Ako prestať mať chuť na sladké?

3. dec 2020

Čaute 🙂 Potrebujem nejaké rady ako prestať konečne vyžierať a čosi zo sebou robiť. Potrebujem motiváciu !

goblinko1
3. dec 2020

Upraviť jedalnicek pridať viac zdravých sacharidov banany, jablka atd a uvidis že pomaly to prejde ja som mal skôr problém zahnať nie len chut ale hlavne pocit sladkosti v ústach 🤣 a keď upravis jedalnicek tak sa vyrovnajú hladiny v tele a nepríde ti ani a um chuť na sladké (prepáč za chyby spim už) 😃😊

elizabet173
3. dec 2020

napíš, čo si počas dnešného dňa skonzumovala. Možno prijímaš málo z niektorej zložky potravy, možno celkovo prijímaš málo kj, preto máš chuť na sladké. Nevypozorovala si, kedy je tá túžba po sladkom najintenzívnejšia? A vylúčiť úplne sladkosti zo svojho života je nezmysel, to dlho nevydržíš. Dá sa upiecť aj zdravšia verzia koláča, pozri na wwwchudnutie-ako.sk a prečítaj si tam aj niečo o glykemickom indexe, lebo si v začarovanom kruhu.

andreatytler
4. dec 2020

Ja som citala ze telo (alebo jazyk) potrebuje pri jedle vsetky chute aby bolo spokojne a po nicom netuzilo... proste aby si necitila hlad alebo chut jest. Sladke, slane, horke kysle... tusim su tie chute. Takze uplne vynechat skadke nie je dobre. Treba to nahradit prirodnymi sladkostami ako susene ovocie napriklad.
Kolega mal infarkt a kedze bol pri tele a nie velmi dobre sa stravoval, doktori radili schudnut a zmenit jedalnicek. Zlakol sa toho infarktu a od zakladov zmenil jedalnicek. Napriklad uplne vynechal cukor a vravel ze to bol brutal prvych 6 mesiacov... ze mal strasne chute ale potom uz nie tak zle.

janka_266
4. dec 2020

Pozrite si video od Michala hafa o sladkostiach, návod pre ženy. Tam je to pekne vysvetlené. Napr. Mne teraz pomáha keď mam sladké raňajky, najčastejšie chlieb s maslom a medom, potom mi cely deň nepríde, že by som si dala niečo sladké.

tyrkysova_kobyla
4. dec 2020

Existuje aj kniha Nesladim 🙂 ja som ju necitala, kedze sladke moc nemusim, ale kamarat ju ma a pochvaluje si 🙂

lenuska9999
4. dec 2020

Nejaká baba tu minule písala vraj pomáhajú octove tabletky alebo lyžička jablčného octu

tatranka4
4. dec 2020

Ja som brala chróm lebo som vždy mala chuť na sladké a pomohlo aj keď teraz mi zakázal dr tak občas zhresim dám si polovicu kekSa ale viac nie prípadne jeden cukrik

mmoni89
4. dec 2020

Tiez sa priklanam K tomu čo tu už bolo spomenuté že nie úplne vyradiť ale nahradiť napr.chleba s lekvárom /medom a mne to tiež veľmi pomôže. A hlavne prvý týždeň zatat zuby, vydržať a potom už ani ta chuť na sladké nebude taká silná ako predtým. Ja milujem sladkosti odvzdy ale potrebujem po treťom pôrode ešte dosť kíl dole dať a u mna tiež najväčší problém to sladké. Ale keď som vydrzala 6dni nejakým zázrakom 😁tak už ani som nemala takú strašnú chuť na sladké. Ale som si povedala z3 teda sa odmenim aspoň v nedeľu ku kavicke 😁no a to čo mi predtým prišlo ok mi zrazu bolo moc sladké takže som odjedla len trocha .

alexlexy
4. dec 2020

Už to tu niekto písal.co nekúpim, to nezozeriem.
Ak nebudeš mať sladkosti, hádam sa nevrhnes na kryštálový cukor.
Lyžička medu do tvarohu mne na zahnanie chute stačí.
Ale keď je doma čokoláda, keksíky, napečené zákusky, je to problém.

sasitimi17
4. dec 2020

No ja ti poviem moju osobnú skúsenosť, keďže som tiež milovala sladké a musela som mať každý deň nejakú sladkosť 😀 ako píše niekto vyššie - proste si tie sladkosti nekúpiť. Prvé dni to bolo brutálne, ako keď alkoholikovi chyba alkohol 😂 ale vydržala som čiže treba ďalšiu vec - pevná vôľa. Áno doteraz som ju ani ja nemala, ale proste som s tým nasilu sekla a viac som si sladkosť nekúpila. Občas som mala také chvíľky, že som si dala maslo a med na chlieb, čo predtým by som ja med nikdy v živote nezjedla lebo mi nechutil. No teraz už úplne v pohode, vôbec mi sladké nechýba, dokáže mi sladkost nahradiť ovocie, čo predtým nešlo. Jediná vec ktorej sa musím zbaviť ešte je, nesladit kávu a čaj🙄

lijenka
4. dec 2020

mne pomohol produkt Pro Slimer, eliminuje chuť na sladké, postará sa o stratu nadváhy, odstranuje celulitídu a tiež zabraňuje ukladaniu tuku... ak chceš viac informácií kľudne napíš