Ako sa dá schudnúť počas dojčenia?

marinko1988
4. jún 2020

Prosím vás ako ste schudli počas dojčenia? Co vám pomohlo viem ze držať diétu počas dojčenia nemôže...... No ja stále priberám a priberám :( poraďte prosím

julianabelakova
4. jún 2020

@marinko1988 dieta sa nemoze? Staci na veceru jest salat, obedy normalne, obmedzit sladke a viac sa hybat. Aj ked teda obmedzit tie chute je velmi tazke

simuskaaa123
4. jún 2020

Ja keď som bola tehotná som pribrala 18kg. Do 3 mesiacov bolo 20kg dole.. A teraz už 3 mesiace som zaseknuta na jednej váhe a neviem co robím zle. Denne prejdem 10km s kočíkom, chodím do kopcov, keď sa mi chce cvičím, rátam si kalórie, dávam bacha na stravu.. A nič 🙈🙈neviem ci to je kojenim alebo štítnou žľazou 🙈skus si ju dat pozrieť

katka9628
4. jún 2020

ja som pocas dojcenia nevedela zhodit ani gram.a nebolo to nevhodnou stravou alebo tym, ze by som nemala pohyb.

deti95060810
4. jún 2020

ja som pri kojení každého dieťaťa vždy schudla na pôvodnú váhu. Po pôrode keď sa laktácia rozbiehala tak som veľa jedla, pila, ....ale po čase som jedla menej. Veľa starosti, menej mi chutilo. Nerobila som vôbec žiadny šport, ani dietu som nedržala . mojim jediným prianim bolo vyspať sa..... neustále som bola unavená a nechcelo sa mi potom už ani len jesť.

daganov
4. jún 2020

@katka9628 bola som na tom presne tak isto, ráno tmavý chlieb, syr, alebo šunka, zelenina, na desiatu jeden kúsok ovocia, zopár orechov, obed normálny, aj s polievkou, ale žiadne zapražené, zahusťovala som rozmixovanou zeleninou, druhé mäso alebo ryba, veľa zeleniny, menej prílohy, na olovrant jogurt, večer šalát s vajcom, alebo tuniakom, alebo šunkou, príp. zapekaná zelenina, žiadne sladkosti, žiadne sladené nápoje a dolu ani gram. Chodila som na dlhé prechádzky, plávať a nič. Moje dieťa spalo od štyroch týždňov celú noc, tak som ani nevyspatá nebola. Po odstavení kg zleteli samé.
@marinko1988 keď priberáš, niekde robíš chybu, napíš, čo počas dňa konzumuješ. Ja som teda nechudla, ale ani nepriberala, potrebovala som dať dolu 9 kg.

daganov
4. jún 2020

@julianabelakova mne to teda nepomohlo a sladké nemusím vôbec, je to individuálne, dokonca aj u jednej ženy po troch pôrodoch vždy iné.

julianabelakova
4. jún 2020

@daganov ano, je to mozne. Ale ked clovek pribera a je zdravy, tak zakon prijimania kalorii a spalovanie nepusti

daganov
4. jún 2020

@julianabelakova áno aj, ale nie vždy platí, keď menej zješ, tak schudneš. Nemyslím teraz seba počas toho kojenia, ale bežne sa stáva, písalo to aj veľa žien tu na MK, že za svet nemohli dať dolu pár kg, jedli veľmi málo a ich telo to vyhodnotilo, ako stav núdze. A každému spaľuje ináč, u mňa veľa závisí od kvalitného spánku, čo si veľa ľudí možno ani neuvedomuje.

kittykat22
4. jún 2020

@daganov ano, s tym spankom je to pravda. Nikdy ani deko a potom som prestala spavat a nabrala som neuveritelne vela kg. Ked som zacala opat spavat tak mi tie kg isli dole. To som si uvedomila, az ked som zmenila rezim. Je to ale aj tym, ze clovek ktory nespi, potrebuje jest - pretoze keby nejedol tak skolabuje.

daganov
4. jún 2020

@kittykat22 to si zase nemyslím, že človek, ktorý nespí, tak je. Ja v noci nejem, ale ak pár nocí po sebe spím len štyri, päť hodín a nebodaj sa takýto týždeň počas jedného mesiaca zopakuje, váha mi stúpa. Počas prvých týždňov korony, keď som bola doma a mohla sa vyspať do sýta - 4 kg dolu a to som obmedzila pohyb, lebo som ani veľmi nechodila von.

kittykat22
4. jún 2020

@daganov tak je nespat a nespat. Ja som nespala 3 roky vobec a dalsie 3 sporadicky. Ked nespis tak 250+ dni v kuse, tak musis jest, pretoze fungujes len na jedle. Ale to je extrem samozrejme. Akonahle som zacala spavat, tak som nepotrebovala jest - nepotrebovala som energiu.

daganov
4. jún 2020

@kittykat22 fúúú, tak to je iná káva, to som našťastie nezažila, obdivujem ťa.

daja07
4. jún 2020

@marinko1988 ja som dala po prvom porode 10 kil pocas kojenia dole ani neviem ako. Pila som strasne vela vody a v strave som sa neobmedzovala nijako. Ale zasa som nejedla cokolvek a kedykolvek. Dieta bolo ale narocne na zaspavanie. Ja som sa s nim uchodila asi 🙂 a ked zacne dieta jest tak nedojedat po nom. Tak sa mamicky vedia vyjest lebo ved skoda to nechat tak. Ja som davala radsej mensie porcie a ked pojedol mal dalsiu. Navyse pri kojeni spalujes dost vela kalorii. Pridaj do toho pravidelnu stravu v ramci moznosti, na veceru nieco lahsie, menej cukru, viac pohybu

ajka0207
4. jún 2020

@marinko1988 preco by sa dieta nemohla? Teda ak si pod dietou predstavis zdravu vyvazenu dietu, tak nevidim problem. Ale ja odporucam zvysit vydaj, cize cvicit.

kittykat22
4. jún 2020

@daganov nie je moc co obdivovat. Samozrejme som to nezvladala. Len som to nejako prezila - nemala som na vyber 🤷‍♀️