Ako sa dá rýchlo schudnúť?

28. máj 2020

Ahojte,chcela by som schudnúť do 6 týždňov aspon 5-10kg dáte mi nejaké rady ako na to cviky,koľko denne mam cvičiť poprípade čo by som mala jesť? A či je vôbec možné za takú krátku dobu schudnúť napríkad 10 kíl?Motivaciu mam veľkú ale moc sa do toho nevyznám

zuzap33
28. máj 2020

Rýchlo schudneš, rýchlo priberies, jojo efekt. A tvoj metabolizmus v troskách

daganov
28. máj 2020

10 kg určite nie, 5 možno, ak chudneš z väčšej váhy, ale aj to sa obávam, že to nebude 5 kg tuku, ale budeš chudnúť aj zo svalov. 5-10 kg si nenabrala za 6 týždňov, tak je nezmysel ich chcieť za tú dobu dať dolu. Si na najlepšej ceste mať o dva mesiace ešte viac, ako dnes. Naštuduj si niečo na stránke https://www.chudnutie-ako.sk/, kým sa do toho pustíš, aby si nerobila zbytočné chyby, ktoré ťa odradia dotiahnuť to do víťazného konca.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
28. máj 2020

Základ je strava, nie cvičenie. Čiže ako prvé treba riešiť stravu. A áno, dá sa za 6 týždňov schudnúť 10 kíl. Záleží však akú máš teraz váhu. Ak vysoko cez 100 kíl, tak to dáš pomerne jednoducho. Ak máš ale nadváhu nie veľkú, tak taký úbytok dáš jedine drastickou diétou, ktorá jednak nie je zdravá a hlavne po nej rýchlo nastáva jojo efekt. Takže odporúčam nastaviť si stravu a k tomu efektívne cvičenie (ak si doteraz necvičila, tak pomalší začiatok). A odporúčam dávať si reálne ciele, ktoré budú okej pre tvoje telo. Viem o čom hovorím, schudla som 33 kíl, bez diéty, zato poznám kopec žien, ktoré tiež veľa schudli ale s diétami a po roku sú tam kde boli predtým.

borihh
28. máj 2020

Ja som raz potrebovala rýchlo schudnúť na dovolenku, za mesiac som zhodila 9-10kg, ráno som jedla vajíčka, pred raňajkami pol litra citrónovej vody a potom celý deň len ryžu (bud s paradajkami, hribami alebo len čistú) chodila som behať 2x denne.. Ale potom som to samozrejme aj nabrala rýchlo späť🙂

borihh
28. máj 2020

A podotýkam, že som mala cca 62kg na začiatku, no potom som pribrala raz tak. Čiže radšej pomaly

1975renca
28. máj 2020

jest malé porcie každé 3-3,5 hodiny,5 x denne treba na to dbat,3 hodiny pred spanim uz nejest,..viac zeleniny,vynechat sacharidy-pečivo,ryžu,cestoviny,zemiaky,ked,tak len vo velmi malom množstve rano a doobeda,ovocie na desiatu alebo ranajky a aspon beh alebo nejaké kardio...ale strava je gro...

sunny8
28. máj 2020

Strava strava strava .. veľa zeleniny vlákniny a pod .. a pitný režim. Ráno si dávam chia semienka tie pekne pozberaju škodliviny z tela a má to efekt keď veľa piješ. Dá sa žiť zdravo a pritom ti toho veľa netreba .. ja napr kupujem mrazenú zeleninu - brokolicu karfiol polievkovú zmes kukuricu hrášok a vždy to nejak skombinujem s cestovinou ryžou alebo zemiakmi. Alebo cuketu nastrúham so zemiakom pridám syr nastrúhaný soľ korenie vajco nejaké bylinky drozdove vločky namiesto múky a dám to zapiecť. Je to rýchle najes sa poriadne aj z malej porcie a nie je to nijako ťažké pre organizmus. Odlahcis sa a postupne zabudneš na vyprážané mäso alebo premastene jedla. Alebo lasagne so špenátom a syrom tiež syte a chutné. Menej pečiva skús radšej pohánkovú kašu vločky nasypes do prevareneho mlieka pekne sa to vsaje pridas med banán kakaové bôby a máš delikatesu hotovú. Keď už chlebík tak skús knackbrot neviem ako sa to píše .. každé jedlo o niečo obohat. Na desiatu skús pár piškót jogurt banán a pridaj do toho ľanový olej .. keď robíš lievance alebo cosi rob to na kokosovom oleji namiesto klasického. S takými rýchlovkami ta aj bude baviť variť aj sa najes s chuťou a menej a ešte sa aj zbavis nadbytočného tuku ;) od PONDELKa tohto týždňa jem menej jem zdravšie a som schudla do dnes pol kila !!! Hlavne som začala veľa piť ..

sunny8
28. máj 2020

A papaj iba do 5 večera Max do 6 .. a pozri si organové hodiny kedy je čo najlepšie robiť

rene2
28. máj 2020

Mi môžeš napísať osobne 🙂

autor
28. máj 2020

@sunny8 ďakujem za rady

autor
28. máj 2020

@1975renca ďakujem

deti95060810
28. máj 2020

odporúčajú schudnuť max 0,5 kg/týždeň.. Takže za 6 týždňov je to cca 3 kg.

lenuliatko84
28. máj 2020

5kg za mesiac schudnes ak budes vela cvicit a jest len zeleninu a bielkoviny,mam odskusane

panelacikova
28. máj 2020

@sunny8 so záujmom som prečítala tvoj príspevok o 20:32. smiem sa ťa opýtať, či mi vieš poradiť nejakú stránku s absolútne jednoduchými receptami a pomerne dostupnými surovinami? Pre info - som síce už "stará", ale do varenia ľavá 😀 tiež chcem dosť upraviť stravu, pretože to škodí hlavne mojim črevám. Ak mi vieš nejaký link poradiť, vopred ďakujem 🙂

sunny8
28. máj 2020

@panelacikova link nemam mna to naučila mamina 🤣 a niekedy aj spolu vymýšľame nejaké novinky 🙂 ona má kurz zdravej výživy tak niečo má aj z toho 🙂

matus7030
28. máj 2020

@panelacikova odporúčam fitrecepty.sk pre mňa úžasná inšpirácia

meluela
28. máj 2020

ovisnu ti prsia ked rychlo schudnes

sardinka32
28. máj 2020

6 kil môžeš dať dole...recept je jednoduchý...menší príjem, väčší výdaj. Menej jedz a oveľa viac sa hýbaj...na chudnutie je ideálny beh.

sardinka32
28. máj 2020

@sunny8 toto nie je univerzálne pravidlo nejesť od piatej...je to mýtus...každý organizmus je iný a záleží na tom, čo robíš

sunny8
29. máj 2020

@sardinka32 večer sa spomaľuje trávenie .. a v noci to zbytočne leží v žalúdku .. preto nie je vhodné napchávať sa pred spaním

panelacikova
29. máj 2020

@sunny8 no... záleží aj od toho, kedy ideš spať. je rozdiel ísť o 20 hod do postele a o 23:30... čo ja mám informácie, tak organizmus potrebuje spaľovať, aby fungoval metabolizmus. odporúča sa nejesť 2 hodiny pred spaním. takže ja si dám bežne o 20:30 večeru, keďže chodím spať medzi 23:00-00:00

kvetinka75
29. máj 2020

Jasom schudla zamesiac 7 ale to som mala problemy v rodine. Potom som si ich u zlen udrzala. Ale bolo to tazkezo zaciatku.

airaw
29. máj 2020

@panelacikova ja sa napríklad riadim aj činnosťou orgánov (organové hodiny či ako sa to volá) a tak neskoro sa neodporúča jesť

panelacikova
29. máj 2020

@airaw možno máte pravdu tie, čo sa takto riadite. Ale ja viem, kedy idem spať a ja by som od hladu už asi steny lízala 😀 a to akože nemám nadváhu, mám 171/65. Tak ale tých 5 kg dole by som brala.... lepšie by som sa cítila. no a hlavne, ja mám "dráždivé črevo", tak vo všeobecnosti by som mala prijímať ľahké jedlá. a ja si stále neviem odoprieť to mlieko 🙄

sunny8
29. máj 2020

@panelacikova aj ja niekedy jem večer ale vecer mi najviac chutí tak som si to poistila. O 6 večer umyjem zuby a viem ze som lenivá ich umyť aj druhýkrát tak to pre.mna znamená koniec jedla pre dnes a funguje mi to 😂😂😂 a niekedy idem spať aj o 12 ale čo už keď sú zuby umyte jesť sa nebude

panelacikova
29. máj 2020

@sunny8 😀 no to ja si tie zuby umyjem aj 3x 😀 😀

zupka33
29. máj 2020

Dobre je mat denne minimalne 10tis krokov, lahku stravu, striedmu a popri tom nejaky bicykel, beh, cvicenie.

sardinka32
30. máj 2020

@sunny8 Nikto nehovorí o napchávaní.

sardinka32
30. máj 2020

@panelacikova presne tak, suhlasim. Najradsej mam tieto "múdra" - nejedz po piatej uz rovno. :D