Ako rýchlo schudnúť?

maxi35
28. máj 2013

poraďte mi mám ročnú dcéru a zostalo na mne 6 kíl, nevadilo by to až tak , ale ideme o 3 týždne na svadbu, mám asi 7 spol.šiat a ni do jednych sa nevojdem, nové kupovať nechcem , nemá to zmysel , nevynosím ich...Viete mi poradiť niečo overené čo zaberie pomôže, schudnúť do 3 týždňov minimálne 5 kíl . pri dieťati nemám čas chodiť do posiľovne atď, som na ňu sama , manžel chodí na týždňovky...

trish31
28. máj 2013

@maxi35 tak ako v Diabol nosi Pradu:Cely den nejem a ak omdlievam,dam si kusok syra 😀

Good luck 😉

ketrinka17
28. máj 2013

@maxi35 ja odporucam naranajkovat sa, potom mala porcia obeda a ku veceru kusok zeleniny alebo moja overena ryza.. na obed ryza so zeleninou a k veceru 3kopky ryze max poliate stavou a po 18 h nejest!! Schunes zarucene a naozaj ked ti bude zle od hladu odporucam kusok horkej cokolady a veeeela vody ved hlad je prezleceny smad 🙂

audiova
28. máj 2013

skús tú dvojtýždňovú dietu čo je tu na fórume 😀 .ale takýto rýchli úbytok -zaručený jojo efekt 😉

bebeka28
28. máj 2013

ja by som ti odporučila pravidelne sa najest 5 - krát denne, na ranajky celozrnné pečivo s natierkou a zeleninou, na desiatu ovocie, obed: maso s troskou prilohy, olovrant: ovocie alebo jogurt, a večera bud nejaký zeleninový salát alebo niečo lahke, doležitý je aj pitný režim minimálne 2 litre vody, a vyradiť z jedálnička mastné, vysmážane, sladké. co sa týka pohybu uplne ti stačia prechádzky s dcerkou nemusis chodiť do posilky... ale tá pravidelnosť v tej strave je naozaj velmi doležitá a za tie tri týždne by sa ti to malo podariť bez jojo - efektu.... mám to odskúsané... 🙂

ivec16
28. máj 2013

@maxi35 bebeka28 ma pravdu, ja som takym sposobom chudla... a nie je tam jojo efekt, zaroven je to zdravy racionalny sposob chudnutia, ktrory ti neprinesie zaludocne vredy... tiez odporucam (za 11 mesiacov 32 kg)

suz2
28. máj 2013

@maxi35 no, tak takto zázračne by som aj ja potrebovala schudnúť.... držím palce

mima300
28. máj 2013

@ketrinka17 a aku ryzu si jedla ? Obycajnu bielu, alebo hnedu ?

aja2010
28. máj 2013

@ivec16 mozem sa spytat, aka je to dieta? ja by som tiez potrebovala schudnut, 😒
dakujem

ketrinka17
28. máj 2013

@mima300 Obycajnu bielu a obcas basmati, hnedu ale tie som nikdy nevedela uvarit domakka.. Biele som striedala raz som si ju udusila, dala trosinku masielka,raz uvarila, potom uvarila Lagris sackovu..

ivec16
28. máj 2013

@aja2010 no ja som to nebrala ako dietu ale ako celkovu zmenu zivotneho stylu, stravovanie tak ako pise bebeka28, jedlo 5 krat za den, ak mate dlhy den rano o 5 tej stavate a chodite spat o pol noci tak aj 7 krat za den... ranajky celozrne pecivo, sunka (ziadne maslo, tavene syry), desiata ovocie s bielym jogurtom alebo kuskom tvrdeho syra (spolu alebo rozdelit trebars na dva krat po hodinke jedno druhe) kombinacia jogurt ovocie je lepsia kvoli glykemickemu indexu, ked zjete iba ovocie ma vyssi glykemcky index - mozete byt skor hladne ako ked to zjete spolu... obed - ja jem zemiaky, ryzu, cestoviny max 2 krat do tyzdna ale ak bez toho nemozete byt... tak polovicna porcia a doplnit zeleninou a strukovinami, k tomu nejake bielkoviny (bielkoviny treba aby ste nechudli zo svalov - tofu, vajicko, ryby, tvaroh, cottage chease chude maso - kuracie, morcacie, hovadzie), olovrant rovnako ako desiata... vecera rovnako ako obed, ale iba so zelinou - bez ryze, zemiakov a strukovin... zeleninova priloha - surova, dusena, pecena... treba popuzdit uzdu fantazii aby ste nejedli stale to iste 🙂... ak si nebudete vediet rady... par typov na nejake recepty vam napisem

stella231
28. máj 2013

@ketrinka17 tak tato dieta by sa mi pačila .... mnaam milujem ryzu len trener mi nedovoli jest ryžu na večeru koli tomu že obsahuje vela sacharidov. ale na obed si dooprajeeem 😖

orieskova
28. máj 2013

@ivec16 prosiiim recepty..mne uz dosla fantazia...tiez som zacala jest 5krat za den,pit vela vody a za mesiac 4kg dole..este 15 potrebujem...

ketrinka17
28. máj 2013

@stella231 ja som ju jedla aj vecer ale len 3male kopky a schudla som 7kg ked este pred otehotnenim...

