Ako rýchlo schudnúť?

nelly234
20. júl 2024

Ahojte, už dlhšie sa snažím schudnúť, no nedarí sa mi to. Nemáte niekto skúsenosť s účinnou diétou, cvičením, a pod.?

zuzubb007
20. júl 2024

Výdaj - prijem nič iné nefunguje

dadis
20. júl 2024

@nelly234 Ahoj, napis vek, vysku, vahu a sposob, akym si doteraz chudla, skusime poradit

zuzubb007
20. júl 2024

@dadis ešte by mala napísať jedálniček a hneď zistíme kde je pes zakopany

nelly234
autor
20. júl 2024

36r. , výška 173cm. váha 78kg.
Mierny pohyb, prechádzky, plávanie apd. nejedla som sladkosti, vynechávala večeru, raz za týždeň som si dala deň že môžem len piť, jesť len ovocie, zeleninu

mojemenonikto
20. júl 2024

@nelly234 Jediný spôsob ako schudnúť je prijať menej kalórií ako spotrebovať. Zabudni na diéty, zázračné výživové doplnky. Tie ti vyrobia tak jojo efekt. Mierny pohyb nestačí, musíš sa zadýchať a spotiť. A musíš mať svalovku. Vtedy chudneš. A musíš sa hýbať dlhodobo a pravidelne. Viac zeleniny, menej tučných jedál. Ale strava stále musí byť pestrá. Možno menšie porcie a častejšie jesť, pred spaním vôbec.

dadis
20. júl 2024

@nelly234 Tak moja rada: Zarad so pohybu 2x do tyzdna nejaky silovy trening (najprv aj s vlastnou vahou, bud cviky z youtube, kruhove treningy, posilnovna a tak). Jedalnicek: Stiahni si aplikacou kaloricke tabulky - vynechavat veceru nie je dobre. Ak chces schudnut, tak cca jedno jedlo denne vynechas (zjednodusene povedane) - ale najlepsie je, ak telo nebude citit hlad a teda s kazdou porciou zjes menej kalorii a veceru vynechvat nebudes.Teda sa zasytis nizkotucnymi bielkovinami a vlakninou (to su 2 najdolezitejsie parametre, ktore si v tabulkach sleduj a uvidis, ze ak tieto bude mas kazdy ked okolo 100% splnene, tak hlad citis nebudes, aj ked budes chudnut). Casom sa naucis, ake kombinacie jedal su pre teba najlepsie - idealne, aby mala kazda porcia bielkoviny, sacharidy, tuky a dost zeleneniny. Ze si napriklad nedas spagety s kecupom, lebo sice do deficitu sa ti zmestia, ale po hodinke si z nich hladna a mas chut si nieco dat. Ak si das kuracie prsia, ryzu a salat..tak sa zasytis plnohodnotne, nebudes mat chut na sladke a nebudes citit hlad. To je dlhodobo udrzatelne, naucit sa jest vyzivne.. vacsina ludi prijima v strave malo bielkovin, vlakniny, viac tukov a rychlych sacharidov.

dadis
20. júl 2024

Ale teda aj tie spagety su pokojne mozes dat - porciu cestovin, k tomu kuracie/hovadzie maso/tofu/cottage, paradajkova omacka, vlaknina napr. cibula, baklazan, cuketa, alebo rukola a posypat parmezanom mozes tiez..to len priklad, ze jedalnicek moze byt velmi pestry, v zasade nic vynechavat nemusis, len vsetko s mierou a pritom mysliet na to, ze telo potrebuje dostatok zakladnych zivin..

kastia
20. júl 2024

@nelly234 Rýchlo to asi nepôjde. Tak som to skúšala aj ja, rozne drastické diéty a podobne. Niečo som síce schudla, ale hneď som to potom aj späť pribrala a ešte aj dosť navyše. Navyše ma to odradilo začať opäť chudnúť, aj keby som už mala začať niečo so sebou robiť. Odporúčam ísť na to systematicky, postupne a pomaly, nech nedopadneš ako ja.

zuzanka.zuzu
20. júl 2024

nežrať a hýbať sa 🤷 funguje 100% 😉

lucia13022023
20. júl 2024

Ak chceš mať dlhodobý výsledok, musíš na to ísť pomaly, nie rýchlo.
Musíš vedieť aký máš bazalny metabolizmus, koľko kalórií máš priať a koľko spáliť aby si schudla. Výdaj musí byť vyšší.
Vynechávanie večere - hlúposť, byt jeden deň na vode? - hlúposť. Tvoje telo potrebuje živiny. Všetky. Tuky, sacharidy, bielkoviny, vlákninu. Ako písala kocka vyššie, dávaj si pozor aby každé jedlo malo tieto štyri zložky.
V deficite môžeš jest "všetko" ale otázne je ci ta to zasýti. Súhlasím v poddtate všetkým čo píše @dadis, každé jedlo aj špagety si vieš urobiť na zdravý spôsob. Preto nemám rada keď niekto povie, že vynechaj toto, toto, toto.. To nie je dlhodobo udržateľné. Všetko sa dá urobiť aj zdravo. Len si treba o tom niečo naštudovať.
A ďalšia vec je pohyb. Zisti co ta baví, aká forma kardia. Plus kroky aspoň 10 000 a par krát do týždňa silový tréning, vôbec nemusíš dvíhať 50kg činky, stačí vlastná váha, potom postupne pridávať. Ak to budeš dodržiavať, pôjde to pekne postupne dole ale hlavne to vydrží.

stanulienkat
20. júl 2024

Nerozumiem tymto temam-kazdy den zalozene 3 nove. To si ludia nevedia precitat 500 predchadzajucich tem ako nezrat??

mojemenonikto
20. júl 2024

@stanulienkat Všetci očakávajú, že im niekto poradí niečo zázračné ako schudnúť bez toho aby sa spotili a zadýchali. A na tejto túžbe je založené celé odvetvie biznisu. Prípravkami na chudnutie počnúc, osobnými trénermi a rôznymi elektronickými blbosťami končiac 😃

sisska96
20. júl 2024

Jesť nizkokalorické jedlá a každí deň hodinová prechádzka.... Nie je to žiadna veda

stiefkom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz