Chcela by som zacat bicyklovať. Avšak, nemám žiadnu kondičku, nikdy som nesportovala. Ako začať? Ako chytiť kondičku? Mám problémy s kolenom, takže dajake hiit nehrozí. Myslela som, že začnem rýchlou chôdzou aspon tak na 2-3 týždne a potom sadnem na bike na kratšie vzdialenosti. Bude to ok?
Ja som si kupila elipticky trenazer. Viac sa precvici telo ako na biku.
jasne, rychlou chodzou som zacala aj ja, postupne som presla do takeho polobehu :D ak sa to tak da nazvat :D a celkovo sa citim ovela lepsie, uz aj viacej vydrzim odbehnut bez prestavky, cize uplne super, stastna som z toho🙂
Bikujem celý život a mne to príde že na krátke trasy žiadnu kondičku nepotrebuješ, pokiaľ je rovný terén. Kľudne by som do toho šla hneď, netreba čakať 2-3 týždne ...práveže rýchla chôdza je oveľa namahavejsia, telo spali viac energie. Ak sa bavíme o nenáročným teréne.
Ak máš prácu že je bezpečné sadnúť na bike a je to trebárs do 5 km tak začni takto chodiť. Výmen auto za bicykel trebárs aj keď ideš na nákup...keď si zvykneš na bicykel začni predlžovať trasu a terén...najťažšie je vyslapat stúpanie , kopček ..keď budeš chodiť pravidelne kondičku si zlepšis....ja celé leto som mala dosť brutálne stúpanie do kopca.. na 3 občas bolo treba prehadzovacku na 2 som to dala aj keď som funela ako lokomotíva a to v tých najväčších horúčavách...schudla som za celé leto asi 5 kg len tým že som takto slapala do kopca..stravu som vôbec nezmenila...
@apolka77 ďakujem ti pekne.
Rýchla chôdza je perfektný začiatok! 👍