fijalka123
28. máj 2013

ja beriem cilibulger

engie35
28. máj 2013

@ivec16 Môžem aj ja poprosiť o receptíky? Ďakujem 🙂

ivec16
29. máj 2013

@engie35
@orieskova tak babeny, napriklad vcera som si robila baklazan -nakrajat na platky pokvapkat olivovym olejom, osolit a opiect na panvici, opeceny poukladat do zapekacej misy, na to platky rajcin, platky mozzarely, korenie, sol podla chuti plus susena bazalka, zapiect do truby a do hotoveho jedla pridat cerstvu bazalku.

dusena zelenina (mne velmi chuti nieco ako leco...), oprazime cibulku na troske olivoveho oleja, pridame rajciny, cervenu, zltu a zelenu papriku a cuketu - osolit a okorenit podla chuti (niekedy pridam do toho aj sampiony), podavam ako prilohu k vajicku, alebo ku ku kuraciemu masu, alebo rybe

kasa z brokolice a karfiolu (uvarime brokolicu a karfiol a ponornym mixerom rozmycujeme na kasu - osolit) tak isto pouzivam ako prilohu k masu, rybe, tofu...

uplne najjednoduchsie (zadovazila som si grilovaciu panvicu - ktoru pouzivam na grilovanie kuracich prs, ryb aj zeleniny- mozete si kupit zmes byliniek na grilovanie - to je jedno ci to je zmes na encian, zeleninu ci maso, pouzivam jedno na vsetko) ako priloho je vyborna grilovana cukina, alebo baklazan... prelejem troskou balzamikoveho octu...

rybie file s rajcinami - rybie file dam do zapekacej misy, na to platky rajcin (mozeme aj cibulku- osolit okorenit, popripade bazalka) zapeciem

plneny baklazan - baklazan rozdelim na polovicu - vnutro vyberiem, nakrajam, zmiesam s cottage cheasom, na drobno nakrajana cervena paprika, vajicko aby sa to pri peceni zlepilo, mozeme pridat sampiony alebo na stvorceky nakrajanu sunku, naplnim baklazan a dam upiect do truby...

dusena kapusta, ako sa robi ku kacici s knedlou, tiez moze posluzit ako vhodna priloha...

toto su varianty na dusenu, varenu a pecenu zeleninu, isto vas napadnu aj nejake obmeny a ine druhy zeleniny (articoky mam na plane najblizsie vyskusat)... okrem tejto zeleniny pouzivam aj cerstve salaty (ale to vam recepty pisat nemusim - proste aka je doma zeleninka nakrajat a urobit si salatik - pouzivam zalievku z vinneho a balzamikoveho octu...

drzim palce kocky... da sa to chce to len trosku rozmyslat a experimentovat, aby nebola kuchyna rovnaka... toto je co ma tak v rychlosti napadlo...

engie35
29. máj 2013

@ivec16 Ďakujem. A ak nemôžem paradajky, čím ich môžem v týchto receptoch nahradiť? Ďakujem 🙂

ivec16
29. máj 2013

@engie35 v tom leci ich mozes vynechat.. ale bude ho treba trosku podliat vodou aby ti neprihorelo... (rajciny pustia stavu , vtedy netreba)
to file s rajcinami si mozes urobit bez rajcin- teda by som dala na panvicu file na to na platky cibulu, rascu, sol, korenie a pokvapkat citronom, podla toho aka ryba podliat alebo nepodliat vodou... (moze byt troska olivoveho oleja) - kombinacia citron, cibula rasca je velmi chutna - s citronom to neprehnat...

ten zapeceny baklazan s mozzarelou, miesto rajcin by mohla byt cervena paprika, je tiez sladka a jedlu prida peknu farbu (jedlo musi predsa aj vyzerat) podlievanie nie je potrebne, baklazan pusti stavu

ja tie rajciny pozuvam pre ich sladkost a pre vlastnost pustit stavu (nemusim podlievat vodou, a sladkost sa da nahradit inou sladkou zeleninou, napriklad ta zlta, oranzova alebo cervena paprika, opecena cibula je tiez sladka... takze zalezi od receptu, mozu sa vynechat alebo vymenit)

neviem co znamena nemozem rajciny? nechutia mi alebo mam alergiu? mozem pretlak rajcinovy?

este je super si urobit rajcinovu polievku ale to nie je tym len pre engie 🙂, ak nie su dostatocne sladke rajciny, co v nasich obchodoch casto nie su - pouzivam na dosladenie steviu

orieskova
29. máj 2013

@ivec16 mnaaaam..tak toto by ma nenapadlo...postupne skusim vsetko...uz som si zvykla bez peciva a len maso na obed bez prilohy,ziadne cestoviny...ale nieco take je uplne uzasne prilohy...

ivec16
30. máj 2013

@orieskova
@engie35 este ma napadol, duseny spenat, super je z cestvych listov ale dobry aj pretlak... robim bez zaspasky, nesmie chybat cesnak, sol... ak ho chcem trosku zahustit zamiesam do neho vajicko...

este mame velmi radi s manzelikom zelene fazulove struky, udusim ich zvycajne na cibulke, moze sa pridat mala rajcinka, trosku to ochuti tie fazulky, nakrajany jeden mesiacik cesnaku, osolit, okorenit, (mozeme nemusime pridat na kocecky nakrajanu sunku - pre tie co uz nechudnu aj slaninku)

postupne ak ma nieco napadne este dopisem... 🙂

engie35
30. máj 2013

@ivec16 ok, ďakujem. 🙂 🙂 🙂

orieskova
30. máj 2013

@ivec16 tesim sa na dalsie

albatatka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz