je predpoklad, že sa zdravo naštveš.
presne vzdy ked vyjdem zo sprachy tak ma hned prejde chut do jedla :D
@jane124 Ahoj, ja už som párkrát schudla a "spadla" do toho znova. Teraz som už "za vodou" - schudla som čo som chcela a momentálne udržiavam a spevňujem telo - som max.spokojná. A keď mám na niečo chuť tak si dám - veď ma to nezabije. A radšej si dať hneď ako máš chuť ako na to myslieť celý deň, pojesť všetko možné a zdravé a nakoniec vo väčšine prípadov aj tak to zješ a omnoho viac ako keď si dáš hneď - aspoň u mňa to tak funguje....
Viem, že cvičím, takže nemám výčitky, že si dám napríklad aj kúsok pizze... 😉
@evittam presne tak, s tebou suhlasim aj s tvojim postojom 🙂
mne väčšinou chýba viera. Neverím tomu, že sa mi podarí udržať si zníženú hmotnosť. Mojou motiváciou je ale to, že chcem mať konečne dieťa a založiť si s partnerom rodinu. Pri momentálnej váhe by som totiž do tehotenstva neišla.
@palomablanca Pozri, ja už udržujem od cca augusta čo som schudla - jasné, že niekedy išla váha hore - max.1-2 kg ale to som hneď zaradila spiatočku.....Čiže všetko ide len treba chcieť. 😉
@evittam chcem uveriť tomu, že sa to tento krát podarí...už sa mi predtým podarilo schudnúť aj 30 kg ale všetko som nabrala naspäť, lebo som sa vrátila k starým str. návykom... Veľmi však túžim po bábätku, takže musím vydržať. Ide o to, aby človek začal veriť sám v seba...
@palomablanca Tak ti držím prsty. Ako som už písala-mne sa to už tiež párkrát stalo-ale nie až tak veľa - max.+15kg (nie v zlom-ale 30 je už na môj vkus veľa-to by som nikdy nedopustila.....) - aj pri tehu a už som povedala, že nehrozí.....A ako vidím dám to - nakoľko si kľudne dám aj kúsok pizze, bôčik, klobásku....a nie je problém - cvičím a viac-menej udržiavam stravu - kde-tu nejakú prehrešok-no a čo?! 😝
@evittam správny prístup! 🙂 a ďakujem za povzbudenie. Ja viem, že 30 kg je veľa...lenže vieš, od narodenia som guľatá (4,5 kg), nikdy som nemala "normálnu" váhu, len sem tam, krátke (rok-dva) obdobie, keď sa mi podarilo vyše schudnúť. Je to trošku iný prípad, než keď niekto preženie s váhou počas tehotenstva a pod. Ja neviem aké to je mať váhu ako väčšina ľudí v mojom okolí.
@palomablanca No nemáš za čo, len prepáč, ale "vyhovárať" sa na pôrodnú váhu (ktorá až taká hrozná nie je) sa mi vidí trošku pritiahnuté za vlasy-nemyslíš? Ale každý hľadá výhovorky niekde inde....Ja tiež nie som nejak "megaštíhla" mám 177cm/75-6 kg, ale ako hovoria známi vôbec to tak nevyzerá (myslím tie kg), momentálne už len spevňujem postavu aj keď už toho tuku nejak moc nemám..Oblečiem 38-čku nohavice a 36-stku vrch - to mi úplne stačí....Zase nemienim byť "twiggy"....ani sa mi to nepáči a ani môjmu chlapovi...
@evittam ja sa na to nevyhováram 🙂 ja som s tým len chcela povedať, že napr. v mladšom veku som ťažko vedela nájsť motiváciu, lebo som nepoznala ten skvelý pocit, keď je človek štíhly. Nemohlo ma to motivovať, nevedela som, aké to je.
@palomablanca Veď nemusíš byť "štíhla" - je to na tebe v akej podobe sa dobre cítiš.....a o tom to je... 😉
@evittam chcem byť štíhla, preto sa s tým snažím niečo urobiť, nikdy by som sa s tým nevedela zmieriť, že zostanem taká, aká som teraz. A už keď sme pri výhovorkách. Prečo mám pocit a také skúsenosti, že na SK sa k odbornej pomoci nedopracuješ? Bola som (nie raz) u diabetologičky, vypočula som si rady nutr. poradkyne, (rady, kt som sama už dávno poznala), endokrinologičky a v podstate nikto mi nevedel pomôcť. Sama obvodná lekárka mi to povedala. Je to komplexná záležitosť (už pri mojej váhe) a mám pocit, že sa s tým musím popasovať sama. Pričom je to choroba, forma závislosti - podľa mňa tá najhoršia. Fajčiar nepotrebuje cigaretu k prežitiu ani alkoholik nepotrebuje k tomu alkohol, aby prežil ale jedla sa nemôžeš vzdať úplne. V Čechách majú ten program STOB - možno si už o tom počula, niečo také by som privítala aj u nás.
@palomablanca Bohužiaľ nepočula som o ňom. A aké máš teda miery - ak sa môžem spýtať - lebo ako píšeš tak si závislá na jedle.....Áno máš pravdu - jedla sa nemôžeš vzdať úplne ale môžeš sa začať stravovať zdravšie a hlavne sa "neprežierať" - neviem aké sú tvoje stravovacie návyky a podobne - ak môžem pomôžem, ale len laicky - nie som odborníčka na výživu...
@evittam meriam 169 cm a ti kilá sa sem naozaj hanbím napísať... teraz je to značne nad 100. Ja ti naozaj ďakujem za pomocnú ruku ale len v krátkosti to teraz napíšem, nemám už toľko času. Tých 30 kg som schudla tak, že som si jedlo vážila a snažila sa zmestiť do 6500 kj/deň. Na raňajky väčšinou kaše - ovsené, musli nesladené, pohánkové...atď. + ovocie/orechy. Desiata jogurt biely 3-4% percentný/vajcia+zelenina. Obed mäso+zelenina+ryža/cestoviny/kuskus. (všetko odvážené, nevysmážané/lyžička oleja). Olovrant zelenina+bielkoviny väčšinou. Večera podobná k obedu, menšia porcia. Jeden deň v týždni som si dovolila bežné jedlá. Každý týždeň som schudla do 1 kg, minimálne športovala, skôr prechádzky. (dedina/les). Po pol roku, som to nechala, nemala som silu každý deň vyvárať + práca+2. práca, dochádzanie atď. No a keď som v strese tak jednoducho jem veľa... Dnes sa snažím schudnúť podobným spôsobom, počúvam sv telo a pripravujem si jedlo dopredu, kt nosím do práce. Dúfam, že to tentokrát vyjde.
@palomablanca Tak ti držím prsty - len pozor - kombinovať je najlepšie mäso+zelenina, alebo zelenina+prílohy (cestoviny, ryža,zemiaky)...No a treba aj cvičiť alebo sa aspoň nejak hýbať....A vydrž neprežierať sa 😉 🙂 A hlavne ustrážiť správny pomer živín a kalórii-lebo aj málo kalorii je chyba...
@evittam 😵 si zlatá, musím cvičiť, aby sa mi ľahšie chudlo. Ozvem sa, keď sa mi to podarí. ďíky ešte raz a veľa síl prajem aj tebe, nech sa ti v tom darí aj naďalej.
@palomablanca Ďakujem moc a ešte raz- držím prsty-hlavne to nevzdávaj a určite sa ozvi - kľudne aj IP a priebežne-rada aj poradím ak bude treba...
@jane124 no a z akej váhy chudneš? lebo aj od toho to záleží, či ti stačí 5-10 kíl dať dole..alebo podstatne viac...